Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Deze auto wordt gepresenteerd ter vervanging van de oude Kia Optima-variant die al enkele jaren de markt domineert. In deze laatste generatie zijn er veel veranderingen geweest in zowel het exterieur als het interieur. De Kia K5 2022 Redesign kan de prestaties en betrouwbaarheid leveren die kunnen worden geëvenaard door zijn concurrenten, met name de Honda Accord, en is in staat tot een meer betaalbare prijs in vergelijking met zijn collega’s.

Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Kia K5 2022 komt met veel verschillen en een nieuw model ten opzichte van de oude variant Kia Optima. Naar schatting zal de Kia K5 in 2022 een stevige concurrent worden van de Honda Accord in de middenklasse sedans.
De Kia K5 2022 heeft een indrukwekkende motor, namelijk een 1,6-liter viercilinder turbomotor die een maximaal vermogen van 180 pk kan produceren en daarmee de basismotor is van alle modellen, met uitzondering van het Kia K5 2022 GT Sport-model, de ene grotere motor met vier cilinders en een grote cilinderinhoud. Een krachtigere 2.5 liter turbo met een maximaal vermogen van 290 pk.

Kia K5 2022

In de Kia K5 1,6-liter turbomodel 2022 wordt het motorvermogen naar de voorwielen of de vierwielaandrijving geleid en wordt aangedreven door een achttraps automatische transmissie. Terwijl het Kia K5 2022 GT-model met een 2,5-liter motor het vermogen verdeelt over de voorwielen.

Ook qua design biedt de nieuwe Kia K5 2022 een nieuwe look en een gewaagde look, gecombineerd met een vriendelijk interieurdesign, vergezeld van geavanceerde en buitengewone technische uitrusting.

Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur oogt modern en van hoge kwaliteit en is voorzien van een 8 tot 10 inch touchscreen en een Bose geluidssysteem met 12 speakers, afhankelijk van de gekozen apparatuur. Verschillende andere ondersteunende functies in de vorm van de Drive Wise Suite, het Lane Departure Warning-systeem en de Driver Attention Warning werden ook gepresenteerd in de nieuwste generatie van de Kia K5 2022 Concept.

Nieuwe Kia K5 exterieur

Extern kan de Kia K5 2022 een gedurfder en aantrekkelijker ontwerp bieden. Deze auto heeft langere en kortere afmetingen dan de oude versie van de Kia Optima, waardoor hij er sportiever en brutaler uitziet. Het front oogt als een tijgergrill, die breder is en gecombineerd wordt met de fraaie led-dagrijverlichting. Het basismodel Kia K5 2022 LX is uitgedost met LED-koplampen, draagt ​​16-inch lichtmetalen velgen en is versierd met een Hyper Silver grille, terwijl de Kia K5 GT grotere 19-inch lichtmetalen velgen draagt ​​die uniek zijn en overeenkomen met die van de Kia K5 GT-lijn. Deze auto is voorzien van een panoramisch zonnedak en LED mistlampen.

Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Qua kleur biedt de Kia K5 2022 rustige maar verleidelijke kleuren. Sommige van deze kleuren zijn Gravity Grey en Ebony Black. De Kia K5 LX heeft verschillende kleuren om uit te kiezen, namelijk Everlasting Silver, Passion Red Tintcoat of Ebony Black. Niet alleen dat, er is ook een Glacial Pearl White-kleur beschikbaar voor een extra $ 450.

De Kia K5 2022 LXS is nu ook verkrijgbaar in meerdere aantrekkelijke kleuren, zoals Crystal Beige of Gravity Grey. De Kia K5 GT-Line biedt de keuze tussen de kleuren Wolf Grey of Sapphire Blue.

✓ U kunt ook controleren:

Kia K5 2022 motor

Veranderingen worden niet alleen aan de buitenkant gegeven. De Kia K5 2022 heeft ook een krachtige motor in de vorm van een 1,6-liter turbomotor in de K5 met een laag geluidsniveau, die ook hoge prestaties en efficiëntie heeft. Sommige Kia K5-modellen uit 2022 hebben de 1,6-litermotor geïnstalleerd en kunnen een maximum van 180 pk en een koppel van 195 lb-ft produceren.

Deze motor wordt aangedreven door een achttraps automatische transmissie. In 2022 komt de Kia K5 GT met een betrouwbaardere motor, namelijk een 2,5-liter turbomotor die 290 pk en 311 lb-ft koppel ontwikkelt. Ter vergelijking: het vermogen dat door de motor wordt gegenereerd, is nog steeds superieur aan dat van de nieuwste Honda Accord 2023.

Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het voordeel van de Kia K5 2022 zit hem in een achtversnellingsbak die soepel en snel kan werken. De Kia K5 is misschien niet verkrijgbaar met een handmatige transmissieoptie, maar de beschikbaarheid van een achttraps automatische transmissie voelt aantrekkelijker aan dan de Honda Accord 2023, die wordt geleverd met een CVT-transmissie.

Kia K5 2022 interieur

Een ander voordeel van de nieuwe Kia K5 is het interieur. De cabine biedt een luxueus ontwerp, zoals aangeboden door andere sedans uit het middensegment tegen een hogere prijs. Over kwaliteit gesproken, de Kia K5 staat niet op één lijn met sommige luxe sedans zoals de BMW 3-serie of de Audi A4, maar het ontwerp, de kwaliteit en de plaatsing kunnen in ieder geval wedijveren met andere luxe sedans zoals de Honda Accord.

Kia K5 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Deze auto was ook begiftigd met verschillende functies, zoals: B. de basisuitrusting van de Kia K5 LX, die is uitgerust met keyless remote access, automatische two-zone climate control, waarschuwing van de bestuurder en Lane Departure Warning. In de hoogste Kia K5 variant is hij voorzien van diverse andere geavanceerde functies zoals remote start functies, kunstlederen bekleding en elektrisch verstelbare stoelen die een luxer gevoel geven. Daarnaast zijn er diverse andere interessante features zoals parkeersensoren achter, safe exit aid en cruise control met stop & go beschikbaar in deze mid-range sedan. Over het algemeen kan het interieur van de Kia K5 2022 een goede indruk maken in vergelijking met de duurdere Honda Accord 2022.

Nieuwe Kia K5 prijs

Er is nog geen officiële prijs aangeboden voor de nieuwste generatie van de Kia K5 2022 als de nieuwste generatie sedans uit het middensegment. Uitgerust met exterieur- en interieurontwerpen die ook betrouwbare motorprestaties bieden, kan de Kia K5 2022 een geduchte concurrent worden van verschillende van zijn concurrenten, waaronder de Honda Accord. Maar interessant is dat de aangeboden prijs zeer aantrekkelijk en betaalbaar is in vergelijking met de Honda Accord.

Volgens voorlopige schattingen begint de basisversie van de Kia K5 LX 2022 bij een adviesprijs van 24.500 euro. Terwijl in 2022 de K5LXS een prijsklasse heeft van 25.500 euro en de Kia K5 GT-Line 26.500 euro kost, terwijl de Kia K5 EX een prijs heeft van 29.000 euro. en de eersteklas Kia K5 2022 GT heeft een actieradius van 31.000 euro. Deze prijs is exclusief registratierechten, belastingen en andere kosten die kunnen worden gemaakt.