Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

Halverwege de jaren 90 was de minibus de standaard personenauto. Maar toen SUV’s de mainstream overnamen, werd de goede oude minivan verbannen naar een ondersteunende rol in het segment van gezinsvoertuigen. Maar de Kia Carnival 2024 is de nieuwe ster van de Zuid-Koreaanse autofabrikant, de anti-SUV bij uitstek voor praktische autokopers.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

De nieuwe Carnival, die in 2020 wordt gelanceerd als opvolger van de verouderde Sedona, zal door het merk een MPV of Multi-Purpose Vehicle worden genoemd. Op het eerste gezicht lijkt de Carnival misschien op een SUV, maar het is eigenlijk een minivan. Voor wie weet dat er niets beters is dan een minibus om zes tot acht passagiers en hun bagage te vervoeren: de Carnival 2024 is klaar voor primetime-vervoer.

wat is er nieuw?

Met de 2024 Kia ​​Carnival is er niet veel veranderd. Kia liet de elektrische ramen vallen die standaard waren op het uitrustingsniveau mid-EX, maar die functie blijft in de uitrustingsniveaus Carnival SX en SX Prestige. Voor het overige blijft de Carnaval 2024 ongewijzigd.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

Onder de motorkap ligt een atmosferische 3,5-liter V6 die 290 pk en 262 lb-ft koppel produceert. Hij brengt zijn vermogen uitsluitend over op de voorwielen via een automatische achtversnellingsbak. Vierwielaandrijving is niet beschikbaar en de Carnival 2024 heeft ook geen hybride systeem zoals de Toyota Sienna of Chrysler Pacifica. toch behaalt de Carnival een EPA-score van 19 in stadsverkeer, 26 op de snelweg en 22 in gemengd verkeer – behoorlijke scores voor een personenwagen met zeven of acht zitplaatsen.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

Klaar voor het hele gezin

Eerdere Kia Carnival/Sedona-modellen stonden bekend om hun gezinsvriendelijke kenmerken. De Carnival van de vierde generatie is niet anders, maar heeft een meer SUV-achtig uiterlijk dat past bij zijn gezinsvriendelijke DNA. Zo biedt hij achterin meer laadruimte dan een doorsnee cross-over of SUV. Er zijn ook praktische voorzieningen zoals elektrisch te openen zijdeuren die met een druk op de knop kunnen worden geopend en gesloten, en modulaire stoelen op de tweede en derde zitrij.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

De lange lijst met standaarduitrusting van de Carnival is ook indrukwekkend. De LX-basisversie heeft LED-koplampen, 17-inch lichtmetalen velgen, een audiosysteem met zes luidsprekers, een 8-inch infotainment-touchscreen en draadloze verbindingen met Apple CarPlay en Android Auto.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

De Carnival EX heeft onder andere drie-zone automatische klimaatregeling, 19-inch wielen, een interieurcamera en een intercom. De Carnival SX Prestige is voorzien van lederen bekleding van rundleer, een Bose-audiosysteem met 12 luidsprekers, een elektrisch bedienbaar schuifdak en meer.


veiligheidsuitrusting

De Kia Carnival 2024 wordt standaard geleverd met Drive Wise, een pakket geavanceerde rijhulpsystemen van Kia. Het pakket omvat Lane Keeping en Lane Change Assistant, Collision avoidance voor kruisend verkeer, Blind Spot Warning, Parking Distance Assistant, Attention Warning en een Safe Exit Assistant.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

De andere uitrustingsniveaus hebben meer actieve veiligheidsvoorzieningen zoals Highway Driving Assist, Forward Collision avoidance en Parking Collision avoidance om er maar een paar te noemen.


garantie

Alle Kia Carnivals worden geleverd met een bumpergarantie van 5 jaar/60.000 mijl en een fabrieksgarantie van 10 jaar/100.000 mijl op de aandrijflijn. hoewel Kia-voertuigen een van de beste aandrijflijngaranties in de branche hebben, kunt u een verlengde garantie overwegen als u meer kilometers rijdt dan de gemiddelde bestuurder.

Kia Carnival 2024: Interieur, motor en modificaties

prijzen en beschikbaarheid

De 2024 Kia ​​Carnival is verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus: LX ($ 34.565), EX ($ 40.065), SX ($ 43.265) en SX Prestige ($ 47.665). Het uitrustingsniveau van het Carnival LX Seat Package begint ook bij $ 35.200 en omvat verwarmde voorstoelen, lederen stuurwiel, kunstleren bekleding en een cabine met acht zitplaatsen. De adviesprijzen zijn inclusief $ 1.365 voor reizen.

Foto’s en bron: Kia Germany GmbH.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen