Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

als jij kia Carnaval 2023 vanuit je ooghoeken gezien, zullen je hersenen hem waarschijnlijk registreren als een middelgrote SUV. Dat betekent dat het ontwerp – en de marketing van Kia – werkt. Het carnaval is 100 procent een minibus. Ze geloven me niet? Bekijk de achterdeuren. jij glijdt. Binnenin bieden de vierkante carrosserie en de lage vloer van de Carnival meer opbergruimte dan de gemiddelde cross-over. Alle Carnivals zijn uitgerust met een stille 290 pk sterke 3,5-liter V6-motor en een achttraps automatische transmissie.

Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Kia rust de Carnival standaard uit met een scala aan rijhulpfuncties, terwijl de topmodellen nog meer technische extra’s bieden. Maar laat je niet afschrikken door de kenmerkende aard van het carnaval. Verheug u op de gecultiveerde rijeigenschappen, het praktische gebruik en het ruime interieur. Laten we eerlijk zijn, veel bodemvrijheid en vierwielaandrijving heb je waarschijnlijk toch niet nodig.

Wat is er nieuw voor 2023?

De eersteklas SX en SX Prestige van de Carnival zijn de enige uitrustingsniveaus die voor 2023 zijn gewijzigd. De SX wordt nu geleverd met een 12,3-inch infotainmentscherm en een bijpassend 12,3-inch digitaal scherm. De SX Prestige op het hoogste uitrustingsniveau wordt niet langer standaard geleverd met verstelbare kapiteinsstoelen op de tweede rij (nu optioneel). In plaats daarvan wordt standaard een herconfigureerbare zitbank met drie zitplaatsen aangeboden. De waardevolle LXS-apparatuur is uit het assortiment gehaald.

Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Carnival wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus, van de budget LX tot de luxueuze SX Prestige, maar de EX-uitvoering lijkt de gulden middenweg te vinden tussen functies en prijs. De EX-versie biedt een aantal comfortvoorzieningen die de meerprijs rechtvaardigen, waaronder een elektrisch bedienbare achterklep, een interieurintercom en een spraakbesturingssysteem waarmee passagiers op de achterbank het infotainmentsysteem van de Carnival kunnen bedienen.

motor, transmissie en prestaties

De Carnival 2023 wordt aangedreven door een 3,5-liter V6-motor die maar liefst 290 pk levert; een achttraps automatische transmissie is standaard. Vierwielaandrijving wordt niet aangeboden, de Carnival wordt alleen als voorwielaandrijving aangeboden. De Chrysler Pacifica heeft een optionele plug-in hybride aandrijving en de Toyota Sienna is alleen als hybride verkrijgbaar, maar we verwachten niet dat Kia zo’n systeem voor de Carnival aanbiedt, althans niet meteen. Kia stelt dat de Carnival tot 3500 pond kan trekken.

Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

We zijn onder de indruk van het uitgebalanceerde rijgedrag van de Carnival, dat soepel is tijdens het cruisen en gemakkelijk bochten neemt. De verfijnde V6-motor zorgt voor een levendige acceleratie en stuwde de Carnival in 7,0 seconden naar de 100 km/u op onze testbaan.

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Het EPA-brandstofverbruik van de Carnival 2023 is 19 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg en 22 mpg gecombineerd rijden. We hebben een 22 Carnival getest op onze 75 mph snelwegroute, die deel uitmaakt van ons uitgebreide testprogramma, en hij haalde 28 snelweg mph – 2 mijl meer dan de EPA-classificatie.

Interieur, comfort en belading

Het dashboard en het zitgedeelte voorin van de Carnival zijn modern en uitnodigend. De grote middenconsole biedt veel opbergruimte voor kleine spullen, terwijl het optionele dual-screen Mercedes-achtige infotainmentsysteem met digitaal display gemakkelijke toegang tot de connectiviteitsfuncties van de bestelwagen biedt. De topversie SX Prestige heeft een lederen interieur en is te bestellen met verstelbare stoelen op de tweede zitrij met neerklapbare voetsteunen.

Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Deze “VIP-stoelen” bieden passagiers een ontspannende manier om de tijd te verdrijven op lange reizen, maar helaas kunnen ze niet worden verwijderd of in de vloer worden opgeborgen zoals concurrerende minibusjes, waardoor de maximale laadruimte van de Carnival wordt beperkt. Een panoramisch schuifdak is als optie verkrijgbaar en biedt een grote opening boven de tweede zitrij voor de kinderen om wat frisse lucht te krijgen. In onze test konden we 14 stuks handbagage opbergen achter de derde zitrij en met neergeklapte stoelen 48. Dat is veel laadruimte, maar het is eerlijk om te zeggen dat zowel de Pacifica als de Odyssey een beetje ruimte bieden. meer ruimte.

✓ U kunt ook controleren:

infotainment en connectiviteit

Een 8,0-inch infotainmentscherm is standaard, met twee optionele 12,3-inch schermen die tweederde van het Carnival-dashboard beslaan, het ene dient als digitaal display en het andere als infotainmentscherm. Apple CarPlay en Android auto zijn standaard. Er zijn maximaal negen USB-poorten beschikbaar in de Carnival. Een entertainmentsysteem achterin is als optie verkrijgbaar vanaf het uitrustingsniveau SX, maar een Bose-geluidssysteem met 12 luidsprekers is gereserveerd voor het hoogste uitrustingsniveau SX Prestige.

Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Kia biedt standaard tal van rijhulpsystemen, waaronder Lane Departure Warning, Automatic High Beam en Blind Spot Monitoring, waarmee de Carnival in lijn komt met de Pacifica, de Sienna en de Honda pose odyssee. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van Carnival naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Een van de belangrijkste beveiligingsfuncties

  • Standaard automatische noodremfunctie met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning met standaard Lane Departure Warning
  • Beschikbare adaptieve cruisecontrol
Kia Carnival 2023: specificaties, prijs, releasedatum

garantie en onderhoud

De garantie van Kia overtreft die van de concurrentie met een aandrijflijngarantie van 10 jaar of 100.000 mijl. In tegenstelling tot de Sienna biedt de Carnival echter geen gratis gepland onderhoud.

  • Beperkte garantie van vijf jaar of 60.000 mijl
  • De garantie op de aandrijflijn is 10 jaar of 160.000 km geldig
  • Geen gratis gepland onderhoud

De adviesprijs voor de Kia Carnival 2023 bedraagt ​​42.770 euro.