Kia Rio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Kia Rio 2022 leer je over de uitrusting en prijzen van de auto, specificaties, en vind je ook foto’s van de sedan na restyling en een videotestrit, maar eerst een kleine excursie naar het uiterlijk van de model.

De budget sedan KIA Rio 4 generatie voor de markt werd in het zestiende jaar gepresenteerd. De vierdeurs is technisch verwant aan de Hyundai Solaris 2, maar de carrosserie en het interieur zijn anders.

Kia Rio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

Hieronder staan ​​de belangrijkste specificaties van de Kia Rio / KIA Rio 4 2022 in de nieuwe carrosserie voor de Russische markt.

In de tabel staan ​​de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, aandrijftype, rijprestaties, etc.

Kia Rio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomielimousine
voertuigklasse:klasse B
lengte / breedte / hoogte, mm4420 / 1740 / 1470
wielbasis, mm2600
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm160
laadruimtevolume, l480
Leeg gewicht kg1150 — 1198
Inhoud brandstoftank, l50

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik1.41.4
prestaties, HP100100
Koppel, Nm132132
Type versnellingsbakmechanicamachine
aantal versnellingen66
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s12.212.9
Topsnelheid, km/u185183
brandstofverbruik, l  
– Stad7.28.5
– de afstand4.85.1
– gemengd5.76.4
brandstoftype9292
type motorbenzinebenzine
volume, ik1.61.6
prestaties, HP123123
Koppel, Nm151151
Type versnellingsbakmechanicamachine
aantal versnellingen66
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s10.311.2
Topsnelheid, km/u193192
brandstofverbruik, l  
– Stad8.08.9
– de afstand4.85.3
– gemengd6.06.6
brandstoftype9292

Overzicht

Dat de vernieuwde Kia Rio 2022 de steunpilaar van de nieuwe blikvanger wordt, was van tevoren al bekend. De belangrijkste focus ligt op ontwerpverbeteringen en opties die voorheen niet beschikbaar waren. En verwacht geen serieuze technische veranderingen.

Een vergelijkbaar scenario volgde een half jaar geleden met de vernieuwing van het co-platform Solaris. Echter, aangezien de fabrikant beweert rekening te hebben gehouden met de kritiek en wensen van de echte eigenaren, is er nog steeds hoop dat de gebreken worden verholpen.

Kia Rio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tijdens de proefrit werden slechts twee versies van voertuigen met 123 pk en automatische transmissies gezien. De nieuwe stijl, met zijn kenmerkende rode accenten aan het exterieur en interieur, zit tussen de populaire Luxury- en Prestige-modellen in. Verder is de Rio net als de Rio: het plastic aan de binnenkant is onverbiddelijk stijf, alleen de bestuurdersruit heeft een automaat en het dashboardkastje heeft geen lampje.

Het interieur van de kofferbak werd vergroot en de plastic spatborden in de achterste bogen werden vervangen door stoffen exemplaren. Managers melden een vermindering van het interieurgeluid met… één decibel. De geteste voertuigen hebben echter geen spatborden van textiel. Het is gemaakt van plastic. De Kia Rio is zo luid als altijd.

✓ U kunt ook controleren:

Afgezien van de zachtere stille blokken in de balk-tot-lichaam bevestigingen, is de ophanging ongewijzigd. De constante schokken van de hobbels beginnen na ongeveer een uur een beetje vervelend te worden. Maar de instellingen van de sedan zelf lijken dicht bij het optimale, en ik geef de eiken Nexen N Fera-banden de schuld voor de overdreven gedetailleerde afhandeling van allerlei soorten verkeersdrempels. Veel eigenaren ruilen ze in voor iets duurders en vinden verbeteringen in soepelheid en bediening. Jammer dat de fabrikant hier nooit voor heeft gekozen.

De nieuwe Kia Rio 2022 stuurt net zo soepel als voorheen. Zonder agressiviteit, maar zeer nauwkeurig en levendig, dankzij onmiddellijke reacties bij het veranderen van koers, informatief stuurwiel en lage carrosserierol, zelfs bij aanzienlijke zijdelingse belastingen. Vooral actieve bestuurders klaagden over de vernieuwde sedan: bij hoge snelheden raakt een stuur in het nulbereik leeg.

Kia Rio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Maar allereerst gebeurt dit pas vanaf 140 km/u – verwacht geen sportief gedrag van een goedkope auto. Ten tweede is dit nadeel hier minder uitgesproken dan bijvoorbeeld bij Solaris. En dan blijft de Rio bestuurbaar, zelfs met een licht onbelaste voorkant. De 1.6 motor is goed voor meer dan de helft van de omzet en er zijn niet veel klachten over.

Er zijn veel klachten geweest over trillingen na een koude start. De examenkandidaten worden niet beïnvloed. Stationair loopt de atmosferische motor soepel en stil, rijdt vrij vlot met een verklaarde 123 “paarden” en vertoont geen paardenlust. Het is een beetje luid bij het accelereren en bromt onmuzikaal onder belasting, maar met een matig nauwkeurig gaspedaal kan de acceleratie gemakkelijk worden bediend ondanks de zorgvuldige overweging van de “automaat”. Helaas ging het trillen bij lage snelheden niet weg, vooral merkbaar als de bak niet was opgewarmd.

Prijzen

Hoe hoog zijn de kosten? De prijs van de Kia Rio 2022 met de nieuwe carrosserie is volgens de officiële dealerwebsite 21.190 euro.