Kia Sonet 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Kia Sonet 2021 werd geplaagd in een video voor de Indiase markt. Deze kleine cross-over SUV ziet er aantrekkelijk uit en volgens Kia begint de wereldpremière op 7 augustus 2020. De Sonet wordt het derde model van de Zuid-Koreaanse autofabrikant van het land. Naast het erkende exterieurdesign van Kia heeft de nieuwe Sonet een zeer stijlvolle en moderne cabine.

Kia Sonet 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sonet 2021 exterieur design

De nieuwe crossover SUV Kia Sonet 2021 is een geweldige verfrissing in het assortiment van Kia. Dit model was geplaagd en ziet er op het eerste gezicht aantrekkelijk en compact uit. De plagende video toont dezelfde ontwerptaal die we vorig jaar zagen voor het beroemde Seltos-model.

Over het algemeen leent Sonet veel elementen van zijn enorme broers en zussen. Het wordt geleverd met een blokkerig en duidelijk ontwerp. De voorkant is stijlvol en heeft een bekende tijgerneusgrill en LED-koplampen. Bovendien heeft de grille dezelfde chromen accenten als veel Kia-modellen. Aan de achterkant is dit model uitgerust met rechthoekige LED-achterlichten, die deze SUV een uitstekende visuele impact geven.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine heeft een modern design

De autofabrikant heeft bevestigd dat de Kia Sonet 2021 een zeer stijlvolle en moderne cabine krijgt. Eerst komen er verschillende nieuwe technici. Standaard bevat deze kleine crossover een enorm 10,25-inch touchscreen-infotainmentsysteem dat nog nooit in deze klasse is gezien. Volgens Kia ondersteunt dit toestel zowel Apple CarPlay als Android Auto, wat een groot pluspunt is. De cabine is ook comfortabel en de fabrikant gebruikt veel hoogwaardige materialen.

Naast een groot drijvend infotainmentsysteem, zal de Kia Sonet ook beschikken over een Bose-geluidssysteem, Kia’s UVO-technologie, automatische airconditioning met drie zones, keyless entry, opladen van mobiele telefoons en een zonnedak.

Kia Sonet 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Sonet 2021 onder de motorkap

Volgens de laatste informatie zal de aankomende Kia Sonet 2021 worden uitgerust met een optie met weinig motoren. Over het algemeen deelt Sonet zijn motor met de Hyundai Venue. Dit model maakt gebruik van een bijgewerkte versie van de 1,6-liter 4-cilindermotor van de automaker, die 121 pk levert.

Van wat we hebben gehoord, gebruikt de Sonet ook een handgeschakelde zesversnellingsbak of een continu variabele automatische transmissie op de bovenste panelen. Dankzij deze motor wordt het brandstofverbruik van de locatie geschat op 32 MPG (stad / snelweg gecombineerd). In hetzelfde segment biedt Nissan Kicks hetzelfde aantal. Naast deze motor hebben we ook informatie ontvangen dat er nog twee andere types met 1,2 l benzine en 1,0 l GDI turbobenzine leverbaar zullen zijn.

Kia Sonet 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De nieuwe Kia Sonet 2021 is een uitstekende kleine crossover-SUV die er fantastisch en funky uitziet. Dit model biedt alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik. De buitenkant is aantrekkelijk en wordt geleverd met een groot pakket aan voorzieningen. Volgens de fabrikant vindt de wereldwijde onthulling plaats op 7 augustus 2020. De prijs is nog niet bekend, maar een officiële aankondiging zal zeer binnenkort worden gedaan.

In het productassortiment van het bedrijf zal de aankomende Kia Sonet een van de beroemde Seltos-modellen zijn. Sommige rapporten laten zien dat de prijs rond de 18.000 euro ligt (voor de benzinestartervariant).