Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Kia Cerato 2022 leer je over de uitrusting en prijzen van de auto, de specificaties, en vind je ook foto’s van de sedan en videotestritten, maar ondertussen een kleine excursie naar het uiterlijk van de model.

De wereldpremière van de vierde generatie Kia Cerato vond plaats op de Detroit Motor Show in Detroit in januari 2000. De vierdeurs hatchback werd onder de bekende naam Forte aan het lokale publiek gepresenteerd , waaronder het model ook in het buitenland wordt verkocht.

Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

Hieronder staan ​​de belangrijkste specificaties van de Kia Cerato / KIA Cerato 4 2022 in de nieuwe carrosserie.

In de tabel staan ​​de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, aandrijftype, rijprestaties, etc.

Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomielimousine
voertuigklasse:Klasse C
lengte / breedte / hoogte, mm4640 / 1800 / 1450
wielbasis, mm2700
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm150
laadruimtevolume, l502
Leeg gewicht kg1195 — 1235
Inhoud brandstoftank, l50

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik1.61.6
prestaties, HP128128
Koppel, Nm155155
Type versnellingsbakmechanicamachine
aantal versnellingen66
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s10.611.6
Topsnelheid, km/u200195
brandstofverbruik, l  
– Stad9.39.7
– de afstand5.85.8
– gemengd7.17.2
brandstoftype9292
type motorbenzine 
volume, ik2.0 
prestaties, HP150 
Koppel, Nm192 
Type versnellingsbakmachine 
aantal versnellingen6 
drijfveervoorkant 
Acceleratie 0-100 km/u, s9.8 
Topsnelheid, km/u203 
brandstofverbruik, l  
– Stad10.2 
– de afstand5.7 
– gemengd7.4 
brandstoftype92 

In lengte, breedte en hoogte bereikt de nieuwe Kia Cerato 2022 respectievelijk 4.640 mm, 1.800 mm en 1.440 mm. De vierde generatie van de sedan is op alle vlakken groter geworden. De lengte is met 80 mm toegenomen, de breedte met 18 mm en de hoogte met 13 mm. Het koffervolume is toegenomen tot 428 liter (+6).

De carrosserie is nu voor 54% gemaakt van hoogwaardig staal en de carrosserie is 16% stijver. Het chassis van de vierdeurs is aangepast met de nadruk op comfort en verbeterde handling.

Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Kia Cerato 4 wordt aangedreven door de van de voorganger bekende 2.0 liter luchtmotor met 147 pk en 179 Nm. In de eenvoudigste varianten werkt de gegeven motor in een bundel met zestraps mechanica, terwijl de duurdere versies zijn gebaseerd op de nieuwe variator IVT (Intelligent Variable Transmission), ontwikkeld door specialisten van het Hyundai-Kia-concern.

De nieuwe Cerato is het eerste model van het Zuid-Koreaanse merk met een continu variabele transmissie. Het is bekend dat auto’s die zijn uitgerust met een variator een lager brandstofverbruik hebben (- 0,7 liter) en dat de motorkoppeling zelf iets stiller is.

De nieuwe Kia Cerato 2022 heeft een breed scala aan beveiligingssystemen, maar de meeste worden als optie aangeboden. Tegen een meerprijs kan het voertuig worden uitgerust met dodehoekbewaking, intelligente cruisecontrol, het vermijden van aanrijdingen aan de voorkant en elektronische waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook.

buitenkant

Qua exterieurstyling heeft de Kia Cerato 2022 zijn jeugdige en sportieve uitstraling behouden, maar vertoont hij een sterke gelijkenis met de derde generatie Ceed, al benadrukken de Koreanen zelf dat ze het uiterlijk van beide modellen hebben ontworpen met de Stinger fastback in gedachten.

Deze laatste doet denken aan de grille aan de voorkant, die een vergelijkbare roosterstructuur en chromen omlijsting heeft. De sedan krijgt de schuine koplampen die ver naar achteren op de motorkap zitten. Standaard zijn dit projectiekoplampen, maar LED-koplampen zijn er ook in de duurdere uitvoeringen.

Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het profiel van de nieuwe Kia Serato is wat imposanter geworden dankzij een naar achteren geplaatst interieur en een langere motorkap (+127 mm). Voor het eerst zitten er kleine ruitjes in de achterste dakstijlen.

De smalle achterlichten zijn opnieuw ontworpen en visueel verbonden door een rode horizontale streep. De richtingaanwijzers en achteruitrijlichten zijn nu veel lager gepositioneerd – direct op de bumper in speciale zwarte profielen. Hun zichtbaarheid voor andere automobilisten is aangetast, maar het ontwerp van de achterkant heeft geprofiteerd.

✓ U kunt ook controleren:

auto interieur

Het interieur van de sedan is ook opnieuw ontworpen. Het interieur van de nieuwe Kia Serato 2022 wordt gekenmerkt door een veelvoud aan horizontale lijnen, met stijlvolle ronde windgeleiders aan de zijkanten van het dashboard.

Het voertuig heeft een nieuw instrumentenpaneel met duidelijk gemarkeerde wijzerplaten voor de toerenteller en snelheidsmeter, en een tussenliggend scherm voor de boordcomputer. Deze laatste is groot genoeg om de bestuurder een schat aan nuttige informatie te geven.

Kia Cerato 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bovenaan de middenconsole van de Cerato 4 bevindt zich het tabletvormige 8,0-inch display van het multimediasysteem. In het Amerikaanse fort wedden zelfs de goedkopere versies erop, maar of de globale versie van het model kan bogen op zo’n display is nog niet bekend. Het multimediasysteem zelf ondersteunt Android Auto en Apple CarPlay.

Wat de zitpositie betreft, zei het bedrijf bij de presentatie dat de nieuwe Kia Cerato iets ruimer is in het interieur door grotere afmetingen. Daarnaast heeft de fabrikant de stoelframes verstevigd en het comfort verbeterd, waardoor de zitpositie comfortabeler belooft te worden.

Prijzen

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite varieert de prijs van de nieuwe Kia Cerato 2022 van 14.690 euro tot 20.040 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com