Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het typische SUV-icoon, de Jeep Wrangler 2023, kan eindeloos worden aangepast aan elke levensstijl. Jeep en moederbedrijf Stellantis gaven de Wrangler een belangrijke mechanische en technologische upgrade om te kunnen concurreren met nieuwkomers zoals de Ford Bronco en Jeep’s eigen Grand Cherokee.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Wrangler blijft beschikbaar als 2-deurs of 4-deurs Unlimited met maximaal zes aandrijflijnopties, waaronder een plug-inhybride voor de Wrangler 4xe. Het is ook een van de weinige modellen die beschikbaar blijven met een handgeschakelde zesversnellingsbak als je kiest voor de basis 3,6-liter V6-motor.

Jeep Wrangler 2023: Wat is er nieuw?

De Jeep Wrangler Freedom Edition wordt voor een beperkte tijd geïntroduceerd voor het modeljaar 2023. Het heeft een exterieur in militaire stijl, een op maat gemaakt interieur, een op maat gemaakte stalen voorbumper, rotsbeschermers en een exclusief Oskar Mike-embleem op de achterklep.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuw voor de Jeep Wrangler uit 2023 is een sticker met Amerikaanse vlag op de voorspatborden, terwijl de Wrangler Rubicon standaard en optioneel wordt geleverd met nieuwe 17-inch wielen. De veranderingen worden afgerond met de nieuwe lakkleuren Earl (grijs) en Reign (paars).

vrijheid van keuze

De Jeep Wrangler uit 2023 is nog steeds verkrijgbaar in zes aandrijflijnvarianten. De standaardvariant is een 3,6-liter Pentastar V6-motor met 285 pk en 260 lb-ft. koppel beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. Dezelfde motor is verkrijgbaar met Jeeps eTorque mild hybrid-systeem en wordt geleverd met een achttrapsautomaat.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Wrangler Sahara wordt standaard geleverd met een 2,0-liter viercilinder turbomotor (270 pk en 295 lb-ft. koppel) exclusief gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. Deze motor is als optie leverbaar op de Sport- en Rubicon-varianten.

Kiezen voor het 4-deurs Rubicon-model schakelt de 3,0-liter EcoDiesel V6 met 260 pk en 442 lb-ft. van koppel vrij. De dieselmotor is alleen beschikbaar in combinatie met een TorqueFlite 8HP75 achttrapsautomaat, gekalibreerd voor schakelen bij lage toerentallen. De Wrangler Rubicon 392, aan de andere kant, koppelt een 6,4-liter Hemi V8 aan dezelfde achttraps automatische transmissie als de diesel.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Ten slotte is de nieuwe Jeep Wrangler 4xe (Rubicon en Sahara) uitgerust met een 2,0-liter viercilinder-turbobenzinemotor met twee elektromotoren en een batterijpakket van 400 volt dat 375 pk en 470 lb-ft produceert. koppel levert. Het volledig elektrische, emissievrije bereik is 21 mijl en de EPA-classificatie is 49 MPGe.

✓ U kunt ook controleren:

Overal aandrijflijn

De Jeep Wrangler Sport en Sahara uit 2023 worden standaard geleverd met fulltime vierwielaandrijving met de Command-Trac NV241 parttime tussenbak met twee snelheden. Het beschikt over de volgende generatie Dana voor- en achterassen en een lage overbrengingsverhouding van 2,72:1. Een optionele aandrijflijnfunctie is het Trac-Lok-sperdifferentieel, dat een niet aflatende grip op modder, sneeuw, zand of ijs biedt. Daarnaast zijn de Sport en Sahara leverbaar met een Selec-Trac tweetraps tussenbak met vierwielaandrijving en een lage overbrengingsverhouding van 2,72:1.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 4-deurs Wrangler Rubicon is ook uitgerust met Dana 44 heavy-duty assen voor en achter, off-road banden en een Rock-Trac NV241 tweeversnellingsbak of een optionele fulltime tussenbak met een 4:1-snelheidsverhouding. Ook standaard zijn een schakelbare stabilisatorstang voor, 33-inch BFGoodrich KM offroad-banden en elektronische sperdifferentiëlen voor en achter.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep’s optionele Xtreme Recon-pakket (voor Willy’s 4-deurs, Rubicon 4-deurs en Rubicon 392) voegt knobbelige 35-inch BFGoodrich KO2 off-road rubbers, 17×8-inch wielen met beadlock-functie, een 1.5-inch riser, speciale dempers toe en een eindoverbrengingsverhouding van 4,56:1. Al met al hebben alle Wranglers met het Xtreme Recon-pakket een naderingshoek van 47,4 graden, een naderingshoek van 40,4 graden, een bodemvrijheid van 12,9 inch en een vrije ruimte van 33,6 inch.

Technologie en beveiligingsfuncties

De nieuwe Jeep Wrangler Sport heeft een 7-inch Uconnect-infotainment-touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto. De Wrangler Sahara en bovenste trimlijnen hebben een groter 8,4-inch Uconnect-touchscreen met standaard navigatie. Het grotere scherm wordt ook geleverd met een bijgewerkt bestuurdersinformatiedisplay.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hightech veiligheidsvoorzieningen zoals stabiliteitscontrole, elektronische rolstabilisatie, remtractiecontrole en Hill Start Assist behoren tot de standaarduitrusting. Tegelijkertijd beschikt de Rubicon 392 over geavanceerde rijhulpfuncties zoals dodehoekbewaking, adaptieve cruisecontrol en aanrijdingsbeveiliging.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep-garantie

De Jeep Wrangler uit 2023 heeft drie jaar garantie op de bumper van 36.000 mijl, een garantie van vijf jaar op de aandrijflijn van 60.000 mijl en een garantie van drie jaar op anticorrosie en perforatie van onbeperkte kilometers. Het is logisch om een ​​verlengde garantie te overwegen als u meer kilometers rijdt dan de gemiddelde bevolking. In deze uitgebreide gids vindt u antwoord op elke vraag die u heeft over het verlengen van de garantie van uw nieuwe Jeep.

Jeep Wrangler 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep Wrangler 2023 Prijzen & Beschikbaarheid

De Jeep Wrangler uit 2023 komt in de late zomer of vroege herfst van 2022 bij de dealers. De prijs moet nog worden aangekondigd, maar vergelijkbaar met het vorige model, verwachten we dat de adviesprijs minder dan $ 32.000 zal zijn voor de basis Wrangler Sport en ongeveer $ 82.000 voor de krachtige Wrangler Rubicon 392.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos