Kia Niro 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De beroemde kleine crossover Kia Niro 2021 is klaar voor verdere updates. Bovendien zal de fabrikant zijn volledige SUV-aanbod vernieuwen en enkele nieuwe SUV’s lanceren. De Kia Seltos, onlangs onthuld op de Los Angeles Auto Show, bevestigt die bewering.

Volgens officiële informatie zal de bijgewerkte versie van Kia Niro meer functies toevoegen en later dit jaar verkrijgbaar zijn bij dealers. Naast het uitstekende design zal het nieuwe model in drie uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De Koreaanse fabrikant zal hybride, plug-in en een volledig elektrisch model introduceren.

Kia Niro 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Niro 2021 styling

De opgefriste Kia Niro 2021 zal er veelbelovender uitzien dan zijn voorganger. Dankzij enkele updates die buiten plaatsvinden, krijgt het nieuwe model een geoptimaliseerd front. De nieuwe scherpgerande koplampen met projectorlampen domineren het front.

Bovendien heeft de aantrekkelijke grille nu een mesh-inzet die zorgt voor een gedurfder uiterlijk. Chevron-vormige LED-chases bevinden zich op de onderste hoeken van het voorpaneel.

Kia Niro 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Betere graphics en meer gemak

De Niro-cabine heeft meer standaardfuncties dan voorheen. Daarnaast mogen we standaard meer hoogwaardige materialen en een 8-inch infotainmentscherm verwachten.

Net als voorheen zal de Kia Niro verkrijgbaar zijn met veel optionele functies. Dus als je voor de bovenpanelen gaat, krijg je een 10,25-inch infotainment-touchscreen, navigatie en Harman / Kardon-stereo. De styling van het interieur is geoptimaliseerd en biedt betere graphics en comfort. De technologie voor rijhulpsystemen zal worden uitgebreid en de fabrikant zal een rijstrookvolgsysteem, een waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en een grootlichtsysteem toevoegen.

Kia Niro 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Kia Niro 2021 hybride en plug-in

De basis Niro maakt gebruik van een 1,6 liter 4 cilinder motor met een 43 pk tractiemotor tussen de motor en de versnellingsbak. Dankzij die combinatie levert deze combinatie 139 pk en 195 lb-ft koppel. Het hybride model maakt ook gebruik van een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij en een snel schakelende automatische zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Het brandstofverbruik behoort tot de beste in zijn klasse, met meer dan 50 mpg in de stad.

Daarnaast zal de Niro plug-in hybride gebruik maken van een 1,6-liter Atkinson inline 4-takt die zo’n 185 pk produceert. Deze versie heeft ook een grotere batterij met 44,5 kW, wat een volledig elektrisch rijbereik van 42 km mogelijk maakt. De gecombineerde brandstofbesparing van het plug-in model is 46 mpg / 105 MPGe.

✓ U kunt ook controleren:

Volledig elektrisch model

De gloednieuwe Kia Niro zal ook verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische versie. Dit model wordt geleverd met een grote 64 kWh lithium-ion batterij en een elektromotor. Dankzij deze combinatie is het elektrische vermogen 201 pk en het robuuste koppel 291 lb-ft.

De oplaadtijd met het 120 volt stopcontact is erg traag en duurt naar schatting 59 uur. Met een 220 volt lader wordt de tijd echter teruggebracht tot 9,5 uur. De DC-snellader is ook verkrijgbaar en is momenteel de beste keuze. Opladen met deze lader kan de Niro EV in 1 uur en 15 minuten op 80 procent brengen. Bovendien kan dit model meer dan 239 mijl afleggen op een volle batterij.

Kia Niro 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De releasedatum van de opnieuw ontworpen Kia Niro zal zeker dit jaar worden vastgesteld. De aankomende Kia Niro 2021 begint met een door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs (RRP) van ongeveer 24.500 euro.

Over het algemeen kan de prijs voor een volgeladen Niro Touring-model oplopen tot zo’n 33.000 euro. Het plug-in model, dat begint met LX-trim, kost 29.000 euro, terwijl de Kia Niro EV begint bij 39.500 euro.