Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia heeft een weergave vrijgegeven van de EV9-studieauto. Het wordt een SUV en het conceptvoertuig wordt binnenkort officieel gelanceerd. We hebben alle informatie en afbeeldingen van de rendering voor u.

Op 11 november werden de renders van het nieuwe concept voor de komende Kia EV9 2022 gepresenteerd, en de studieauto viert ook zijn première medio november. Hier kom je alles te weten over deze nieuwe elektrische SUV.

Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum
  • Kia EV9 Render vrijgegeven
  • Nieuwe grote elektrische SUV
  • Het concept gaat op 17 november in première
  • Elektrisch alternatief voor Sorento
  • Kan elektrische componenten van de EV6 . nemen
  • 7-zits versie waarschijnlijk
  • Serieversie zou eind 2022 gepresenteerd kunnen worden

De première van het Kia EV9-concept staat voor de deur: de Zuid-Koreaanse autofabrikant heeft bevestigd dat het op 17 november een nieuw conceptvoertuig zal presenteren. Nu is er een outlook in de vorm van renderings.

Deze grote elektrische SUV, met zeven zitplaatsen naast de Kia Sorento, zou het vlaggenschip van het bedrijf kunnen zijn of zelfs vervangen.

Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

droogte

Met de renderings heeft Kia de eerste officiële afbeeldingen van de EV9-concept vrijgegeven. Er is een zeer modern design te herkennen, wat de EV9 een krachtig en robuust karakter geeft. De SUV maakt een geweldige indruk, wat suggereert dat er veel binnenruimte is.

Op het eerste gezicht doen de motorkap en voorkant denken aan Land Rover-modellen, wat een sterke offroad-indruk geeft en de EV9 suggereert als een auto voor alle situaties.

✓ U kunt ook controleren:

De vorm is doosvormig en rechtopstaand en helpt ook om maximale ruimte in het interieur te bieden. Doordat de afbeeldingen sterk gestileerd zijn, zijn er minder details te zien. Hiervoor moeten we wachten tot de officiële presentatie van het onderzoek.

Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia EV9 2022 interieur

Het interieur van het EV-concept is zeer futuristisch en – zoals gebruikelijk bij een studievoertuig – allesbehalve in de buurt van serieproductie. De cabine is zeer conceptueel en het interieur is licht en flexibel. Het moet kunnen worden aangepast aan de betreffende rijsituatie.

Het meest opvallend is zeker het interactieve breedbanddisplay, dat zich uitstrekt van de bestuurderszijde tot bijna aan de voorpassagier. Het stuur ziet er ook niet uit zoals het gewend is, maar meer als een vliegtuigstuur – zoals je al bij Tesla hebt gezien.

Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Batterij en motoren

Het is nog niet bekend wat de Kia EV9 zou kunnen aandrijven, maar hier zou het veel kunnen leren van de bestaande EV6.

In dit geval zou een 77,4 kWh-batterij kunnen worden gebruikt, die een bereik van bijna 480 kilometer moet mogelijk maken. De batterij zal waarschijnlijk een tweemotorige vierwielaandrijving aandrijven, maar verwacht niet dezelfde krankzinnige 585 pk die te vinden is op de Kia EV6 GT. 325 PS (zoals bij de middenklasse modellen van de EV6) zou genoeg moeten zijn.

Kia EV9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia EV9 2022 prijs

Renders van het EV9 2022- conceptvoertuig werden op 11 november uitgebracht. De officiële première van de studie wordt bevestigd op 17 november op de LA Motorshow.