Jeep Grand Wagoneer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We herinneren ons dat de FCA de terugkeer van Grand Wagoneer voor 2013 aankondigde. Dit is echter niet gebeurd. Nu is de Jeep Grand Wagoneer 2022 officieel. Jeep heeft zijn plagerige game naar een heel nieuw niveau getild. De fabrikant kondigde de langverwachte comeback aan en volgens de laatste verhalen zal de terugkeer volgende week plaatsvinden.

Niet zo snel, want teaserafbeeldingen waren de foto’s van het concept. Dit is zeker een teleurstelling, maar de terugkeer van Wagoneer zal zeker gebeuren. Het productiemodel mag niet significant afwijken van het concept. Dat betekent dat we alle informatie hebben die belangrijk is voor de komende Grand Wagoneer 2022 .

Jeep Grand Wagoneer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Grand Wagoneer 2022-ontwerp

De gloednieuwe Jeep Grand Wagoneer 2022 combineert retro met moderne stijlelementen. De laatste foto’s tonen een SUV met een enorm dakraam en een tweekleurige exterieurlak. Het Grand Wagoneer-model heeft een stijlvolle daklijn en dikke B-stijlen. Hoe dan ook, zelfs de C-stijlen zijn dikker en het aflopende achterschip ziet er perfect uit.

Het achterste deel toont ook verchroomde kolommen. Het voorpaneel is voorzien van retro grille en badges. De muscle grid was beroemd in de jaren 80 en zal nu weer beschikbaar zijn. De achterklep heeft een Amerikaanse vlag en we vinden alles leuk aan het inkomende model.

Jeep Grand Wagoneer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

De binnenkant is veel moderner en luxer dan de buitenkant. De Jeep Grand Wagoneer uit 2022 zal qua interieurontwerp niet verschillen van alle andere cross-overs en SUV’s van het merk. Natuurlijk ziet alles binnenin er van hoge kwaliteit en modern uit. Een van de teaserfoto’s toont een start / stop-knop voor de motor die zich in een schaal op het dashboard bevindt. De tweede foto toont een beter zicht op de middenconsole.

✓ U kunt ook controleren:

Grand Wagoneer biedt een gekartelde zilveren knop waarmee het infotainment moet worden bediend. Bovendien kan deze knop worden gebruikt om versnellingen te selecteren of voor opties in de offroad-modus. Bovendien weten we niet zoveel over het interieur van Wagoneer. Sommige rapporten suggereren sterk een 12-inch verticaal touchscreen, premium padding en verschillende hulpmiddelen voor de bestuurder.

Jeep Grand Wagoneer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motor opties

Dit is op dit moment misschien wel het grootste mysterie. De nieuwe Jeep Grand Wagoneer 2022 rijdt op hetzelfde platform als de reguliere Wagoneer SUV. Het is een body-on-frame-architectuur die ook de RAM 1500-truck ondersteunt. Dankzij dat zouden aandrijflijnopties niet zo’n groot mysterie moeten zijn. De naderende SUV zal een van de V6- en V8-benzinemotoropties van de Jeep gebruiken. Een 3.0 liter EcoDiesel V6 is eigenlijk de grootste vraag.

Van wat we hebben geleerd, heeft Jeep in het eerste productiejaar van de Gladiator geen EcoDiesel-aandrijflijn aangeboden. Hetzelfde zou kunnen gebeuren met de Grand Wagoneer SUV. De nieuwe Jeep Wrangler introduceert zijn eerste hybride aandrijflijn. We weten niet of de Grand Wagoneer dezelfde kant op zal gaan. Jeep zal de komende weken echter meer details vrijgeven.

Jeep Grand Wagoneer 2022 releasedatum en prijs

Velen van jullie dachten dat de Jeep Grand Wagoneer 2022 volgende week op de markt zou komen . Het is echter het conceptdebuut dat begin september zal plaatsvinden. Het komt met teleurstelling, maar we moeten niet lang wachten op het productiemodel. De SUV van de nieuwe Jeep zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 in de verkoop gaan.