Kia Carens 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Oorspronkelijk gelanceerd in 1999, is de Kia Carens sinds zijn geboorte een minivan, maar nu heeft het Koreaanse merk de vierde generatie van het model uitgebracht en het omgevormd tot een SUV, wat geen grote verrassing is gezien het succes van dit type voertuigen .

De Kia Carens uit 2022 werd vandaag onthuld in India, waar hij in het eerste kwartaal van volgend jaar in de verkoop zal gaan, hoewel we op dit moment niet weten op welke andere markten hij te koop zal zijn. Toch twijfelen we aan zijn mogelijke komst naar Europa.

Kia Carens 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het model heeft nu een robuuster uiterlijk, in lijn met de SUV-modellen van de fabrikant zoals de Kia Sportage (koplampen, lampen, enz.), hoewel het, afhankelijk van het merk, de praktische bruikbaarheid van een minivan of “minivan” behoudt.

De afmetingen zijn een 4,5 meter lang, 1,8 meter breed en 1,7 meter hoog model met een wielbasis van 2,78 meter. Als gevolg hiervan is hij iets groter dan zijn voorganger, en ook iets hoger, hoewel de wielbasis merkbaar is gegroeid, wat de bewoonbaarheid vergroot.

Kia Carens 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De bijna rechte daklijn zorgt ook voor een goede hoofdruimte voor de achterpassagiers. In die zin moet worden opgemerkt dat Kia configuraties met zes en zeven zitplaatsen zal aanbieden, in het eerste geval met twee individuele stoelen in “Captain”-stijl op de tweede rij.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Het interieur is ook volledig opnieuw ontworpen en oogt moderner dankzij een volledig digitaal instrumentenpaneel of een 10,25-inch multimediascherm. Er zijn echter nog steeds fysieke bedieningselementen om de airconditioning te regelen.

De uitrusting omvat een luchtfilter, led-sfeerverlichting met 64 selecteerbare kleuren, geventileerde voorstoelen, een Bose-geluidssysteem met acht luidsprekers, een panoramisch glazen dak of updates op afstand en rijassistenten zoals de One in hill start, hill descent of remassistent.

Kia Carens 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In India zal hij verkrijgbaar zijn met dezelfde motoren als de Kia Seltos waarmee hij een platform deelt. We hebben het over een 1.5 liter atmosferische benzinemotor met 117 pk en 144 Nm, een 1.4 liter turbo met 142 pk en 242 Nm en een 1.5 liter turbodiesel met 117 pk en 250 Nm.

De eerste is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, de tweede aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling en de diesel aan een automatische zesversnellingsbak met koppelomvormer.