Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

De Kia EV6, die werd gelanceerd als model 2022, werd in februari 2023 van de markt gehaald. De tweede generatie elektrische auto van Kia krijgt een update en wordt over een paar maanden gelanceerd als model 2024. Hier is alles wat we verwachten van de 2024 Kia EV6. Houd er rekening mee dat de informatie en foto’s betrekking hebben op het huidige modeljaar. We zullen deze pagina bijwerken zodra er meer details beschikbaar zijn.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp

We verwachten dat het design van de Kia EV6 uit 2024 ongewijzigd blijft. Dit betekent dat de EV6 zijn opvallende uiterlijk, dat de beste kenmerken van een coupé en een SUV combineert, zal behouden. Als eerste auto die Kia’s “opposites unite” designfilosofie implementeert, combineert de EV6 de stoerheid en dynamiek van een coupé met het opvallende en sportieve uiterlijk van een SUV om een slanke crossover te creëren.

Voor

De voorkant van de Kia EV6 wordt gekenmerkt door een lage, aflopende motorkap met het nieuwe Kia-logo en boemerangvormige koplampen met gepixelde dagrijverlichting geïnspireerd op het “Moving Light Pattern”. De aflopende voorruit is een van de vele aerodynamische designelementen van de elektrische crossover.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

Pagina

Een interessant detail zijn de achteruitrijlichten die samenkomen aan de bovenkant van de verbrede wielkasten. De glanzende dubbele streep aan de onderkant van de carrosserie loopt bijna parallel aan de licht aflopende gordellijn die de achterstijl raakt en ziet er goed uit in combinatie met de zwarte dorpels. De daklijn is voldoende verlaagd om de hoofdruimte van de achterpassagiers niet noemenswaardig aan te tasten. De vlak aansluitende deurgrepen geven de futuristische crossover een elegante uitstraling. Lichtmetalen wielen in 19 en 20 inch zijn verkrijgbaar.

Achterkant

Aan de achterkant heeft de Kia EV6 een steil hellende voorruit die doet denken aan het silhouet van de Jaguar I-Pace uit 2024. De holle vorm van de slanke, kenmerkende onderste kofferklep met het nieuwe Kia-logo in het midden vult de sportieve styling aan die wordt gecreëerd door de sterk hellende voorruit. De koplampen zijn slanke C-vormige eenheden verbonden door een smalle lichtband over de breedte. Een smalle, satijnachtige band verbindt ook de onderste achterlichten en benadrukt de elegantie van de elektrische crossover.


Functies

Aangezien dit een compleet nieuw model is, is het interieur overgenomen van het vorige model. Er kunnen echter wel wat wijzigingen zijn in de uitrusting. Toen Kia de EV6 bijwerkte voor modeljaar 2023, werd de basisversie “Light” van de EV6 stopgezet met de update van 2023. het is mogelijk dat het bedrijf de basisversie opnieuw introduceert om de EV6 betaalbaarder te maken met de update voor modeljaar 2024. De nieuw geplande kits zouden ook enkele uitrustingsveranderingen kunnen bevatten.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

De EV6 heeft een minimalistisch design dat niet langer is voorbehouden aan luxe auto’s. Het virtuele instrumentenpaneel van 12,3 inch en het infotainmentsysteem met touchscreen van 12,3 inch zijn gecombineerd in één robuust en breed display. Het centrale display is lichtjes naar de bestuurder gekanteld voor een gemakkelijke weergave en toegang. Een slim zwart-wit tweespaaks stuurwiel en decoratieve bekleding van de middenconsole zijn slechts enkele van de stijlvolle interieurdetails.

De schermen van de EV6 hebben een blauw licht filter om vermoeidheid van de ogen en vermoeidheid te voorkomen. Kia heeft de EV6 ook uitgerust met een augmented reality projectiescherm dat snelheids- en ADAS-waarschuwingen, rijstrookbegeleiding, voertuiginformatie en navigatie-instructies kan tonen. Een 14-speakers Merdian audiosysteem met titanium koepelspeakers en Intelli Q adaptieve volumeregeling is een ander hoogtepunt in het interieur.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

Met Kia Connect (voorheen UVO) kunnen EV6-klanten genieten van talrijke connected car functies, waaronder smart speaker integratie (slimme speakers met ondersteuning voor Amazon Alexa of Google Assistant), voertuigmeldingen op gekoppelde Apple/Android smartwatches en informatie over gestolen voertuigen.


Veiligheid en autonoom rijden

De Kia EV6 van 2024 zal mogelijk wijzigingen ondergaan op het gebied van bestuurdersassistentiesystemen, waarbij sommige functies die voorheen optioneel waren standaard zullen worden en vice versa. Hieronder staan de geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen die we standaard verwachten op de Kia EV6 van 2024:

 • Frontale botsing vermijden (FCA) met detectie van voertuigen/voetgangers/fietsers (type Fusion met sensor) – Keren op kruispunten
 • Dode hoek botsing vermijden (BCA)
 • Park Distance Warning (PDW) – voor en achter
 • Rear Cross Traffic Collision Avoidance (RCCA) – vermijden van aanrijdingen met kruisend verkeer van achteren
 • Waarschuwing voor aandacht van de bestuurder (DAW)
 • Rijbaanassistent (LKA)
 • Rijbaanassistent (LFA)
 • Intelligente cruisecontrol op basis van navigatie – bocht met stop en go – bocht (NSCC-C)
 • Snelwegrijassistent (HDA)
 • Waarschuwing achterinzittenden (ROA)
 • Grootlichtassistent (HBA)

Verwacht wordt dat navigatiesysteem Smart Cruise Control (NSCC-R), Highway Driving Assist 2 (HDA 2) met automatische rijstrookverandering, Around View (360-graden camerasysteem), Blind Spot Monitoring (BVM), Highway Driving Assist 2 (HDA 2) en Remote Intelligent Parking Assist (RSPA) in 2024 tot de optionele veiligheidsvoorzieningen van de EV6 zullen behoren.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

HDA 2

Highway Driving Assist 2 is een verdere ontwikkeling van Highway Driving Assist (HDA) en biedt het gemak van handsfree autonoom rijden op snelwegen. HDA gebruikt informatie van het navigatiesysteem om te bepalen of de auto zich op een snelweg bevindt. Als dit het geval is, neemt het de functies sturen, accelereren en remmen over.

HDA 2 maakt gebruik van radars rond het voertuig om de bestuurder te helpen een bepaalde afstand en snelheid ten opzichte van de voorligger aan te houden. Als de bestuurder een bepaalde snelheid overschrijdt, kan hij van rijstrook veranderen door met de richtingaanwijzerhendel te vegen. De handen moeten aan het stuurwiel blijven.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

RSPA

Met Remote Intelligent Parking Assist (RSPA) kan de bestuurder de taak van het inparkeren delegeren aan de auto voor zowel haaks als parallel parkeren.

RSPA vereist niet dat de bestuurder zich in het voertuig bevindt. Het systeem kan surround-view camera’s en ultrasone sensoren gebruiken om de omgeving van de auto te detecteren en zelfstandig een geschikte parkeerplaats te selecteren. Versnellen, remmen, achteruitrijden en sturen gaan automatisch.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

Technische gegevens

Afmetingen

Ervan uitgaande dat de carrosserie ongewijzigd blijft, zou de Kia EV6 in 2024 dezelfde afmetingen moeten hebben als zijn voorganger. Met een wielbasis van 114,2 inch, hetzelfde als de Telluride, biedt de EV6 103,0 kubieke meter binnenruimte. volgens Kia is de breedte vergelijkbaar met de Ford Mustang Mach-E uit 2024, een middelgrote SUV, en zijn de wielbasis en bodemvrijheid vergelijkbaar met die van de Tesla Model Y uit 2024.

De EV6 biedt 27,7 kubieke meter laadruimte, die kan worden vergroot tot 53,5 kubieke meter door de tweede zitrij neer te klappen. Daarnaast is er een bagageruimte voorin of een bagageruimte met 20 liter extra bergruimte in beide configuraties van het achter- en vierwielaangedreven model.

MetingMeting
Lengte184,3 inch (wind)/184,8 inch (GT-lijn)
Breedte74,0″ (wind)/74,4″ (GT lijn)
Hoogte60,8 inch.
Wielbasis114,2 in.
Bodemvrijheid6,1 in.
Bagageruimte (achterbank rechtop/achterbank neergeklapt).24,4 m³ / 50,2 m³.
Passagiersvervoer103,0 m³.

Prestaties en bereik

Met de stopzetting van de Light-versie is de EV6 niet langer verkrijgbaar in de elektrische basisconfiguratie (Standard Range RWD), die een 58 kWh batterijpakket en een 125 kW (167 pk)/258 lb-ft motor achterin had en de beste EPA-classificatie behaalde. De actieradius was 232 mijl. Kia brengt de Light-configuratie mogelijk opnieuw op de markt, hoewel er momenteel geen bevestigde indicatie is dat het bedrijf dit van plan is.

Kia EV6 2024: Interieur, motor en modificaties

De EV6 van 2024 zal waarschijnlijk verkrijgbaar zijn in een elektrische configuratie van het huidige Long Range RWD-model met een 77,4 kWh batterijpakket en een 225 pk/258 lb-ft motor achterin. Ook de elektrische topconfiguratie (Long Range AWD) zou kunnen worden overgenomen met een 77,4 kWh batterijpakket en dubbele 320 pk en 446 lb-ft motoren. Het maximale bereik zou hetzelfde kunnen zijn – 310 mijl (Long Range RWD) en 282 mijl (Long Range AWD).

Klanten die op zoek zijn naar meer sensatie kunnen de Kia EV6 GT kopen, die rond dezelfde tijd de MY2024 update krijgt.

Opladen

Voor elektrische voertuigen met een lange actieradius zijn de oplaadtijden van 0 tot 80% en van 0 tot 100% vaak een doorslaggevender factor voor de aankoop dan acceleratietijd of topsnelheid. De Kia EV6 2024 zal de Porsche Taycan 2024 voorzien van oplaadparameters die het opladen dichter bij het tanken brengen, waardoor de langverwachte doorbraak in de markt van elektrische voertuigen mogelijk wordt.

Het meervoudig laadsysteem van de Kia EV6 2024 zal naar verwachting 400 V en 800 V gelijkstroom ondersteunen, wat zou moeten werken met gelijkstroomladers met een laadcapaciteit van 50 tot 240 kW. Snel of ultrasnel opladen van 10 tot 80 procent kan slechts 18 minuten duren.

AspectSpecificaties voor de 2024 Kia EV6 Long Range RWDSpecificaties voor de 2024 Kia EV6 Long Range AWD
Accucapaciteit77,4 kWh77,4 kWh
Structuur transmissieAchterwielaandrijvingVierwielaandrijving
Vermogen168 kW (225 pk)239 kW (320 pk)
Koppel258 lb-ft.446 lb-ft.
Actieradius (EPA-schatting)310 mijl.282 mijl (wind)/252 mijl (GT-Line).
Max. Oplaadvermogen (AC/DC)10,9 kW/240 kW10,9 kW/240 kW
Normale AC laadtijd (100% bij 120 V met bedieningskabel)68 uur68 uur
Normaal AC laden (100% bij 11 kW EVSE)7u 10m7u 10m
Snel DC opladen (80% bij 50 kW EVSE)73 minuten.73 minuten.
Snel DC opladen (80% bij 350 kW EVSE)18 minuten18 minuten
Acceleratie 0-60 mph7,2 seconden5,1 seconden
Maximale snelheid115 mijl per uur.117 mijl per uur.
Trekvermogen2300 lb. (geremd)2300 lb. (geremd)

Specificaties voor de Kia EV6 2024 (verwacht)


Prijs en datum van uitgifte

De Kia EV6 2024 zou in de zomer van 2023 op de markt kunnen komen. Als er geen nieuw basismodel komt met standaard elektrische achterwielaandrijving, zou de basisprijs 49.000 euro kunnen zijn. Als er wel een basismodel met elektrische aandrijving komt, zou de prijs aanzienlijk lager kunnen liggen, op 41.000 euro.


Nieuweautos.com zegt

De EV6 is een van de aantrekkelijkste elektrische crossovers op de markt. Hij biedt fenomenale prestaties, een behoorlijke actieradius en een keur aan eersteklas voorzieningen, comfort en veiligheidsvoorzieningen. Toegegeven, het is geen typische Kia, maar het is ook geen typische Kia. We hopen alleen dat de update voor MY2024 de standaard elektrische RWD configuratie terugbrengt en de instapprijs verlaagt. Over het geheel genomen blijft de EV6 een zeer aan te bevelen product in het segment van compacte elektrische auto’s.

Foto’s & bron: Kia Deutschland GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen