Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

De Jeep Grand Cherokee L komt in 2024 op de markt als onderdeel van de vijfde generatie Grand Cherokee. De toevoeging “L” betekent dat de Grand Cherokee L 15 centimeter langer is dan de standaard Grand Cherokee en drie rijen zitplaatsen heeft voor maximaal zeven personen. De Grand Cherokee is een luxueuze auto die dankzij de 4×4-aandrijving niet vastloopt als het asfalt in modder verandert.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

De Grand Cherokee heeft stevige concurrentie van de al uitstekende Kia Telluride, de al even coole Mazda CX-90 en de indrukwekkende Honda Pilot. De hogere instapprijs van de Jeep zou kopers rechtstreeks naar zijn Japanse en Zuid-Koreaanse rivalen kunnen leiden, die een grote SUV voor minder bieden. Maar wie op zoek is naar een krachtige V8-motor, uitstekende trekprestaties en luxe stoelen voor het hele gezin, zal niet teleurgesteld zijn in de Grand Cherokee L.

De Jeep Grand Cherokee L 2024: Wat is er nieuw?

De enige verandering zijn nieuwe 18-inch wielen voor de Grand Cherokee L Limited. Voor de rest gaat de Grand Cherokee L het modeljaar 2024 in met dezelfde styling en kenmerken als het model van 2023, en de standaardmotor blijft de 3,6-liter Pentastar V6 met 290 pk en 257 Nm koppel. Die cijfers lijken voldoende, maar de V6 worstelt met het hoge eigengewicht van de Grand Cherokee L van bijna 4.800 kg, vooral wanneer hij beladen is met passagiers en vracht.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

Wie echter kiest voor de Grand Cherokee L Overland en Summit, krijgt toegang tot de krachtige 5,7-liter Hemi V8 met 357 pk en 390 Nm koppel. De V6 en V8 worden standaard geleverd met de TorqueFlite achttrapsautomaat. Alle V6-modellen hebben achterwielaandrijving, met 4×4-aandrijving als optie. De V8-modellen hebben standaard een 4×4 transmissie.

Drie 4×4 aandrijflijnen beschikbaar

Net als de gewone Jeep Grand Cherokee heeft de L-variant drie 4×4 transmissies: Quadra-Trac I, Quadra-Trac II en Quadra-Drive II. De Quadra-Trac I heeft een transfertransferbak met één versnelling zonder terugschakeling, terwijl de Quadra-Trac II een transfertransferbak met twee versnellingen heeft met terugschakeling voor ruw terrein.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

Tot slot is de Quadra-Drive II een volautomatisch 4×4 systeem met overdrive en underdrive via een tussenbak met twee versnellingen. Over Jeep gesproken, de Grand Cherokee L heeft tot 10,9 inch bodemvrijheid, zodat je rivieren tot 24 inch diep kunt doorkruisen.

Laadvermogen van de Jeep Grand Cherokee L in 2024

De Jeep Grand Cherokee L V6 kan tot 6.200 lbs trekken als hij goed is uitgerust. Aan de andere kant kunnen Grand Cherokee L-modellen met de beschikbare V8 Hemi tot wel 7.200 lbs trekken als ze goed zijn uitgerust. SUV’s als de Kia Telluride en Honda Pilot zijn daarmee niet te vergelijken.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Praktische en luxueuze cabine

Kopers verwachten praktische voorzieningen van een grote zevenzitter en de Jeep Grand Cherokee L levert die. De bagageruimte is 46,9 kubieke meter met de derde zitrij neergeklapt en maximaal 84,6 kubieke meter met de tweede zitrij neergeklapt.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

Het luxueuze interieur met gewatteerd Palermo leder, metallic afwerking en openporig gewaxt notenhout geeft passagiers het gevoel in een dure Duitse SUV te zitten. Tot de uitrustingskenmerken behoren LED-koplampen, automatische klimaatregeling met drie zones, elektrisch verstelbare stoelen, een digitaal instrumentenpaneel en een infotainmentscherm met 8,4 inch touchscreen en draadloze smartphoneconnectiviteit.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

De topmodellen van de Grand Cherokee L Summit en Summit Reserve zijn uitgerust met massagestoelen vooraan, automatische klimaatregeling met 4 zones, een 10,25 inch touchscreen voor de passagier, het 10,25 inch Uconnect 5 infotainmentsysteem met touchscreen en een Projection Display (HUD). ). De uitrustingslijst gaat verder met 21-inch wielen, geventileerde achterstoelen, een McIntosh premium audiosysteem met 19 luidsprekers en Quadra-Lift adaptieve luchtvering met instelbare bodemvrijheid.

Geavanceerde rijhulpmiddelen

Alle Jeep Grand Cherokee L-modellen van 2024 zijn voorzien van geavanceerde rijhulpfuncties zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwing, botsingvermijding en waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. Het topmodel van de Grand Cherokee L Summit heeft ook een rondkijkcamera, nachtzicht, automatisch parkeren en een functie voor automatisch rijden.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Prijzen en kenmerken

Jeep Grand Cherokee L 2024 jaar garantie

De Jeep Grand Cherokee L wordt geleverd met drie jaar (36.000 mijl) bumper-op-bumper garantie en vijf jaar (60.000 mijl) aandrijflijn garantie. Alle Grand Cherokee L-modellen worden standaard geleverd met het Jeep Wave klantenserviceprogramma, dat de eerste twee olie- en bandenverversingen, een huurauto op dezelfde dag en 24-uurs pechhulp omvat. De uitgebreide garantie is het overwegen waard als je meer dan gemiddeld rijdt.

De Jeep Grand Cherokee L 2024 met een adviesprijs van

De Jeep Grand Cherokee L wordt in 2024 aangeboden in vier basisversies: Laredo, Limited, Overland en Summit. De adviesprijs begint bij 43.630 euro voor de Grand Cherokee L Laredo 4×4 en bij iets meer dan 70.000 euro voor de topversie Grand Cherokee Summit Reserve.