Kia Ceed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia is van plan zijn nieuwe crossover tegen het einde van het jaar uit te rollen. De Kia Ceed 2021 is gebaseerd op de Ceed hatchback. Volgens de laatste berichten wordt dit model voorlopig exclusief voor Europa geproduceerd. Het wordt gebruikt boven het Stonic-model en onder de Sportage SUV. Alle uitrustingsvarianten zijn voorzien van een FWD-configuratie.

Het AWD-systeem wordt echter helemaal niet aangeboden. Het ontwerp zal erg lijken op de Ceed hatchback, maar je kunt meer spierkracht en een ruiger uiterlijk verwachten. Het interieur biedt veel beenruimte en royale laadruimte. Onder de motorkap zal dit model rijden met tal van motoropties. Dit omvat zowel benzine- als dieselmotoren. Bovendien is een mild hybride aandrijflijn erg veilig.

Kia Ceed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Ceed 2021 ontwerp en afmetingen

Kia noemde het een ‘urban crossover’. We kunnen echter niet veel stedelijke dingen zien op de gloednieuwe Kia Ceed 2021 . Het is eigenlijk de Ceed hatchback met een stevigere carrosserie en meer spieren. Hoe dan ook, je kunt niet veel verschillen zien tussen de hatchback en de cross-over. De afmetingen zijn natuurlijk niet hetzelfde. Ceed is 173 cm lang.

Dat is 3,3 centimeter langer dan het hatchback-model. Nieuwe crossover is 58,7 cm hoog en 71,8 cm breed. De wielen zijn tussen de 16 en 18 inch. De 2021 Ceed heeft een heldere kleur die bekend staat als kwantumgeel. De nieuwe Ceed heeft ook een onderscheidend ontwerp en een carrosseriering. Slankere koplampen en een tijgerneusgrille domineren de voorkuip. De mistlampen zijn doorgetrokken tot aan de bumpers en een kunstmatige beschermplaat tegen onderdoorrijden is standaard leverbaar. Aan de achterkant ziet de achterklep er slordig uit en de achterlichten zien er erg modern uit.

Kia Ceed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De meeste cabinefuncties zijn afkomstig van het Ceed-model

Dankzij zijn grotere afmetingen biedt de Kia Ceed 2021 meer ruimte dan het hatchback-model. Het interieur is ruim voor zo’n kleine crossover. Dit omvat de grote beenruimte en de royale laadruimte. De meeste functies zijn simpelweg overgenomen van de Ceed hatchback. Cabinegeluid wordt tot een minimum beperkt. De stoelen zitten erg comfortabel en de rit is stil en aangenaam.

Een tweetraps laadvloer en een elektrisch bediende achterklep zijn standaard. De cabine oogt modern en is uitgerust met een volledig digitaal 12,3 inch instrumentenpaneel. Apple CarPlay en Android Auto worden ook aangeboden. Bovendien biedt het Ceed-model tal van standaard veiligheidsuitrusting.

Kia Ceed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aandrijflijn opties

Kia zal niet zoveel verrassingen onder de motorkap bezorgen. De aanstaande Kia Ceed 2021 biedt tal van motoropties. Een 1,0 liter en een 1,4 liter turbomotor zijn beschikbaar om te starten. Beide exemplaren zijn ontleend aan de Ceed hatchback. De eerste benzine-output levert 120 pk en 172 lb-ft koppel. De tweede editie leverde 204 paarden en 195 lb-ft twist op.

✓ U kunt ook controleren:

De dieselversie is ook beschikbaar. Een 1,6-liter motor produceert 115 pk en 207 lb-ft koppel. De dieselmotor biedt nog meer koppel met een automatische transmissie tot 220 lb-ft. Alle units gebruiken een standaard handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel kunt u kiezen voor de 7-traps automaat met dubbele koppeling. Het hybride model komt ergens in 2021 aan, een paar maanden na het reguliere benzinemodel.

Kia Ceed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kia Ceed 2021 prijs en aankomst

Prijzen zijn nog niet bekend. We gaan ervan uit dat de prijs begint bij ongeveer 20.000 euro. De nieuwe Kia Ceed 2021 zal kunnen concurreren met modellen als de Toyota C-HR, Honda HR-V en Ford Focus Active. De nieuwste cross-over van het bedrijf komt in het laatste kwartaal van 2020 aan.

Het hybride model zal in het tweede kwartaal van 2020 verkrijgbaar zijn bij dealers. Volgens de laatste berichten zal Ceed in ieder geval het eerste jaar exclusief in Europa verkocht worden.