Kia Sedona 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het Kia Sedona-model uit 2022 verliest snel aan relevantie in een door crossovers gedomineerde markt, en zelfs de Kia Telluride-SUV uit 2022 kan de verkoop van zijn vergrijzende minibus kannibaliseren. De Sedona 2022 biedt een comfortabel, luxe interieur en een reeks veiligheidsvoorzieningen.

Op de startbaan heeft het nieuwe ontwerp van de Kia Sedona 2022 een V6-motor met een cilinderinhoud van 3,3 liter die de voorwielen aandrijft met een maximaal vermogen van 276 pk. Geschat wordt dat de nieuwe Kia Sedona Release 2022 zal worden voorbereid op de lancering van de automarkt in 2022 en een vervanging zal zijn van meer slimme concurrenten in dit segment.

Nieuwe Sedona 2022 exterieur

Er worden enkele nieuwe dingen voorbereid voor het Kia Sedona 2022- concept, dat in 2022 wordt gelanceerd. Wijzigingen omvatten het verwijderen van de Venetiaanse rode kleuroptie uit het kleurenpalet en voor de selectie van het trimmodel verwijdert de Sedona 2022 de L-vormige bekleding, waardoor alleen het Kia Sedona 2022-model overblijft. LX, EX en SX.

Daarnaast biedt Kia het exterieur van de Sedona 2022 aan met een donkerdere kleurkeuze, waardoor de Kia Sedona 2022 er slanker en aantrekkelijker uitziet, zodat hij meer op een SUV lijkt. Sommige van deze kleuropties zijn Silky Silver, Celestial Blue en Panthera Metal. Voor de kleurkeuze Aurora Black en Snow White Pearl is 395 euro extra nodig.

Kia Sedona 2022 Geruchten Dimensie

Als minivan heeft de Kia Sedona 2022 grote afmetingen, waardoor hij veel ruimte kan bieden. Deze auto heeft een lengte van 201 inch en een wielbasis van 120 inch. Totale breedte meet 89 inch met meegeleverde spiegels. Als er geen dakrails zijn zoals de Sedona LX-variant, is deze auto 68,5 inch hoog. Terwijl in 2022 het lange Sedona-model 70 centimeter lang zal zijn. De bodemvrijheid is vrij hoog met 6,7 inch. Met zijn brede en grote afmetingen heeft de Sedona 2022 LX een leeggewicht van 4.443 lbs en kan het oplopen tot 4.517 lbs met de Sedona SX-variant.

Sedona 2022 motor

De nieuwe Kia Sedona 2022 Concept draagt ​​een grote 3,3 liter V6-motor en weet deze grote auto te besturen. Deze stevige motor is in staat om een ​​maximaal vermogen van 276 pk en een koppel van 248 lb-ft te produceren. Het vermogen dat door de motor wordt gegenereerd, wordt via een achttraps automatische transmissie naar de voorwielen gestuurd.

Sedona ziet er nog steeds zwak uit in vergelijking met zijn naaste concurrent, de Honda Odyssey 2022, en is in staat om een ​​3,5 liter V6 te produceren die tot 280 pk kan produceren, maar er is meer dan genoeg vermogen voor de meeste rijsituaties. De V6-motor in de 2022 Sedona is in staat om zijn vermogen gelijkmatig te ontwikkelen en een goede en comfortabele rijervaring te vergroten. Door het gebrek aan vermogen in combinatie met zijn grote formaat heeft de Sedona 2022 echter veel gas nodig om op wegsnelheid te accelereren.

✓ U kunt ook controleren:

Kia Sedona 2022 concept interieur

Verschillende toevoegingen en verbeteringen aan het interieur van de nieuwste Kia Sedona 2022 zijn aangescherpt om te kunnen concurreren met enkele van zijn concurrenten. De nieuwe Sedona 2022 biedt nog steeds veel ruimte en biedt plaats aan 8 zitplaatsen. In de cabine overspoelt Sedona je niet met premiumfuncties, maar de algehele lay-out van het dashboard en de deurpanelen is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken, zelfs als het overwegend zwarte interieur het een beetje kan verduisteren.

Het uitzicht vanaf de stuurstoel is ook erg goed, zodat de bestuurder de weg goed kan zien en het uitzicht naar voren erg goed. Helaas beperkt de lengte van het voertuig natuurlijk het zicht naar achteren, maar achteruitrijden kan nog steeds zonder al te veel op de achteruitrijcamera te vertrouwen.

Nieuwe Kia Sedona 2022 infotainment

Als infotainmentsysteem in de Kia Sedona 2022 biedt Kia een breed scala aan functies. In 2022 zal uw topklasse Kia Sedona SX volledig uitgerust zijn. De eenvoudigste versie van de Sedona LX daarentegen bestaat uit een zeven inch kleuren touchscreen met AM/FM en MP3-weergave evenals de integratie van Android Auto en Apple CarPlay, Bluetooth streaming en Siri Eyes Free. De overstap naar de Kia Sedona 2022 EX-modellen voegt de UVO eServices-branding toe, maar beide behouden hun geluidssysteem met zes luidsprekers.

Een ander geval is de Sedona SX, die een 8-inch scherm krijgt met geavanceerde functies zoals navigatie, realtime verkeers- en weersupdates, SiriusXM-satellietradio en een premium geluidssysteem van Harman Kardon met een externe versterker en subwoofer.

De Sedona EX en SX zijn ook uitgerust met snelladende USB 2.1-oplaadpoorten en beide kunnen worden uitgerust met een entertainmentscherm op de achterste zitrij.

Kia Sedona 2022 prijs en releasedatum

Kia is altijd een van de autofabrikanten geweest die veel voordelen kan bieden tegen een relatief lage prijs, en dit zal naar verwachting later opnieuw gebeuren in de nieuwste generatie van de Kia Sedona 2022-release. Verschillende soorten upgrades en toevoegingen die niet te agressief zijn, zullen de prijsklasse van de Kia Sedona in 2022 waarschijnlijk niet zien stijgen.

Een tussentijdse schatting, de Sedona 2022 LX-modus aan de goedkopere kant, zou een adviesprijs van 32.000 euro moeten hebben. De Kia Sedona EX heeft een vanafprijs van 35.000 euro en de Kia Sedona SX wordt geschat op 43.000 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com