Jeep Compass 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Compass wordt langzaamaan een van de meest populaire modellen van de jeep. De aanstaande Jeep Compass 2022 zal nog succesvoller zijn omdat hij een hybride aandrijflijn biedt. Dit is niet de enige verandering. Hoe dan ook, er zijn spionagebeelden beschikbaar en we kunnen meer cosmetische verbeteringen zien. Het interieur krijgt nog meer veranderingen, een nieuw kajuitontwerp en meer hightech voorzieningen.

Het kompas op benzine biedt geen prestatieverbetering, maar de kompashybride zal ongetwijfeld het hoogtepunt zijn voor 2021. Jeep is van plan in de tweede helft van 2021 een nieuw kompas te lanceren, waarvan de prijs licht zal stijgen.

Jeep Compass 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kompas 2022 spionagefoto’s

De gloednieuwe Jeep Compass 2022 werd opnieuw bespioneerd. Deze keer kunnen we de laatste wijzigingen zien die de fabrikant biedt. In eerste instantie worden er nieuwe LED-koplampen en -achterlichten aangeboden. Dit is geen verrassing, en Jeep Cherokee en Jeep Renegade bieden al vergelijkbare eenheden. De styling blijft behouden en we kunnen er vanuit gaan dat het lichaam wordt verbeterd.

Bovendien blijven de vorm en afmetingen van Compass behouden. De voorkant bevat een herkenbare grille met zeven sleuven en dezelfde trapeziumvormige wielkasten. De achterkant is onlangs opnieuw ontworpen, dus we verwachten geen verdere veranderingen aan de achterkant. Alle uitrustingsniveaus van Compass krijgen immers hetzelfde type updates.

Jeep Compass 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Binnenwerk

Het interieur van de Jeep Compass 2022 wordt drastischer verbeterd dan het exterieur. Deze cross-over zou een technologische boost moeten krijgen en hoogstwaarschijnlijk het herontwerp van de cabine. FCA’s volgende generatie Uconnect-infotainmentsysteem wordt bevestigd. Een 8,4 inch touchscreen wordt ook standaard aangeboden. Dankzij de recente samenwerking van de Jeep met Panasonic voorspellen verschillende rapporten nieuwe displays.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast biedt Compass nieuwe tools voor bestuurdersassistentie. Hierdoor komt de crossover met nog betere veiligheidsclassificaties. Het interieur blijft ruim en praktisch. We verwachten echter dat Jeep nieuwe bekleding en materialen van hogere kwaliteit levert.

Jeep Compass 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hybride specificaties

 De komende Jeep Compass 2022 krijgt een nieuwe 1.3-liter motor. Dezelfde motor bevindt zich onder de motorkap van de nieuwe Renegade. Dat betekent dat 2,4 liter benzine op is. De nieuwe motor is uitgerust met een turbolader en een stop / start-systeem. Het zal ongeveer 180 pk en 210 lb-ft koppel produceren. Vergeleken met de vorige motor die hij vervangt, levert de 1,3-liter hetzelfde aantal paarden. Het voegt echter ook 35 lb-ft koppel toe.

Het hoogtepunt voor 2022 is de hybride aandrijflijn. Volgens de laatste informatie zal er zowel in Europa als Amerika een hybride variant aankomen. Het is een plug-in hybride versie die een standaard 4 × 4-configuratie gebruikt. Het hybridesysteem wordt gecombineerd met een 1.3 liter motor en levert tot 240 pk. De 2022 Compass PHEV biedt ook een volledig elektrisch bereik van 32 mijl.

Jeep Compass 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep Compass 2022 releasedatum en prijs

De prijs voor de nieuwe Jeep Compass 2022 is 32.000 euro, wat een kleine prijssprong is. De verwachte Kompas PHEV is ongeveer 37.000 euro. Compass zal zijn rivaliteit met andere gevestigde modellen voortzetten, zoals de Honda CR-V en Ford Escape. Jeep zal zijn nieuwe model in de tweede helft van 2021 uitbrengen.