Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Kia Mohave 2022 kom je meer te weten over de uitrusting en prijzen van het voertuig, de technische gegevens en vind je ook foto’s van de SUV en een filmpje van de proefrit, maar eerst een beetje inzicht in het uiterlijk van het model.

De Kia Mohave werd geproduceerd sinds het jaar tweeduizend acht en de SUV onderging in het zestiende jaar een lichte restyling. Een andere update vond plaats in de negentiende eeuw.

Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

Hieronder volgen de belangrijkste specificaties voor de Kia Mohave / KIA Mohave New Car uit 2022.

De tabel toont de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, type aandrijving, dynamische prestaties, enz.

Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomieSUV
voertuigklasse:grote SUV
lengte / breedte / hoogte, mm4930 / 1920 / 1790
wielbasis, mm2895
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm217
laadruimtevolume, l350 / 2895
Leeg gewicht kg2218
Inhoud brandstoftank, l82

motor en versnellingen

type motordiesel
volume, ik3.0
prestaties, HP249
Koppel, Nm549
Type versnellingsbakmachine
aantal versnellingen8ste
drijfveerVolledig
Acceleratie 0-100 km/u, s8.7
Topsnelheid, km/u190
brandstofverbruik, l 
– Stad
– de afstand
– gemengd9.9
brandstoftypediesel

Overzicht

Het is niet de grootste SUV in Kia’s line-up – de Amerikaanse Telluride is zeven centimeter langer. Maar het is de Kia Mohave die met trots de SUV-titel mag claimen: frame, longitudinale opstelling van de aandrijfeenheid en vierwielaandrijving met demultiplier. De motorgeneraties zijn sinds 2008 veranderd, waarbij de zestrapsautomaat in 2011 plaats maakte voor de achttrapsautomaat, maar de Torque-on-Demand vierwielaandrijving met een BorgWarner-tussenbak blijft hetzelfde.

Onder de motorkap ligt de bekende drieliter turbodiesel van de V6-serie S-Line, die voor de Russische markt is verlaagd van 260 naar 250 pk. Maar kijk hoe de buitenkant is veranderd – de Aksakal is getransformeerd in een hipster!

Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Gloeiende LED-strassteentjes zijn geïntegreerd in de stijlvolle grille, in de deurpanelen aan de zijkanten en in de volumineuze zilveren sierlijst met de modelnaam. Er zijn ook LED’s aan de achterkant – en een nieuwe bumper met vier uitlaatpijpen. Of beter gezegd, hun imitatie, want de echte uitlaatpijp is er één en bevindt zich onzichtbaar onder de vloer. Het interieur met drie rijen is ook veranderd.

De stoelen zijn nu bekleed met geperforeerd leer met een mooi ruitpatroon (hoewel de zijkanten van kunstleer zijn). Het door Mercedes ontwikkelde dashboard heeft twee 12-inch displays onder één motorkap: links de grafische instrumenten, rechts de multimedia-interface. Het interieur van de Mohave is goed afgewerkt en goed uitgerust met stoelventilatie, verwarmd stuurwiel, projectiedisplay, actieve cruisecontrol, automatisch remmen en Lane Departure Warning-systemen.

✓ U kunt ook controleren:

Het cirkelvormige camerabeeld helpt u bij het parkeren op een smalle oprit – het beeld is zelfs bij kunstlicht vrij realistisch. Als je er niet in past, kun je overschakelen naar de linker- of rechtercamera en de focus wijzigen. Comfortabel! De satellietnavigatie is uitstekend – geeft tijdige indicaties van kruispunten en rijstroken en verdubbelt ze op het projectiescherm.

De nieuwe Kia Mohave 2022 trilt op hobbels met zijn zware 20 inch wielen, maar het vroegere doorhangende veergevoel is weg. Het is niet voor niets dat de ingenieurs de achterste luchtelementen hebben verlaten ten gunste van normale veren, de hoeken van de achterste schokdempers hebben gewijzigd en de stille blokken hebben vervangen. Het is zeker niet de soepelste Land Cruiser 200, maar hij is ook niet overdreven stijf. En nog belangrijker, het gevoel van degelijkheid waarvoor mensen vaak grote SUV’s kopen.

Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De KIA Mohave FL is ook niet omvangrijk: ondanks zijn aanzienlijke afmetingen past hij zonder veel moeite in de smalle straatjes van Seoul. De auto houdt goed rechtuit, reacties op het draaien van het stuur zijn adequaat. Het stuur is echter wat licht – in de stad hindert het niet, maar bij het accelereren op de snelweg voelde de expert het gebrek aan informatie, vooral in zachte bochten en bij het schakelen.

Maar wat een gedurfde acceleratiedruk! Hoeveel seconden op honderd beloven ze minder dan negen? Het lijkt waar. De “automaat” overwint de stappen zonder onnodige poespas, maar ook zonder pauzes. Het meest verrassend is echter de akoestiek van de motor: in de Sport-modus lijkt het sappige gerommel meer op het geluid van de benzine-acht. Hebben ze de dieselversie al gelanceerd? De geluidssynthesizer wordt eenvoudig in een sportmodus ingeschakeld en zendt het geluid van benzine door luidsprekers.

Kia Mohave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Prijzen

Hoe hoog zijn de kosten? De prijs van de nieuwe Kia Mohave 2022 bedraagt ​​volgens de officiële dealerwebsite 42.000 euro.