Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De jeep Grand Cherokee 2023 gaat door met minimale wijzigingen. De grootste verandering is de afschaffing van de Trailhawk-trim, die nu beperkt is tot de plug-in hybride 4xe. De benzine-aangedreven Grand Cherokee blijft ongewijzigd en combineert gezinsvriendelijk comfort met terreincapaciteiten.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw Jeep Grand Cherokee 2023

  • Trailhawk-versie nu beperkt tot Grand Cherokee 4xe
  • Uitrustingsniveaus Limited en Overland met 10,1-inch infotainment-touchscreen
  • Onafhankelijke opties voor geluidssystemen van hoge kwaliteit

wat wij denken

De Grand Cherokee 2023 krijgt de essentie goed terwijl hij trouw blijft aan de Jeep-identiteit. De vorig jaar gelanceerde vijfzitsversie van de opnieuw ontworpen middelgrote SUV van Jeep maakte meteen indruk op ons.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Beide motoren zorgen voor een soepele acceleratie. De Grand Cherokee is een paar honderd kilo lichter dan de Grand Cherokee L, waardoor hij iets sneller en wendbaarder is. We hebben deze generatie de beste Grand Cherokee ooit op de weg genoemd, en dat is waarschijnlijk een verdienste van de ingenieurs van Alfa Romeo die betrokken waren bij de ontwikkeling van de nieuwe architectuur.

Vrees niet, Jeep-fans: de Grand Cherokee is nog steeds een getalenteerde SUV. De Trailhawk-versie is dit jaar mogelijk beperkt beschikbaar, maar zelfs de basisversie kan meer terrein aan dan de meeste SUV’s. De interieurkenmerken en afwerking zijn overtuigend. Het ontwerp van de cockpit is consistent en de technische uitrusting is concurrerend in deze klasse.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Dus wat is er niet leuk aan? Het interieur is niet uitmuntend, maar dat is gemakkelijk vergeven aangezien de Cherokee L bestaat. Zorgwekkender is de prijs, die aanzienlijk hoger is dan die van de meeste concurrenten van de Grand Cherokee. Ook de vierwielaandrijving is niet standaard, wat de toegevoegde waarde nog verder verlaagt.

We betwijfelen of dit kopers zal afschrikken. De Grand Cherokee blijft een unieke combinatie bieden van comfort en terreincapaciteiten.

prestaties en brandstofverbruik

De Grand Cherokee 2023 is verkrijgbaar met twee motoren, beide gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De basis 3,6-liter V6-motor levert 293 pk en 260 lb-ft koppel, wat goede prestaties zijn voor deze klasse. Achterwielaandrijving is standaard, met een standaard vierwielaandrijving als optie. Het brandstofverbruik begint bij 19/26 mpg stad/snelweg.

De uitrustingsniveaus Overland, Summit en Summit Reserve bieden de optie om te upgraden naar een 357 pk, 390 lb-ft, 5,7-liter V8-motor. Alleen beschikbaar met een van de indrukwekkende 4WD-systemen van Jeep, verlaagt de V8 het brandstofverbruik tot 14/22 mpg. Met een maximaal trekvermogen van 7.200 kg. de V-8 is de beste keuze voor trekwerk.

✓ U kunt ook controleren:

Een Grand Cherokee kiezen

De Grand Cherokee-familie is met één lid gegroeid en stelt de koper voor veel beslissingen. De eerste keuze is de carrosserie: de langere Grand Cherokee L biedt een derde zitrij en meer ruimte, maar de kortere carrosserie met vijf zitplaatsen is wendbaarder en beter offroad.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Dan komt de aandrijflijn. We hebben geconstateerd dat de V6-motor voor bijna alle toepassingen voldoende is. Als u waarde hecht aan offroad-mobiliteit, moet u kiezen voor de vierwielaandrijving Quadra-Trac II of Quadra-Drive II. Beide zijn ontworpen voor omstandigheden met weinig tractie.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De titel “Ultimate SUV Grand Cherokee” hoort nu bij de plug-in 4xe. Zelfs als u niet van plan bent off-road te gaan, verbetert de 4xe de prestaties en het brandstofverbruik van de Grand Cherokee.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

De Grand Cherokee 2023 wordt standaard geleverd met diverse veiligheidstechnologieën. Deze omvatten automatisch noodremmen, adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en parkeersensoren achter.

Jeep Grand Cherokee 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hogere uitrustingsniveaus bieden ook een parkeerassistent, een aandachtsmonitor, een omgevingscamera, een infraroodcamera voor nachtzicht en een semi-autonoom rijsysteem. Modellen met een uitgebreide vierwielaandrijving hebben ook een rijstrookcamera voor obstakeldetectie.

Deze generatie van de Grand Cherokee is nog niet getest door de IIHS of NHTSA.

laadruimte en interieur

Het interieur van de Grand Cherokee is gemiddeld voor deze klasse. A Subaru Outback biedt over het algemeen meer laadruimte en meer beenruimte op beide rijen.

Bagageruimte (achter de eerste/tweede zitrij):

  • Jeep Grand Cherokee: 70,8/37,7 kubieke voet
  • Subaru Outback: 75,7/32,5 kubieke voet

Beenruimte (eerste/tweede zitrij):

  • Jeep Grand Cherokee: 41,3/38,2 inch
  • Subaru Outback: 42,8/39,5 inch

technologie

Het infotainmentsysteem van de Grand Cherokee is verkrijgbaar in twee formaten. De uitrustingsniveaus Laredo en Altitude hebben een 8,4-inch touchscreen, terwijl de rest van het modellengamma wordt geleverd met een 10,1-inch display en navigatie. Alle modellen zijn voorzien van een 10,3-inch digitale meter, draadloos opladen, wifi-hotspot, USB-poorten op beide uitrustingsniveaus en draadloze smartphone-compatibiliteit.

In de hogere uitrustingsniveaus worden een head-up display, een digitale achteruitkijkspiegel en een steeds krachtiger geluidssysteem toegevoegd.

uitbreiding stadia

De Jeep Grand Cherokee 2023 wordt aangeboden in zes uitrustingsniveaus: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Summit en Summit Reserve. Prijzen beginnen bij iets meer dan 40.000 euro, voor de uitrustingsvariant Summit Reserve is een kleine 70.000 euro verschuldigd.

Een goede middenweg is het uitrustingsniveau Overland. Het is het eerste uitrustingsniveau dat beschikbaar is met het Quadra-Trac II 4×4-systeem van Jeep, waardoor het een robuuste terreinwagen is. Hij heeft ook een groter infotainmentsysteem, nappalederen stoelen en een panoramisch zonnedak.

Als je dat niet kunt betalen, kies dan voor de Altitude-uitrusting. Met lederen stoelen en enkele luxe accenten is hij comfortabel genoeg voor de meeste kopers.