Kia EV3 2024: Prijzen en kenmerken

Kia is van plan om zijn assortiment elektrische voertuigen tegen 2027 uit te breiden tot 15 modellen. De meeste van deze elektrische voertuigen zullen SUV’s zijn, hoewel er minstens drie modellen met een laag dak worden verwacht, waaronder twee sedans. Volgens berichten uit Zuid-Korea zou de eerste van Kia’s toekomstige elektrische sedans de vorm kunnen aannemen van een model ter grootte van de Forte en gelanceerd worden als de “Kia EV3 2024”.

Kia EV3 2024: Prijzen en kenmerken

Van

Op 24 februari 2023 publiceerde Asia Economic een exclusief artikel waarin stond dat een nieuwe elektrische sedan van Kia, met de codenaam Kia CT, op de planning staat. De Kia CT komt in het Zuid-Koreaanse middensegment, vergelijkbaar met de Hyundai Avante en de Kia K3.

Voor degenen die niet bekend zijn met de autowereld: Avante en K3 zijn de namen van Hyundai Elantra en Kia Forte op de Aziatische markten. In China kunnen klanten de compacte sedan van Kia nu ook als elektrische auto kopen. Maar terwijl de K3 EV alleen in China wordt aangeboden, heeft de Kia CT wereldwijde ambities.

Technische gegevens

Kia’s nieuwe elektrische sedan is naar verluidt gebaseerd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai Motor Group of het eM-platform, een evolutie van dit platform. De elektrische auto heeft naar verluidt een gestroomlijnd ontwerp en speciale aerodynamische maatregelen die hem aerodynamisch efficiënter maken dan de Forte of Sonata. Het is nog te vroeg om exacte details te geven, maar we verwachten dat de EPA-bests uit komt op 325 mijl. Dit bereik zou gemakkelijk haalbaar moeten zijn met de huidige HMG-technologie. We verwachten dat de elektrische sedan van Kia ultrasnel opladen (10 tot 80 procent SoC in ongeveer 20 minuten), Plug & Charge-ondersteuning en bidirectioneel opladen biedt.

Kia EV3 2024: Prijzen en kenmerken

Er komt misschien ook een Kia EV3 GT met twee motoren en individuele voertuiginstellingen voor liefhebbers.

Productie

De productie van de Kia CT sedan vindt plaats in AutoLand Plant 2 in Gwangmyeong. Kia sloot Plant 2 op 1 juni 2023 en zal gesloten blijven tot 31 december 2023. Fabriek 2, waar voorheen de Rio en Stonic hatchbacks werden geproduceerd, zal worden opgewaardeerd en omgebouwd tot een fabriek voor volledig elektrische voertuigen. Het bedrijf zal in de toekomst twee elektrische auto’s produceren: de Kia CT en de Kia SV. De laatste, een kleinere crossover dan de EV6 2024, zou in 2024 gelanceerd kunnen worden als de Kia EV4.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

AutoLand’s Gwangmyeong Plant 2 zal in juni 2024 beginnen met de productie van elektrische voertuigen. Het is niet bekend of het eerste model de Kia CT of de Kia SV zal zijn, maar eerdere berichten suggereren dat de laatste een grotere kans maakt. De Kia CT zou echter ook volgend jaar al in productie kunnen gaan. Kia’s officiële roadmap bevestigt dat de Koreanen van plan zijn om tegen 2024 een elektrische auto – mogelijk een sedan – en een elektrische SUV op de markt te brengen.

Datum van uitgifte

Er is nog niets bekend over de marktintroductie van de Kia EV3, maar we gaan ervan uit dat dit eind 2024 zou kunnen zijn. Kia zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de elektrische sedan in redelijke aantallen op de markt komt. We verwachten dat de prijs tussen de 35.000 en 45.000 euro zal liggen.

Kia EV3 2024: Prijzen en kenmerken

Tijdens Kia’s Q2 2023 earnings conference call op 27 juli 2023 zei Chief Financial Officer Ju Woo Jung dat het bedrijf zich moet richten op het vergroten van marktaandeel in plaats van winstgevendheid voor elektrische voertuigen, meldde The Korea Herald dezelfde dag. Indien nodig moet het bedrijf de prijzen (van bestaande elektrische voertuigen) verlagen, voegde Woo Jeong eraan toe. Tijdens het interview bracht de CFO ook een toekomstige elektrische sedan ter sprake:

Na de lancering van de EV9 en EV5 dit jaar, bevinden we ons in een sterke positie om volgend jaar een C-SUV en een sedan te lanceren en zo een complete productlijn te vormen. Dit zal ons een concurrentievoordeel geven ten opzichte van andere merken die te maken hebben met prijsconcurrentie met meerdere modellen.Ju Woo Jung, CFO van Kia (Q2 2023 Results Conference Call, 27 juli 2023)

Nieuweautos.com zegt

De nieuwe elektrische sedan van Kia zou een goede optie kunnen zijn voor jonge kopers en kleine gezinnen die op zoek zijn naar een stijlvolle en technologisch geavanceerde auto met drie volumes voor een betaalbare prijs. Hij zou zeker in de smaak kunnen vallen bij het segment en bij kopers die uitgekeken zijn op SUV’s. Kia zou hem kunnen ontwerpen als een van de meest energiezuinige elektrische auto’s op de markt en in dat opzicht de Hyundai Ioniq 6 2024 kunnen overtreffen.

Foto’s & bron: Kia Deutschland GmbH.