Kia Carnival Minivan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Enig opwindend nieuws: Kia heeft de nieuwe minivan onthuld die is ontworpen om het beroemde Sedona-model te vervangen. Volgens de laatste berichten zal de aankomende Kia Carnival-minivan 2022 heten. In tegenstelling tot het Sedona-model ziet de Carnival er aantrekkelijker uit met zijn boxy SUV-achtige styling. Grote wielen, cross-over-achtige proporties en prachtige dagrijlichten die overgaan in de aantrekkelijke grille geven deze minivan een luxe SUV-vibe.

Kia Carnival Minivan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Over het algemeen zijn de eerste indrukken positief en doet de nieuwe Carnival denken aan de beroemde Range Rover. Naast het exterieur krijgt het interieur ook een aantal geavanceerde dingen, zoals een optionele dual-display setup met digitale displays en een centraal touchscreen uitgerust met navigatie. Daarnaast zullen alle Carnival een krachtige 3,5-liter V-6-motor gebruiken die 290 pk levert met voorwielaandrijving en achttrapsautomaat.

Kia Carnival 2022 exterieur

De 2022 Carnival is een indrukwekkend luxe vervanging voor Kia’s uitgaande Sedona-model. Deze minivan heeft een veel aantrekkelijker ontwerp en is ontworpen in dezelfde studio in Californië als de SUV’s Telluride en Sorento. Op het eerste gezicht zie je een agressievere voorschort die lijkt op de nieuwe Sorento.

Aan de achterkant lijkt het komende carnaval echter meer op een minibusje. Het is bijzonder opmerkelijk dat deze minibus een van de eerste voertuigen is met het opnieuw ontworpen Kia-logo op de motorkap. Het wordt ook gekenmerkt door aantrekkelijke, chique dagrijlichten en stijlvolle 17-inch lichtmetalen velgen. Kia onthult ook dat 19-inch lichtmetalen velgen ook beschikbaar zijn, maar alleen in hogere uitrustingsniveaus. Daarnaast biedt de fabrikant enkele van de premium lakkleuren aan, waaronder Aurora Black Pearl, Ceramic Silver, Astra Blue en Snow White Pearl.

Kia Carnival Minivan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Premium cabine

De komende Kia Carnival in 2022 ziet er van binnen geweldig uit. Over het algemeen heeft hij een modernere styling dan de uitgaande Sedona. Het eerste dat opvalt als je binnenstapt, is een grote middenconsole en een infotainmentsysteem in Mercedes-stijl met twee schermen en een digitaal meterdisplay. De luxere SX Prestige-uitvoering biedt echter lederen bekleding en verstelbare stoelen op de tweede rij, terwijl een panoramisch zonnedak optioneel is. Volgens Kia biedt de Carnival plaats aan maximaal acht passagiers.

✓ U kunt ook controleren:

De interieurtechniek van de Carnival is veel beter dan die van het Sedona-model. Daarnaast heeft de nieuwe Kia Carnival standaard een 8,0-inch infotainmentscherm en twee 12,3-inch displays. Standaard biedt de fabrikant Apple CarPlay en Android Auto ook als negen USB-poorten aan. Een entertainmentsysteem achterin is ook beschikbaar, te beginnen met de SX-apparatuur, terwijl het machtige Bose-stereosysteem met 12 luidsprekers deel uitmaakt van de eersteklas SX Prestige-apparatuur.

Kia Carnival Minivan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn Kia Carnival 2022

Onder de motorkap zal in de komende Kia Carnival 2022 een 3,5 liter V6 worden gebruikt , die maar liefst 290 pk produceert. Deze minivan maakt ook standaard gebruik van een achttraps automatische transmissie voor voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving staat niet op het menu, wat een groot minpunt is. Over het algemeen heeft de concurrentie zoals de Pacifica een optionele plug-in hybride aandrijflijn, terwijl Sienna alleen als hybride komt.

We verwachten echter niet dat Kia een van deze setups zal aanbieden op de nieuwe Carnival, althans niet meteen. Kia zegt dat deze minibus tot 3500 pond kan trekken dankzij de motor, wat uitstekend is voor een minibus als deze. Aan de andere kant zorgde deze verfijnde motor voor een levendige acceleratie van 0 naar 60 mph in 7 seconden. Brandstofverbruik ratings zijn iets beter dan die van de Sedona, met nummers 19 mpg stad, 26 mpg snelweg en 22 mpg gecombineerd.

Kia Carnival Minivan 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

De releasedatum van de nieuwe Kia Carnival 2022 staat gepland voor de zomer. Zoals ik al zei, is het aankomende model een vervanging voor de populaire Sedona-minivan. Het wordt gekenmerkt door een aantrekkelijkere styling, cabine en standaardfuncties. Kia maakte onlangs een vanafprijs bekend van € 33.000 voor dit model, in lijn met zijn concurrenten.