Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

De Kia Niro EV, een van de meest betaalbare modellen elektrische auto’s die momenteel verkrijgbaar zijn, is volledig opnieuw ontworpen en gaat zijn tweede generatie in met de update voor modeljaar 2023. Over een paar maanden wordt de auto geüpgraded naar modeljaar 2024. Hier is alles wat we verwachten van de Kia Niro EV voor 2024. Let op: de informatie en foto’s in dit artikel hebben betrekking op het huidige modeljaar en deze pagina wordt bijgewerkt zodra er nieuwe details beschikbaar zijn.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

De Kia Niro EV werd iets meer dan een jaar geleden opnieuw ontworpen en werd goed ontvangen door de media en kopers. Er is dus geen dringende behoefte aan cosmetische ingrepen. Daarom verwachten we geen visuele veranderingen voor modeljaar 2024.

De tweede generatie van de Kia Niro EV heeft een opvallende aanwezigheid op de weg dankzij het gedurfde design dat is geïnspireerd op de Kia HabaNiro Concept op de New York International Auto Show van 2019. Het design is niet alleen veel chiquer, maar ook ongebruikelijk en zou vooral jongere klanten moeten aanspreken. Het silhouet is in veel opzichten vergelijkbaar, maar de achterkant is meer uitgesproken.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Voor

In vergelijking met de eerste generatie van de Niro EV is het radiatorrooster van de tweede Tiger-generatie slanker, scherper en aanzienlijk breder, en strekt het zich uit over de hele breedte van de SUV. De koplampen en de spectaculaire hartvormige LED-achterlichten geven de auto een zelfverzekerde uitstraling. De onderste grille is vrij groot, wat bijdraagt aan het zelfvertrouwen. Volgens Kia is de tweede generatie van de Niro EV gebaseerd op het K-platform van de derde generatie en heeft het een strak design dat aansluit bij het nieuwe merkmotto “Opposites United”.

Pagina

Hoogtepunten aan de zijkant zijn de taps toelopende spiegels, 17-inch wielen, de Aero Blade en de kenmerkende staalgrijze en zwarte carrosseriebekleding. De Aero Blade maakt de Niro direct herkenbaar en is niet alleen een esthetisch kenmerk. Het vergroot de luchtstroom en verbetert de aerodynamica van de auto.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Achterkant

De achterruit heeft een steilere helling dan bij de eerste generatie Niro. Een andere opvallende verandering is de verplaatsing van de nummerplaat van de bumper naar de achterklep. terwijl afgeronde elementen het model van de eerste generatie een zachte styling gaven, heeft het model van de tweede generatie scherpe lijnen voor een scherpe en agressieve styling; dit geldt ook voor de achter- en zijruiten. De tractiecoëfficiënt (Cd) is 0,29, wat opmerkelijk is voor een SUV met een rechthoekige lay-out.

Kleuren

De Kia Niro EV zal naar verwachting in 2024 in dezelfde negen kleuren verkrijgbaar zijn:

 • Staalgrijs
 • Sneeuwwit Parelmoer
 • Grafietgrijs
 • Aurora zwart parel
 • Podiumrood
 • Vurig oranje metallic
 • Stadsgroen
 • Mineraalblauw
 • Sneeuwwitje Parel met Grijze Aerocline

Interieur en technische gegevens

Kia heeft de afgelopen 15 jaar grote vooruitgang geboekt op het gebied van interieurdesign en de tweede generatie Niro EV is daar een goed voorbeeld van. Het ontwerp is geïnspireerd op de nieuwste parametrische designtaal van Hyundai Motor Group, die ook wordt gebruikt in de EV6. Net als het exterieur zal het interieur naar verwachting ongewijzigd blijven voor modeljaar 2024.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Het interieur van de Niro EV is esthetisch aantrekkelijk. Een gestroomlijnd, vloeiend dashboard met elegante excentrische rondingen, een elegant dashboard met volledig digitaal instrumentenpaneel en infotainmentsysteem met touchscreen, een elegante middenconsole, een elektronische versnellingspook en een luxueus tweespaaks stuurwiel dat is overgenomen van de EV6, maken van de tweede generatie een meer premium SUV dan de eerste. De verhoogde armsteunen voor de voorpassagier passen goed bij het nieuwe gebogen design van het dashboard. Kleinere schakelaars en andere bedieningselementen maken het nieuwe minimalistische interieurdesign compleet.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Met de Digital Key 2.0 kunnen tal van functies op afstand worden bediend via Apple- of Samsung-toestellen. Het 10-inch projectiedisplay helpt de bestuurder zich te concentreren door belangrijke rij-informatie weer te geven. De HUD toont niet alleen navigatie-instructies, maar projecteert ook veiligheidswaarschuwingen, snelheids- en infotainmentgegevens rechtstreeks in het gezichtsveld van de bestuurder.

Kia heeft verschillende milieuvriendelijke materialen gebruikt voor de vernieuwde Niro EV, waaronder gerecycled behang (voor de plafondbekleding), bio-PU met Tencel van eucalyptusbladeren (voor de stoelen) en BTX-vrije lakken (voor de deurpanelen). Hieronder staan de opties voor interieurkleur, bekleding en afwerking die naar verwachting ook beschikbaar zullen zijn voor het model uit 2024:

 • Antraciet veganistisch leer en stoffen stoelbekleding
 • Stoelbekleding in grijs veganistisch leer en stof
 • Zittingbekleding in geperforeerd antraciet veganistisch leer
 • Stoelbekleding in geperforeerd grijs en donkergrijs veganistisch leer

Actief geluidsontwerp en 10,25-inch schermen

Andere kenmerken van de tweede generatie Kia Niro EV zijn een 10-inch projectiedisplay, een volledig digitaal 10,25-inch dashboard, een 10,25-inch infotainmentsysteem met touchscreen, een Digital Key 2 en een luchtreiniger in het interieur. Een lichtstrip in het interieur geeft de auto het uiterlijk van een sedan op wielen. Kia heeft de akoestiek van de Niro EV aangepast. De auto is voorzien van Active Sound Design, waarmee de bestuurder het geluid van de elektromotoren digitaal kan aanpassen.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

De elektrische auto is leverbaar met een optioneel Harman Kardon audiosysteem en verwarmde en geventileerde voorstoelen. Daarnaast biedt Kia natuurlijke spraakherkenning om de temperatuur en het geluid te regelen via eenvoudige spraakopdrachten. Kopers krijgen ook Kia Connect, een eigen versie van de Connected Car-functies waarmee eigenaren onder andere op afstand de laadstatus kunnen controleren, routes kunnen plannen en informatie over de voertuigstatus kunnen opvragen.

Laadvoertuig (V2L)

Dankzij V2L-ondersteuning (Vehicle-To-Load) kan de tweede generatie van de Kia Niro EV in twee richtingen worden opgeladen. Net als bij de Hyundai Ioniq 5, de Kia EV6 en de Genesis GV60 kan de batterij van de Niro EV worden gebruikt om andere elektrische voertuigen op te laden en elektrische voertuigen, elektrische apparaten, elektronische apparaten en nog veel meer van stroom te voorzien. Het V2L-systeem kan echter alleen worden gebruikt tot een accuniveau van 10 procent. Het wordt daarom aanbevolen om bidirectioneel opladen alleen te gebruiken als de batterij voldoende is opgeladen.


Technische gegevens

Afmetingen

De Kia Niro EV 2024 zal dezelfde afmetingen hebben als het huidige model: Lengte 174 inch, breedte 71,8 inch en hoogte 61,8 inch. Hij heeft een wielbasis van 107 inch en een bodemvrijheid van 6 inch.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

De Niro EV 2024 heeft naar verluidt een bagageruimte van 22,8 kubieke meter, die kan worden uitgebreid tot 63,7 kubieke meter door de achterbank neer te klappen. Waarschijnlijk is er ook een bagageruimte met 20 liter extra opbergruimte. De passagierscapaciteit, die naar we aannemen 99,7 cu ft zal bedragen, is waarschijnlijk de beste in zijn segment. Kia claimt dat de tweede generatie Niro EV 8 cu ft meer binnenruimte en 50 procent meer laadruimte zal bieden dan de Tesla Model 3 uit 2024.

Motor en accu

Hier worden geen wijzigingen verwacht. De Kia Niro EV 2024 wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 150 kW (201 pk) en een koppel van 188 lb-ft (255 Nm). We verwachten een acceleratie van 0 naar 60 mph in 7,1 seconden en een topsnelheid van 104 mph (167 km/u). De enkele motor wordt naar verwachting aangedreven door een 64,8 kWh lithium-ion polymeer accupakket dat voldoet aan de EPA-normen. De actieradius is 253 mijl. een warmtepomp en batterijverwarming om de actieradius te behouden bij koud weer zijn naar verwachting optioneel verkrijgbaar.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

i-PEDAL en Intelligent Regeneratief Remsysteem 2.0

Rijden met slechts één pedaal wordt mogelijk in de Niro EV 2024 met de modus “i-PEDAL (Intelligent Pedal)”. Met i-Pedal kan de bestuurder versnellen, vertragen en remmen door het gaspedaal te moduleren. Intelligent Regenerative Braking 2.0 past de intensiteit van het regeneratief remmen automatisch aan op basis van verkeersgegevens van het navigatiesysteem en het vertragingsgedrag van de bestuurder. De bestuurder kan de intensiteit van het regeneratief remmen aanpassen aan het gewenste niveau met behulp van de schakelpedalen.

Opladen

De Kia Niro EV 2024 heeft naar verluidt een maximaal laadvermogen van 85 kW en kan in 43 minuten van 10 naar 80 procent snelladen.

AspectSpecificaties van de Kia Niro EV 2024
Lengte174,0 in.
Breedte71,8 in.
Hoogte61,8 in.
Wielbasis107,0 in.
Vermogen150 kW (201 pk)
Koppel255 Nm (188 lb-ft)
0-60 Acceleratietijd7,1 seconden
Maximumsnelheid167 km/u (104 mph)
EPA-schatting. Actieradius253 mijl.
EPA geschat. MPGe (gecombineerd)113
Batterij64,8 kWh
Stroomvoorziening ingebouwde lader11 kW
Normale oplaadtijd (AC-net, tot 100% SoC)6 uur 5 minuten (met 11 kW lader)
Snellaadtijd (DC, tot 80% SoC)43 minuten (met 350 kW lader)
Trekvermogen (met/zonder remmen)1653 lbs/661 lbs.
Bagageruimtecapaciteit (SAE)22,8 m³ (achterbank rechtop)/63,7 m³ (achterbank neergeklapt)
Passagierscapaciteit (SAE)99,7 m³.

Specificaties voor de Kia Niro EV 2024 (verwacht)


Beveiliging

De Kia Niro EV 2024 is standaard uitgerust met een reeks ADAS-systemen (Driver Assistance Systems), waaronder Front Collision Alert (FCA-JT), Lane Keeping Assist (LKAS), Lane Departure Warning (LDW). Lane Keep Assist (LFA), Driver Attention Warning (DAW), Blind Spot Collision Warning (BCW) met parallelle uitwijking, Highway Departure Alert (HDA) en andere.

Kia Niro 2024: Interieur, motor en modificaties

Blind Spot Collision Avoidance System – Rear (BCA-R) met parallelle uitwijking, Highway Driving Assist 2 (HDA 2), Park Distance Warning – Forward (PDW-F), Park Collision Avoidance System – Rear (PCA-R) en Intelligent Remote Control System Parking Assist – Entry (RSPA) zouden beschikbaar moeten zijn als opties.

Structurele verbeteringen aan de tweede generatie Kia Niro EV

Kia beweert dat de torsiestijfheid van de tweede generatie Niro EV (internationale specificatie) hoger is dan die van het model van de eerste generatie. Er is 22% meer hoogwaardig staal gebruikt en het leeggewicht van de carrosserie (gewicht vóór motor, chassiscomponenten en interieur) is 20,3 kg (6%) lager. De verbeterde stijfheid vertaalt zich naar verluidt in een soepeler rijgedrag en betere handling. De stijve structuur uit één stuk zorgt voor een stevige controle over de carrosserie en vermindert het risico op stabiliteitsverlies bij hobbels in het wegdek. Om de veiligheid van de tweede generatie Niro EV te verbeteren, heeft Kia de warmgevormde structuurelementen van de carrosserie versterkt.

Veiligheidsmaatregelen voor de batterij

Kia heeft het accupakket van de Niro EV veiliger gemaakt door het aan de onderkant te versterken met aluminium. Deze structurele verbetering wordt aangevuld met een accuconditioneringsfunctie die de accu op optimale temperatuur houdt. Het verwarmt de accu bij lage buitentemperaturen om de prestaties te maximaliseren. Bovendien wordt de accutemperatuur vooraf geoptimaliseerd wanneer de bestuurder een snellaadstation als bestemming opgeeft in het navigatiesysteem.

Veiligheidsbeoordeling

De NHTSA heeft de tweede generatie Niro EV nog niet getest, maar een algemene beoordeling van 5 sterren is goed mogelijk. De veiligheidsinstantie gaf het model van de eerste generatie 5 sterren en het nieuwe model is op papier veiliger.


Datum van uitgifte

Kia zal de Niro EV 2024 naar verwachting in de herfst van 2023 lanceren, een jaar na het huidige model.

In februari 2023 heeft Kia op de thuismarkt van Zuid-Korea het Niro-gamma, inclusief de Niro EV, geüpdatet naar model 2024. De update omvatte uitrustingswijzigingen, de introductie van een nieuwe kleur en de toevoeging van een nieuw optiepakket. De lancering van MY2024 zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn, omdat het een nieuwe SUV is die geen grote veranderingen nodig heeft.


Prijs

De prijzen van de Kia Niro EV 2024 zullen tussen de 40.000 en 45.000 euro blijven liggen. De Niro EV concurreert met zijn neef, de Hyundai Kona EV 2024, die zal worden bijgewerkt voor het modeljaar 2024. Hij concurreert ook met de Chevrolet Bolt 2024, maar de productie daarvan stopt eind 2023.


Nieuweautos.com zegt

De Kia Niro EV, een kanshebber voor de kroon van de elektrische SUV voor de massamarkt, heeft moeite om tegen de huidige prijzen te concurreren met de VW ID.4 2024. De Duitse SUV is ruimer, krachtiger en, dankzij lokale productie en verwachte belastingvoordelen, aanzienlijk goedkoper, heeft vierwielaandrijving en een groter bereik. Bovendien kan de Niro EV in de verdrukking komen door concurrentie van de goed uitgebalanceerde Chevrolet Equinox EV 2024, die eind 2023 op de markt komt.

Foto’s & bron: Kia Deutschland GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen