Kia Soul 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Als u op zoek bent naar een ruim en betaalbaar voertuig dat u en uw levensstijl in stijl voortstuwt, is de aanstaande Kia Soul 2021 de ideale keuze. Dit model is bevestigd en het is eindelijk officieel.

Er zijn in de loop der jaren veel SUV’s gekomen en gegaan, maar de Soul slaagde erin om hoog op de lijst te blijven in de compacte categorie. Kortom, deze kleine SUV biedt veel waar voor zijn geld dankzij het unieke ontwerp en de grote motoropties. De komende Kia Soul krijgt enkele updates en we kunnen nog meer verbeteringen verwachten dan voorheen.

Kia Soul 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul 2021 buiten updates

De buitenkant van Kia Soul 2021 zal net als voorheen raar zijn. Deze unieke SUV is gemakkelijk te herkennen in de menigte van andere SUV’s. Volgens de nieuwe beelden blijft het uitgesproken rechtopstaande profiel van de komende ziel hetzelfde als voorheen. De boeg- en achterstevenlook zal echter moderner zijn en de basis LX-kuip herbergt de nieuwe elegante 16-inch stalen wielen.

De GT-Line-versie wordt sportiever. Dit model biedt meer rode accenten, een agressieve voor-/achterkuip en een unieke wiellak die een sportievere uitstraling geeft. Deze vermomming brengt ook meer veiligheid. Tot deze standaarduitrusting behoren ook dynamische cruisecontrol, knipperende luidsprekerlichten en een aanrijdingswaarschuwing met voetgangersdetectie. en een head-updisplay.

Kia Soul 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Meer ruimte en comfort

Net als het vorige model heeft de nieuwe Kia Soul 2021 hetzelfde luxe interieur. Deze SUV is erg vriendelijk en biedt veel comfort van binnen. De visueel kleine Kia-ziel verbergt een bedrieglijk groot interieur. Met twee zitrijen biedt dit model ruimte aan vijf personen. De ruimte is in alle standen voldoende en het nieuwe model biedt uitstekende hoofd- en knievrijheid. Het biedt ook royale voetenruimte voor de achterpassagiers. Achter de achterbank vertoont dit model een laadvermogen van 24,2 kubieke voet.

De materiaalkwaliteit binnenin varieert afhankelijk van de gekozen bekleding. Zo omvat de basisuitrusting van de Kia Soul LX onder meer stoffen stoelen, airconditioning, zes airbags en een 7-inch touchscreen met integratie van Android Auto en Apple CarPlay. Hogere uitrustingsvarianten maken echter slimme sleuteltoegang mogelijk met startknop, een 10,25-inch touchscreen met navigatie, extra USB-poorten, automatische klimaatregeling met twee zones en verwarmde voorstoelen.

Kia Soul 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul 2021 aandrijflijn

De komende Kia Soul 2021 zal worden uitgerust met de beproefde aandrijflijn. Precies, er zullen drie motoropties zijn. De eerste die onder het basismodel zit, is een 2,0-liter inline-4 die 147 pk en een koppel van 132 lb-ft levert.

Deze aandrijflijn wordt gecombineerd met de continu variabele transmissie. Bij de GT-Line-modellen krijgen kopers een 1,6-liter inline 4 met een turbolader onder de motorkap, die wordt gecombineerd met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Deze motor produceert 201 pk en een koppel van 195 lb-ft.

✓ U kunt ook controleren:

EV-model

De belangrijkste focus ligt op het EV-model. Afgezien van enkele aanpassingen in de open lucht, zal dit model meer technici en hoogwaardige materialen bevatten dan de andere. Hij is ook uitgerust met een vloeistofgekoelde batterij van 64 kWh en een DC-snellaadfunctie. Bovendien levert hij 201 pk en 291 lb-ft koppel. Het geschatte bereik van het EV-model met een volledig opgeladen batterij is 243 mijl.

Kia Soul 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Soul 2021 prijs en releasedatum

Net als het vorige model wordt de nieuwe Kia Soul 2021 een zeer betaalbare SUV. De LX-kuip, die de basisuitrusting is, is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak en kost 18.485 euro, inclusief 995 euro aan richtprijzen. Kopers die verslaafd zijn aan een extra $ 1.300 kunnen echter kiezen voor de S-trim. Dit is de slimste zet, aangezien de S-trim verschillende waardevolle rijhulpfuncties en de CVT-automaat biedt.

De elektrisch aangedreven Kia Soul 2021 EV gaat immers zo’n 35.000 euro kosten.