Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Kia e-Niro 2022 werd op 25 november 2021 officieel gepresenteerd op de Seoul Mobility Show in Zuid-Korea. Met de e-Niro 2022 heeft Kia een nieuw ontwerp geïntroduceerd voor een van de populairste emissievrije crossovers van het VK. Net als bij de huidige generatie zal Kia ook voor de nieuwe Niro verschillende aandrijfopties aanbieden. 

De volgende generatie Kia e-Niro, gepland voor lancering in het VK in de tweede helft van volgend jaar, belooft een aantrekkelijk voorstel te zijn voor iedereen die een eenvoudige elektrische SUV koopt.

Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kia e-Niro 2022 exterieur

Het exterieur van de e-Niro lijkt onmiskenbaar op het Kia HabaNiro concept dat het merk presenteerde op de New York International Auto Show 2019. Wat betreft styling heeft Kia de e-Niro 2022 opgefrist met eigenzinnige looks, imposante uitstraling op straat en een nieuwe versie van de ‘Tigerface’-grille van het merk.

Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De bovenste grille van de e-Niro loopt over de breedte van de motorkap van de EV en is slanker, scherper en esthetisch indrukwekkender. Aan weerszijden van de voorbumper bevinden zich de vernieuwde verticale full-LED-koplampen met “heartbeat” LED-dagrijverlichting, zoals Kia beweert. In combinatie met de koplampen en het bovenste radiatorrooster in combinatie met het grotere onderste radiatorrooster ziet de voorschort van de e-Niro er imposant uit en onderstreept het de stoïcijnse persoonlijkheid van de cross-over. De e-Niro heeft ook een oplaadaansluiting die in de hoes is geïntegreerd. 

Aan de andere kant is het opvallende kenmerk van de e-Niro 2022 de stevige contrasterende C-stijl, die bijdraagt ​​aan de esthetiek van de auto en de luchtstroom verbetert en de algehele aerodynamische efficiëntie verbetert. 

Aan de achterzijde herbergt de C-stijl de boemerangvormige led-achterlichten. De schuin aflopende achterruit, de gebeitelde achterbumper en enkele inkepingen en knikken geven de e-Niro 2022 een edgy en agressieve stijl. Ook de kentekenplaathouder is gewijzigd ten opzichte van de eerste generatie e-Niro en is bevestigd aan de achterklep.  

Kia e-Niro 2022 interieur 

Eenmaal in het interieur van de Kia e-Niro 2022 is het een heel nieuw verhaal. De asymmetrische middenconsole en het dashboard vallen op het eerste gezicht op. Kia liet zich inspireren door minimalistische stijlelementen, die op hun beurt veel ruimte creëerden voor de passagiers. De excentrische gebogen lijn rond de voorste inzittenden met horizontale en diagonale lijnen zorgt voor een aangename maar onregelmatige esthetiek.

Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het slanke paneel aan de passagierszijde gaat moeiteloos samen met het infotainmentsysteem met touchscreen en het digitale instrumentenpaneel. De middenconsole past goed in het interieur en is voorzien van een nieuwe elektronische versnellingskeuzeschakelaar. Het dubbelspaaks stuurwiel, ontleend aan de EV6, draagt ​​bij aan een hoogwaardig interieurgevoel. 

Kia heeft in de e-Niro 2022 verschillende milieuvriendelijke materialen gebruikt. De hemelbekleding is gemaakt van gerecycled behang, de stoelen zijn gemaakt van organisch PU met Tencel gemaakt van eucalyptusbladeren en de deuren zijn gemaakt van BTX-vrije verf. Al deze elementen minimaliseren de impact op het milieu en verminderen afval. De oplopende armsteunen in de portieren passen perfect bij het dashboard en zijn uitgerust met kleinere schakelaars die passen bij de minimalistische esthetiek van het voertuig. 

✓ U kunt ook controleren:

Het infotainmentsysteem moet de nieuwste versie van het UVO Connect-systeem van Kia krijgen, met functies zoals over-the-air software-updates (OTA), on-demand Find My Car met surround-view-monitor, de beelden van de Can share the omgeving van het voertuig met behulp van camera’s – mijlnavigatie om de auto een routebeschrijving te geven en een cloudgebaseerd routeberekeningssysteem. Kia heeft de UVO Connect-app al geüpdatet met nieuwe pictogrammen, een nieuw aanpasbaar startmenu en een herzien instellingenmenu. Er zouden meer updates moeten komen met verbeterde graphics en menu’s in de e-Niro.

Kia e-Niro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

aandrijflijn

De Kia e-Niro 2022 zal niet rijden op het volgende generatie Electric Global Modular Platform (E-GMP) van de Hyundai Motor Group. Kia zal waarschijnlijk het bestaande platform aanpassen met versterkingen van hoogwaardig staal om het gewicht te verminderen en de stijfheid te behouden. Op het gebied van voortstuwing wordt echter een overstap naar een 400-volt accusysteem voor sneller opladen verwacht, en een WLTP-bereik van minimaal 500 kilometer (WLTP) moet de e-Niro concurrerend houden in zijn segment.

Als referentie biedt de huidige e-Niro een batterij van 64 kWh met een elektromotor van 150 kW die een actieradius biedt tot 300 kilometer (WLTP gecombineerd).

De e-Niro is in sommige markten ook verkrijgbaar als korteafstandsversie, verpakt in een 39,2 kWh-batterij met een totale actieradius van 280 km