Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Kia K7 business class sedan is sinds 2009 in productie en verkoopt redelijk goed in zijn thuisland. Er waren echter geen specifieke lauweren in andere markten, waaronder de Amerikaanse (hier staat de auto bekend als de Kia Cadenza), dus besloten de Koreanen om het model een beetje op te schudden. Het vierdeursmodel kreeg niet alleen een nieuw speciaal ontwerp en verbeterde uitrusting, maar ook een andere naam – de K7-index werd vervangen door de K8-aanduiding.

Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaamsontwerp

De Kia K8 2022 gebruikt hetzelfde platform met voorwielaandrijving als basis, maar is tegelijkertijd 20 mm langer dan zijn voorganger (5015 versus 4095 mm). De nieuwe items hebben ook iets andere proporties – de motorkap is meer uitgerekt en de overhangen zijn iets korter. Het belangrijkste verschil zit in het gewijzigde ontwerpconcept. Het voorste gedeelte van de bijgewerkte sedan kreeg een originele configuratie met een frameloze grille gevormd uit vele ruitvormige cellen. Aan de zijkanten van de bumper bevinden zich kleine blokken van dezelfde cellen – ze zijn geïntegreerd met looplichten en richtingaanwijzers. Over de verkeerde radiator is een nieuw merklogo geplaatst.

Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In het zijaanzicht toont het model het dynamische silhouet dat typisch is voor fastbacks. Een interessant detail is de chromen strip die langs de deuren loopt en doorloopt tot in de hoeken van de achterlichten. De diepe, sportieve daklijn eindigt met een elegante spoiler, onder de rand waarvan een lang horizontaal licht. De look wordt afgerond door stijlvolle spiegels op de poten en 17-19 lichtmetalen velgen die organisch in de wielkasten zijn gegraveerd.

Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur en uitrusting

Het interieur van de nieuwe K8 sedan heeft een moderne architectuur met eenvoudige en beknopte bedieningselementen voor de boordsystemen. De belangrijkste informatiebron voor de bestuurder is een digitaal cluster dat twee 12,3-inch schermen combineert – een dashboard en een standaard mediacenter. Een deel van de gegevens kan worden weergegeven op een head-up display, waarvan de diagonaal bijna is verdubbeld tot 12 inch. Er is ook een aanraakpaneel voor airconditioning in de middenconsole en een wassysteem voor automatische transmissiebediening op de tunnel.

Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De passagiers van de G8 hebben de beschikking over supercomfortabele Ergo Motion-stoelen, die zijn uitgerust met zeven pneumatische kamers voor fijnafstelling van het profiel. De stoelen hebben een speciale functie van “Smart Support” – het zorgt voor een veiligere grip op het lichaam van de bestuurder wanneer de sportmodus is geactiveerd (of acceleratie boven 130 km / h) en past de vulling van de kamers aan om vermoeidheid tijdens lange ritten te verminderen . Bij dure uitrustingsvarianten zijn niet alleen de voorstoelen, maar ook de achterstoelen voorzien van verwarming en ventilatie.

Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia K8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Naast de reeds genoemde uitrusting maakt het nieuwe Kia-model gebruik van hoogwaardige Meridian-luidsprekers met 14 luidsprekers en negen airbags. Onder de beschikbare elektronische assistenten valt de Highway Driving Assist 2 op, die afstand houdt tot de voorliggers en de auto op de rijbaan centreert door te reageren op bochten in de weg. Daarnaast heeft de limousine verbeterde verwerkingsmaterialen (o.a. nappaleer en natuurlijk hout) en een betere geluidsisolatie (er worden bijvoorbeeld driedubbele deurrubbers gebruikt).

✓ U kunt ook controleren:

Specificaties Kia K8 2022

Vanaf de start van de verkoop zullen de volgende units worden opgenomen in het nieuwe motorengamma:

  • Benzine “vier” 2.5 GDI Smartstream (198 PS, 248 Nm);
  • Benzine V6 3.5 GDI (300 pk, 359 Nm);
  • Propaan-aangedreven V6-motor met 3,5 LPI (240 pk, 314 Nm).

Alle motoren worden standaard gecombineerd met een 8-traps “automaat” en voorwielaandrijving. De vierwielaandrijving met achteraskoppeling is optioneel alleen leverbaar voor uitvoeringen met een V6 3.5 GDI-unit. Het aanbod aan uitvoeringen wordt later uitgebreid ten koste van een hybride op basis van de 1.6 T-GDI turbomotor.

Kia K8 2022 releasedatum en prijs

De thuisverkoop van limousines begint in april tegen een prijs van 32,79 miljoen won. Dan verschijnt Kia K8 in andere landen.