Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

De Jeep Gladiator van 2024 bouwt voort op de sterke punten van het vorige model en biedt een keur aan vernieuwde technologieën, veiligheidsvoorzieningen, een robuuste uitrusting en een frisse styling. De Gladiator blijft uniek in het segment van pick-ups, omdat hij het midden houdt tussen een middelgrote en een grote auto en meer zitplaatsen op de tweede rij biedt dan je zou verwachten, terwijl hij toch open blijft.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

“De nieuwe 2024 Jeep Gladiator belichaamt de kracht van de Jeep-gemeenschap en haar voortdurende streven naar meer vermogen, geavanceerde technologie en meer verfijning,” zegt Jim Morrison, senior vice president en hoofd van het merk Jeep. “De Gladiator is de enige truck in de industrie die vrijheid in het buitenleven viert en toch een echte truck is.”

Wat is er nieuw?

De veranderingen aan de 2024 Gladiator weerspiegelen updates aan het exterieur van zijn tegenhanger op het Jeep Wrangler 2024 platform. Er is een nieuw grilleontwerp met zeven sleuven die zwart zijn gemaakt en voorzien van textuur, wat volgens Jeep de motorkoeling verbetert. Jeep heeft ook een radioantenne in de voorruit geïntegreerd en er zijn zeven nieuwe wielontwerpen beschikbaar met bandenmaten variërend van 32 (dirt) tot 33 (all-terrain) inch.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

Bovendien heeft Jeep de optionele V6-dieselmotor voor 2024 laten vallen, waardoor alleen de 3,6-liter Pentastar V6-benzinemotor overblijft. Gelukkig heeft Jeep de standaard handgeschakelde Gladiator transmissie met zes versnellingen en de optionele automatische transmissie met acht versnellingen behouden. Volgens Jeep biedt de handgeschakelde transmissie een overbrengingsverhouding van 84:1, terwijl de automatische transmissie een overbrengingsverhouding tot 77:1 biedt.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

Als hij goed is uitgerust, heeft de 2024 Jeep Gladiator een maximaal trekvermogen van 7.700 lbs. en een maximaal laadvermogen van 1.725 lbs. Net als zijn Jeep-broers is de 2024 Gladiator ideaal om te “duiken”.


Originele off-road uitrusting

De Jeep Gladiator 2024 heeft vier 4×4 aandrijvingsopties. Er is een permanente SelecTrac-transferbak met een reductieverhouding van 2,71:1 en een permanente Rock-Trac-transferbak met een reductieverhouding van 4:1. de Gladiator Rubicon en Mojave hebben respectievelijk een parttime Rock-Trac 4×4-transmissie met een 4:1 4LO-verhouding en een parttime Command-Trac-transmissie met een 2,72:1 4LO-verhouding, die voor betere tractie en grip op moeilijk terrein zorgt.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties
Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

De Gladiator Rubicon heeft Tru-Lok vergrendelingen voor en achter, ongesneden Dana 44 voor- en achterassen en een elektronisch zijwaarts stabilisatie onderbrekingssysteem dat de wieluitslag verbetert bij het beklimmen of doorkruisen van gevaarlijk terrein. De Gladiator Mojave, aan de andere kant, versterkt zijn “woestijnracer”-gevoel met 2,5-inch FOX veerpoten met interne bypass, Tru-Lok achterasvergrendeling, een 1-inch ophangingslift, Dana 44 voor- en achterassen uit één stuk en OffRoad+, een snelheidsgevoelig rijprogramma.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

Ook nieuw voor 2024 zijn de Jeep Gladiator Rubicon X en Mojave X. De twee nieuwe varianten krijgen meer van de beproefde off-road eigenschappen zoals een standaard transferkast, stalen bumpers voor en achter en een off-road camera.


Nieuwe AEV-pakketten

De Jeep Gladiator 2024 is uitgerust met drie nieuwe off-roadpakketten van American Expedition Vehicles (AEV). Het Upcountry-pakket omvat een liftkit van twee inch, speciale wielen en sterkere 35-inch BFGoodrich All-Terrain T/A KO2-banden. Het Upcountry + pakket heeft een liftkit, speciale wielen en 35-inch banden, maar heeft een speciale voorbumper en vleugelflares.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

De nieuwe pakketten worden gecompleteerd door de Gladiator AEV Level II, met een 2,5 inch liftkit, Bilstein schokdempers, 37 inch all-terrain banden, een beschermplaat aan de voorkant en een Warn lier. De AEV-aanpassingen zorgen voor een instaphoek van maximaal 44,7 graden, een uitstaphoek van 20,9 graden, een uitstaphoek van 26 graden, een bodemvrijheid van 11,6 inch en een waadvermogen van 31,5 inch.


Veiligheid en interieur verbeteren

Jeep heeft het interieur van de 2024 Gladiator geüpgraded met zachtere materialen, contrasterende stiksels, verbeterde infotainmentfuncties en geavanceerde veiligheidstechnologieën. Alle Gladiators krijgen een 12,3-inch touchscreen met UConnect5-software, draadloze smartphoneconnectiviteit, handsfree bellen en innovatieve achtergrondverlichting die de zichtbaarheid van het scherm verbetert wanneer je buiten rijdt.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

net als de Jeep Wrangler beschikt het nieuwe Gladiator-infotainmentsysteem over geïntegreerde Jeep Adventure Guides met kaarten, routebeschrijvingen, wissels en nuttige punten op 62 Jeep Badge of Honour-routes.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

De Gladiator heeft ook nieuwe zijairbags voor en achter, versterkte zijstructuren, externe veiligheidsgordels op de tweede rij en meer standaardhulpmiddelen voor de bestuurder, zoals adaptieve cruisecontrol en botsingswaarschuwing voor. Nieuw voor 2024 zijn de 12-weg waterdichte elektrische stoelen die standaard zijn op de Gladiator Rubicon X en Mojave X.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

Nog meer standaarduitrusting

Alle uitrustingsniveaus van de 2024 Jeep Gladiator hebben een uitgebreidere standaarduitrusting dan de 2023 Gladiator. De basis Gladiator Sport heeft een nieuwe stoffen softtop, terwijl de Sport wordt geleverd met een voorruit van Gorilla Glass en unieke 17-inch wielen. Andere modellen zijn onder andere LED-verlichting, stalen handrails, automatische klimaatregeling met twee zones, nappalederen bekleding, een Alpine premium audiosysteem en een geïntegreerde Bluetooth-luidspreker.

Jeep Gladiator 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijzen en beschikbaarheid

De orderboeken voor de Jeep Gladiator van 2024 zijn geopend. De eerste leveringen aan dealers zullen eind 2023 plaatsvinden. Er is nog niets bekendgemaakt over de adviesprijs, maar we verwachten een lichte prijsstijging voor het 2023-model, dat begint bij € 38.775.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen