Kia Seltos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Kia Seltos 2022 is een subcompacte crossover-SUV met een stijlvol design en een betaalbare prijs. Bovendien is hij verkrijgbaar in talrijke uitrustingsvarianten en is zelfs offroad-gebruik mogelijk. Bovenste uitrustingsvarianten bieden meer luxe, maar ook de basisvariant voldoet ruimschoots. Seltos komt met een ruime cabine voor zo’n kleine crossover en het comfort is geweldig. Over het algemeen is Seltos een betrouwbaar model, maar het heeft zijn zwakke punten.

Klanten willen meer vermogen, maar het lijkt erop dat de 2022MY geen nieuwe motor of enige verbetering in termen van prestaties levert. Zoals u waarschijnlijk weet, is de Kia Seltos een nieuw model dat enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Dankzij dat zal de Seltos 2022 deze zomer een overdracht zijn en dealers raken .

Kia Seltos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Seltos 2022 ontwerp

De Kia Seltos 2022 kwam op de markt met een onderscheidend design en gedurfde exterieurkenmerken. Ondanks dat het een subcompacte crossover-SUV is, ziet het Seltos-model er aantrekkelijk uit. Het heeft zeer moderne stijlelementen, waaronder de grille met mesh-inzet en de unieke allround koplampen. Het zijprofiel wordt geleverd met scherpere carrosserielijnen en verhoogde C-stijlen.

De achterkant wordt geleverd met omlopende achterlichten en een mooie chromen strip. Het Seltos-model heeft ook een contrasterend dak en ziet er funky uit. Sommige onderdelen zijn robuuster, maar de Seltos 2022 zou hetzelfde moeten blijven omdat we geen visuele update verwachten.

Kia Seltos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

En hoewel het exterieur de veelzijdigheid van Sportage combineert met de styling van Soul, zal het interieur uniek zijn. De Kia Seltos 2022 wordt geleverd met een schoner dashboardontwerp en een bijgewerkt infotainmentsysteem. Het infotainment touchscreen zit op het dashboard en de middenconsole oogt met zijn zwarte accenten erg modern.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals ik al zei, de cabine heeft meer dan genoeg ruimte voor een kleine auto crossover en het comfort is geweldig. Het Seltos-model biedt plaats aan vijf, maar biedt comfortabel plaats aan vier passagiers. Kia heeft veel rijhulpmiddelen en de 2022MY zou een aantal nieuwe functies kunnen krijgen. De basis LX maakt gebruik van een 8-inch touchscreen, terwijl de bovenste randen beschikbaar zijn met een 10,25-inch apparaat.

Kia Seltos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Twee motoropties

De komende Kia Seltos 2022 zal opnieuw dezelfde 2,0-liter viercilindermotor hebben. Het is een standaard aandrijfoptie en levert 145 pk en een koppel van 132 lb-ft. De voorwielaandrijving is standaard, maar het AWD-systeem is optioneel en meer dan aanbevolen. Een 1.6 liter turbomotor is optioneel. Deze krachtbron ontwikkelt tot 175 pk en 195 lb-ft koppel.

Een zeventraps transmissie met dubbele koppeling wordt aangeboden en Seltos sprint in acht seconden van 0 naar 100 km/u. De Seltos-crossover is niet zo krachtig als sommige van zijn concurrenten, maar Kia zal geen verbeteringen op het gebied van prestaties leveren. Als je offroad wilt gaan, is vierwielaandrijving een must.

Kia Seltos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Seltos 2022 releasedatum, prijs

De Kia Seltos 2022 blijft een betaalbare crossover en kost zo’n 23.000 euro. De topuitrusting begint bij 30.000 euro of iets meer. Kia lanceert deze zomer zijn nieuwe Seltos-model.