Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Twee weken na de voorlopige presentatie vond het volledige debuut van de nieuwe elektrische hatchback – Kia EV6 2022 plaats . Het model bouwt voort op het E-GMP-platform dat voorheen de basis vormde van de SUV Hyundai Ioniq 5. Technisch staan ​​de auto’s zo dicht mogelijk bij elkaar. De nieuwkomer zal verkrijgbaar zijn met meerdere versies van elektromotoren, achterwiel- en vierwielaandrijving, twee opties voor tractiebatterijen. Naast de basisversie krijgen klanten de GT-Line- en GT-edities aangeboden, die verschillen in uiterlijk en interieur.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaamsontwerp

Het uiterlijk van de Kia EV6 battery hatchback is gekozen in de nieuwe stijl van Opposites United en speelt met het contrast van de natuur en de creaties van de mensheid. De verbinding van het emotionele met het rationele vindt plaats met behulp van eenvoudige lijnen en heldere vormen, wat zorgt voor een gedurfde en gedenkwaardige uitstraling. Aan de voorkant is de kenmerkende “tijgerneus” vervangen door een “digitaal tijgergezicht”, dat wordt gevormd door een dynamisch lichtpatroon van de navigatieverlichting. De breedte van het voertuig wordt benadrukt door de lange luchtinlaatuitsparing aan de onderkant van de bumper.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In profiel vertoont de elektrische auto een typisch crossover-silhouet met korte overhangen, een grote hartafstand en een gestroomlijnde dakkoepel. De steil hellende C-stijlen zijn voorzien van een glanzend zwarte inzet. Naast de compacte spoiler bovenaan de achterklep eronder, is er nog een vleugel, waarvan de rand is versierd met een opvallende slinger van achterlichten.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Met een wielbasis van 2900 mm is de standaard Kia EV6 2022 4680 mm lang, 1880 mm breed en 1550 mm hoog. De GT-Line- en GT-versies zijn 15 mm langer dan de reguliere hatchback en de G-Ti-versie is ook 5 mm lager.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Technologieën en apparatuur

De salon van het model is samengesteld en ingericht naar de tijdsgeest. Bovenop het frontpaneel, dat een horizontale architectuur heeft, bevinden zich twee gepaarde 12,3-inch schermen voor opgeruimde en multimediasystemen. Daarnaast is er een head-up display met “augmented reality” dat navigatie-instructies en waarschuwingen van de hulpelektronica uitzendt. Airconditioning en audio worden bediend via een blok aanraaktoetsen en een paar draaiknoppen onder de centrale ventilatieopeningen.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De uitrusting van de elektrische auto omvat Meridian Akustik met 14 luidsprekers, Active Sound Design System (verandert het geluid afhankelijk van de rijsnelheid), Remote Smart Parking Assist (maakt het mogelijk om de auto van buitenaf te parkeren tijdens het rijden), Highway Track Autopilot van de tweede niveau chauffeursassistent 2 (biedt afstand en spoorcentrering). In de Kia EV6 zijn gerecyclede materialen gebruikt.

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De hatchback heeft twee koffers. De belangrijkste achterbank heeft standaard een inhoud van 520 liter, met de rugleuningen van de tweede zitrij neergeklapt – 1300 liter. Het voorste compartiment heeft een inhoud van 52 liter (achterwielaandrijving) of 20 liter (vierwielaandrijving).

Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia EV6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Kia EV6 2022

De modellen EV6 en EV6 GT-Line in de basisversie van het standaard assortiment hebben een accu met een capaciteit van 58 kWh. Met achterwielaandrijving is het vermogen van een enkele elektromotor 170 pk. en 350 Nm, in de vierwielaangedreven configuratie heeft het tweetal motoren een vermogen van 235 pk. en 605 Nm. De versies met een groot bereik zijn uitgerust met een batterij van 77,4 kWh. In dit geval hebben achterwielaangedreven auto’s een vermogen van 228 pk. en 350 Nm, met maar liefst 325 PS. en 605 Nm. Het bereik van bovenstaande modificaties varieert van 380 tot 510 km.

De krachtigste Kia EV6 GT is standaard uitgerust met 77,4 kWh high-performance accu’s en twee elektromotoren. De voorste motor ontwikkelt 218 pk, de achterste motor 367 pk. Al met al heeft de tandem een ​​indrukwekkende 585 pk. en 740 Nm. Deze stuwkracht laat de hatchback in 3,5 seconden naar “honderden” sprinten en accelereren tot een maximum van 260 km/u. Een replica van het elektronisch gestuurde achterasdifferentieel (elektronisch sperdifferentieel) is ook beschikbaar. De G-Ti kan tot 400 km rijden op één lading.

De batterij-energie van de elektrische auto wordt aangevuld door hem aan te sluiten op een huishoudelijk stopcontact of een speciale DC-aansluiting (spanning 400 of 800 volt). Het laadstation levert een kilometerstand van 100 km in 4,5 minuten en herstelt de capaciteit met 80% in 18 minuten. Dankzij de V2L-technologie kunnen in de toekomst externe apparaten met een vermogen tot 3,6 kW vanuit het boordnet worden gevoed. Daarnaast is het toegestaan ​​om een ​​andere auto aan te sluiten om de accu op te laden.

Het remenergierecuperatiesysteem, dat wordt bediend via knoppen op het stuur, biedt de hatchback een groter bereik. De bestuurder kan vrij kiezen tussen zes modi – Geen, 1, 2, 3, i-PEDAL en Auto-modus. Wanneer het i-PEDAL-programma is geactiveerd, is de recuperatie maximaal en wordt zachtjes geremd door het gaspedaal gewoon los te laten.

Kia EV6 2022 releasedatum en prijs

De assemblage van elektrische auto’s zal alleen plaatsvinden in Zuid-Korea, waar al bestellingen voor het model zijn ontvangen. De auto’s verschijnen in juli in de showrooms van lokale dealers. Daarna begint EV6 2022 geleidelijk met de uitbreiding naar buitenlandse markten – in Europa bijvoorbeeld is de lancering gepland voor de herfst.