Kia Picanto 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De wereldpremière van de 3e generatie Kia Picanto vond plaats aan het begin van het 17e jaar en eind mei werd het model gepresenteerd aan het Russische publiek.

Kia Picanto 2022: specificaties, prijs, releasedatum

buitenkant

De Kia Picanto (2022) in de nieuwe carrosserie is zowel in Namyang als in het Duitse centrum in Frankfurt am Main ontworpen. Het model van de derde generatie heeft een volledig nieuwe voorkant, wat het resultaat is van hun gezamenlijke werk.

Een nieuwe bumper met een enorme luchtinlaat en opnieuw ontworpen optiek laten het gezicht van de hatchback eruitzien als de onverzettelijke kaak van een professionele bokser. In profiel zijn de carrosserielijnen van het nieuwe model beduidend meer vegen en eleganter dan die van zijn voorganger.

Ondanks zijn compacte formaat ziet het lichaamssilhouet van de nieuwe Picanto 3 er behoorlijk solide uit. Aan de achterkant veranderden de ontwerpers de vorm van de bumper en de koplampen. Het kleurenpalet van de 5-deurs (er komt geen 3-deurs versie meer) omvat 11 verschillende tinten, waarvan 6 nieuw. Al deze kleuren zijn al beschikbaar in het basismodel, dus de klant hoeft niet extra te betalen voor een kleur die hij leuk vindt.

Kia Picanto 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In de basisversie (Classic en Comfort) zijn de wielen van de Kia Picanto III uitgerust met 14 inch high-precision wielen en 175/65 banden. De Luxe-versie wordt geleverd met lichtmetalen velgen met dezelfde diameter, terwijl de Prestige-versie wordt geleverd met 15-inch lichtmetalen velgen en 185/55-banden.

Vermeldenswaard is ook de GT-Line-versie, die zich niet alleen onderscheidt van de rest van het assortiment door de 16-inch velgen met 195/45-banden, maar ook door de styling van het exterieur en interieur.

Uiterlijk is de nieuwe Kia Picanto GT-Line te herkennen aan verschillende bumpers met felrode inzetstukken, een zwart-rode radiatorgrille, getinte achterruiten en een verchroomd uitlaatsysteem met dubbele pijp.

auto interieur

Binnenin de Kia Picanto 3 valt meteen een stijlvol driespaaks stuurwiel met chromen bies aan de onderzijde op. Het dashboard bevindt zich onder het zware vizier en bestaat uit twee analoge wijzerplaten. In de min of meer dure varianten zit een klein boordcomputerscherm tussen de snelheidsmeter en toerenteller.

Aan de zijkanten van het dashboard bevinden zich massieve ovale luchtgeleiders. Er zijn ook luchtdeflectoren op de middenconsole, maar hier hebben ze een andere vorm en worden ze gekruist door een horizontaal verchroomd inzetstuk. Aan de passagierszijde van het dashboard bevindt zich een ruim dashboardkastje.

Kia Picanto 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De goedkoopste versies van de Kia Picanto 2022 worden geleverd met een basisaudiosysteem en een klein 3,8-inch monochroom multimediadisplay, terwijl het GT-Line-pakket een 7,0-inch kleurentouchscreen biedt.

Het interieur van de Kia Picanto in de nieuwe carrosserie is iets ruimer geworden. De Koreanen hebben 15 mm extra uitgesneden voor de benen van de passagiers, waardoor de hoofdruimte met 3 mm is toegenomen. Aan de achterkant is slechts 2 mm boven het hoofd van de passagiers geplaatst, zodat de knieën van langere mensen onvermijdelijk tegen de rugleuningen van de voorstoelen rusten.

✓ U kunt ook controleren:

Kenmerken

De afmetingen van de nieuwe Kia Picanto 2022 zijn respectievelijk 3.595 mm, 1.595 mm en 1.495 mm in lengte, breedte en hoogte. De hatchback heeft een wielbasis van 2.400 mm. Bij de ontwikkeling van het model hebben de Koreanen het aandeel hogesterktestaal in de carrosserie verhoogd van 22% naar 44%, terwijl de torsiestijfheid met 32% toenam. Afhankelijk van de configuratie varieert het leeggewicht tussen 855 en 994 kg.

Het koffervolume van de hatchback is toegenomen tot 255 liter (+55). De achteroverbouw en de stroomlijnkap droegen bij aan deze aanzienlijke toename. De rugleuningen van de achterbank kunnen worden neergeklapt, waardoor het laadvolume toeneemt tot 1.010 liter, maar de vloer is niet vlak.

Kia Picanto 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Kia Picanto III heeft McPherson-veerpoten voor en een lichte torsiebalk achter. De vijfdeurs heeft een bodemvrijheid van 161 mm (+9). De wielen zijn voorzien van schijfremmen voor en trommelremmen achter.

De nieuwe Kia Picanto is verkrijgbaar met een 1,0 of 1,2 liter atmosferische motor. De eerste werkt in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en heeft een vermogen van 67 pk en 95 Nm. De tweede is uitgerust met een vierbands automaat en levert 84 pk en 122 Nm koppel. Beide units kunnen draaien op AI-92 benzine.

Prijs

Hoe hoog zijn de kosten? De prijs van de nieuwe Kia Picanto 2022 bedraagt ​​volgens de officiële dealerwebsite 16.550 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos