Jeep Wrangler 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Jeep Wrangler 2022 komt de komende maanden op de markt. Het is een van de meest iconische offroad-SUV’s en absoluut het krachtigste model in het segment. Zoals u weet, is Ford Bronco onderweg en zal rechtstreeks concurreren met Wrangler SUV’s. Interessant is echter dat Jeep geen grote upgrades zal leveren aan zijn Wrangler uit 2022.

Logisch, want het Wrangler-model is gebouwd met betrouwbaarheid en traditie. Aan de andere kant krijgt dit model een hybride aandrijfoptie en is zelfs de volledig elektrische variant in de maak. Wrangler zal kleine updates ontvangen aangezien grote updates in 2021MY zijn uitgerold. Alles wat u moet weten over de nieuwe Wrangler vindt u hier.

Jeep Wrangler 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wrangler 2022 kleuren

Een van onze favoriete dingen aan de nieuwe Jeep Wrangler 2022 is het indrukwekkende palet aan koetswerkkleuren. Deze SUV biedt negen exterieurkleuren en drie interieurkleuren. De nieuwe Wrangler is verkrijgbaar in Black, Sting-Gray, Billet Silver Metallic en Granite Crystal Metallic.

Daarnaast kun je kiezen voor de kleuren Snazzberry Pearl, Hellayella, Sarge Green, Firecracker Red en Bright White. Wat het interieur betreft, is het basisschema zwart. Jeep biedt echter ook mooie kleurenschema’s in zwart/erfgoedbruin en zwart/donker zadel.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen

Zoals ik al zei, zal de Jeep Wrangler 2022 geen drastische updates introduceren. Dit komt omdat de 2021MY al belangrijke wijzigingen heeft doorgevoerd. Hierdoor zal de Wrangler in 2022 kleine updates geven. Qua design blijft de offroad-SUV een praktisch en conventioneel design bieden. Er zijn zowel tweedeurs- als vierdeursvarianten beschikbaar, samen met de afneembare voorruit, het dak en de deuren. De standaard tweedeursversie is 166,6 inch lang, terwijl het vierdeurs Unlimited-model iets korter is.

Binnenin introduceert Wrangler een nieuw infotainmentsysteem en extra veiligheidshulpmiddelen. Afgezien daarvan kunnen we alleen maar hopen op meer standaarduitrusting in de hele uitrustingslijn. De indeling van het interieur blijft, samen met het ontwerp. Het is een praktische cabine met veel ruimte. Ford Bronco is er bijna, maar Jeep heeft geen haast. Nieuwe bekleding en grotere displays zullen de komende twee jaar worden geïntroduceerd na de officiële komst van de Bronco SUV.

Jeep Wrangler 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wrangler Hybrid wordt gelanceerd

De aankomende Jeep Wrangler in 2022 blijft voorzien van een bekende 3,6 liter V6 Pentastar-motor. Het is een benzinemotor met 285 pk. Wrangler is een zeer betrouwbare en capabele SUV, maar de optionele 3,0-liter V6-diesel is het hoogtepunt van de nieuwe Wrangler. De dieselmotor ontwikkelt 260 pk en 465 lb-ft koppel, wat een verbetering is ten opzichte van de benzinemotor. Een andere optionele motor is een 2.0 liter turbobenzinemotor met 270 pk.

Wel komt er een hybride versie naar de dealers. De hybride SUV met de naam “Wrangler 4xe” combineert de 2,0-liter motor met elektromotoren. De Wrangler 2022 4xe zal tot 375 pk en een koppel van 470 lb-ft genereren. Daarnaast biedt dit model ongeveer 50 MPGe en een elektrisch rijbereik van 48 kilometer.

Jeep Wrangler 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep Wrangler 2022 prijs, releasedatum

De nieuwe Jeep Wrangler 2022 gaat weer minder dan 30.000 euro kosten. De nieuwe variant zal hoogstwaarschijnlijk beginnen bij zo’n 29.000 euro. De gloednieuwe Wrangler 4xe met hybride motor kost ongeveer 38.000 euro. De verkoop begint later in 2021 en de Wrangler SUV zal concurreren met de geheel nieuwe Ford Bronco.