Jeep Grand Cherokee 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Jeep Grand Cherokee 2022 staat op het punt om extra visuele verbeteringen toe te voegen. Eerst zagen we de spionagebeelden en nu hebben we de weergave. Hoewel weergaven niet officieel zijn, bieden ze wel een meer gedetailleerd overzicht van hoe de nieuwe Grand Cherokee eruit zou kunnen zien. De spionagefoto’s laten meer dan genoeg zien en het lijkt erop dat de volgende generatie Cherokee onderweg is.

Dat betekent dat de fabrikant ook diverse binnenuitrustingen gaat leveren. Wat betreft de uitvoering, de dingen moeten intact worden gelaten. Een hybride aandrijflijn is nog maar een gerucht, maar de Trackhawk-variant is op handen. De verkoop start ergens in 2021 en de prijs zal iets stijgen.

Jeep Grand Cherokee 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Gerenderd Grand Cherokee 2022

De Jeep Grand Cherokee uit 2022 werd in juni bespioneerd. De spionagebeelden tonen een prototype met een nieuwe grille en koplampen. De rasterindeling met zeven sleuven blijft echter behouden, wat geweldig is. Nu tonen de renderings ons meer details en het laatste nieuws van Jeep. De grille wordt iets groter terwijl de koplampen slanker zijn dan voorheen. Toch is het gezicht herkenbaar en verschilt het niet hoofdzakelijk van de cross-overs en SUV’s van andere jeeps.

Het zijprofiel gaat verder met de stevige designtaal. Dit is erg interessant omdat het segment vol zit met stijlvolle SUV’s met prachtige carrosserielijnen. De wielkasten zijn echter groter, zodat de 2022 Grand Cherokee opvalt in de massa. Het nieuwe model zal rijden op hetzelfde platform waarop de Alfa Romeo Giulia en Stelvio zijn gebaseerd. Hierdoor is de wielbasis nog langer, zodat de derde rij beschikbaar is.

Jeep Grand Cherokee 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenuitrusting

Binnenin zal een nieuwe Jeep Grand Cherokee in 2022 aanzienlijke verbeteringen ondergaan . Er zijn echter geen weergaven van het interieur beschikbaar. Aan de andere kant geven spionageopnames ons inzicht in het nieuwe interieurontwerp. Hoewel de uiterlijke wijzigingen conservatief zijn, krijgt het interieur meer luxe updates. Accepteer het, Jeep is al jaren een luxe merk. Elk automerk zit vol met hightech voorzieningen en hoogwaardige materialen.

✓ U kunt ook controleren:

De volgende generatie Grand Cherokee zal niet anders zijn. Van wat we hebben gezien, krijgt deze SUV een groter infotainment-touchscreen en een duidelijkere middenconsole. De stapel wordt geflankeerd door lederen materialen rond het dashboard en het digitale instrumentenpaneel. Sommige knoppen zijn nog aanwezig, maar het design ziet er strakker uit en het interieur is eenvoudiger.

Jeep Grand Cherokee 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties, Trackhawk

De motor van de Jeep Grand Cherokee 2022 is grotendeels behouden. Het is een 3,6-liter V6-motor die in bijna elke SUV en pick-up in een jeep verkrijgbaar is. Krachtige V6 levert 295 pk en 260 lb-ft koppel. Een output van 5,7 liter is optioneel en kan tot 360 pk en 390 lb-ft aan draaikracht produceren. Hoewel de nieuwe motor een mogelijkheid is, is het te vroeg om erover te speculeren.

Dit omvat ook een hybride aandrijfoptie. Als je meer vermogen wilt, biedt de nieuwe Jeep Grand Cherokee 2022 zijn geweldige Trackhawk-variant. Deze versie is uitgerust met een 6,2 liter V8-motor met supercharger en levert 707 pk en 645 lb-ft koppel.

Jeep Grand Cherokee 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep Grand Cherokee 2022 prijs en releasedatum

De prijs voor de volgende generatie Jeep Grand Cherokee 2022 zal onder de 40.000 euro liggen. Aan de andere kant kan de eerder genoemde Trackhawk-variant ongeveer 90.000 euro kosten. De veranderingen zijn aanzienlijk, dus een prijsverhoging is volkomen logisch. Jeep zal zijn nieuwe SUV ergens in 2021 lanceren, waarschijnlijk in de tweede helft.