Kia Sorento 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De vernieuwde versie, Kia Sorento 2022 , komt in de tweede helft van 2021 op de markt. Zoals we hebben gehoord, zal de nieuwe middelgrote crossover veel exterieur- en interieurupgrades krijgen. Allereerst ziet de nieuwe generatie er anders uit dan degene die hij vervangt. Het heeft een modern exterieur en zelfs de verouderde cabine is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.

Net als zijn voorganger zal ook de nieuwe leverbaar zijn met vier motoren. Er komt een 2,5-liter viercilinder-in-lijnmotor, een 2,5-liter viercilinder turbocompressor, een milieuvriendelijke Sorento hybride en PHEV-modellen.

Kia Sorento 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sorento 2022 restyling

De nieuwe Kia Sorento 2022 brengt veel updates. Dit model biedt meer boxy proporties en gedurfde styling die contrasteert met de uitgaande Sorento. Hij rijdt ook op een geheel nieuw platform dat deze SUV van buiten en van binnen groter maakt. Dankzij dit platform maakt de nieuwe Sorento gebruik van een hybride aandrijflijn en een plug-in variant.

We houden van de opgefriste look van de Sorento, die meer SUV is en minder cross-over. Zijn gemoderniseerde uiterlijk onderscheidt hem van de rest van de voertuigen van het bedrijf. De nieuwe SUV is te herkennen aan zijn “tijgerneus” en de lijnen rond de ledkoplampen. De capuchon is ook opnieuw ontworpen, waardoor hij langer en breder lijkt dan voorheen. Daarnaast geeft de sterke karakterlijn aan de zijkanten de SUV met wielmaten van 17 tot 20 inch een onmiskenbare uitstraling.

Adembenemende hut

Binnenin verschilt de nieuwste SUV Kia Sorento 2022 met drie rijen in veel opzichten van de uitgaande versie. Dit model heeft een zeer ruime cabine die comfortabel plaats biedt aan zeven passagiers.

Afhankelijk van de uitrustingsvariant kan het dashboard worden uitgerust met een 12,3-inch digitaal instrument en een 10,3-inch touchscreen-infotainmentsysteem. Het standaardmodel heeft echter nog steeds een 8,0-inch touchscreen, een draadloos oplaadstation en een geweldig geluidssysteem. Het interieurontwerp is uitstekend en maakt gebruik van ruitvormige luchtsproeiers, sfeerverlichting en zachte oppervlakken op de deurpanelen en stoelinzetstukken. 

Kia Sorento 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sorento 2022 motoren

Zoals eerder vermeld is de nieuwe Kia Sorento 2022 leverbaar met vier motoren. Het instapmodel is leverbaar met een 2,5 liter viercilinder lijnmotor met 191 pk. De krachtigere 2,5-liter viercilinder met turbocompressor en 281 pk is echter als optie verkrijgbaar. Beide units hebben dezelfde achttraps automatische transmissie met FWD-systeem.

✓ U kunt ook controleren:

Hybride en plug-in hybride opties

Ook de milieuvriendelijke Sorento Hybrid is weer leverbaar. Deze variant combineert een 1,6-liter turbobenzinemotor met een elektromotor van 44 kW. Net als de motoren hierboven, zal deze alleen voorwielaandrijving gebruiken.

Kia zal uiteindelijk een plug-in hybride aanbieden die zal beschikken over een 1,6-liter turbo met een 66,9 kW elektromotor. In tegenstelling tot de hierboven genoemde modellen heeft dit model vierwielaandrijving, die alleen een zestraps automaat heeft. Kia bevestigt ook dat Sorento tot 3500 pond kan vervoeren.

Kia Sorento 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sorento 2022 releasedatum en prijs

Het debuut van Kia Sorento 2022 vindt plaats in de tweede helft van 2021. Volgens de eerste waardevolle rapporten moet de nieuwe SUV aantrekkelijker zijn en veel updates bevatten. Hierdoor zal de prijs echter iets hoger zijn. In tegenstelling tot het vorige model, dat begint bij 28.000 euro, kost het nieuwe zo’n 2.000 euro meer.