Jeep Commander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Jeep Commander 2022 is bevestigd en zijn comeback zal het jaar daarop plaatsvinden. Volgens de laatste officiële verklaring zal de nieuwe SUV in eerste instantie op de Latijns-Amerikaanse markt verschijnen. We weten niet zeker of dit model beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten, maar we weten wel dat de Chinese markt een veel grotere versie zal krijgen, de Grand Commander.

Interessant genoeg hebben we wat spionagebeelden en de nieuwe Jeep Commander lijkt bijna precies op de Jeep Compass. Het belangrijkste verschil tussen hen is echter dat de Commander een meer vierkante vorm heeft. In feite rijdt hij op het Small Wide-platform van de FCA, dat ook ten grondslag ligt aan de Renegade- en Compass-modellen.

Jeep Commander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jeep Commander 2022 exterieur

Qua design oogt de nieuwe Jeep Commander 2022 compact en stijlvol. Uiteraard inspireert het nieuwste Jeep Compass-model deze SUV. Eerst en vooral rolt hij op het Small Wide-platform van de FCA, dat ook ten grondslag ligt aan de Compass en wordt gebruikt tussen Cherokee- en Grand Cherokee-modellen.

Met een wielbasis van net geen 111 inch zou dit model zeker een ruimere cabine moeten bieden dan de Compass. Qua styling tonen de eerste renderings een typische Jeep-designtaal. Natuurlijk zijn er een paar exclusieve details beschikbaar, zoals een aantrekkelijker voorschort, een iets andere maar dezelfde grille en stijlvolle koplampen.

Jeep Commander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ruime hut

Binnenin zal de algehele kwaliteit van de nieuwe Jeep Commander 2022 van een hoog niveau zijn. Helaas zijn er geen renders of zelfs spionagetapes beschikbaar om dit te bevestigen. Veel rapporten suggereren zelfs dat de nieuwe Commander een zeer ruime cabine met drie rijen zal huisvesten die plaats moet bieden aan zeven passagiers.

We weten echter niet of dit model standaard twee rijen stoelen heeft of dat de derde rij optioneel is. Over het algemeen mogen we een iets langere lijst met standaarduitrusting en meer technische weetjes verwachten dan we hebben gezien op de nieuwste Grand Cherokee.

✓ U kunt ook controleren:

Onder de motorkap

Jeep heeft onlangs een plan onthuld om tegen 2022 precies vier elektrische voertuigen en tien plug-in hybrides op de markt te brengen. Volgens rapporten zou de komende Jeep Commander in 2022 er een paar kunnen gebruiken. De volgende optie is een bestaand PHEV-systeem, dat we zagen op de nieuwste Wrangler 4xe.

Dit model maakt gebruik van een plug-in hybride systeem bestaande uit een krachtige elektromotor, een 17,3 kWh-accu en een 2,0 liter turbo-viermotor. Gecombineerd levert dit systeem ongeveer 49 MPGe (mijl per gallon-equivalent) en 25 mijl volledig elektrisch bereik. Natuurlijk verwachten we dat er minstens één andere motor wordt aangeboden.

Jeep Commander 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Brengt Jeep de commandant terug?

Het antwoord is ja. De nieuwe Unibody Jeep Commander 2022 is bespioneerd en het ontwerp lijkt sterk gebaseerd op het kleinere Compass-model. We weten niet zeker of dit model alleen beschikbaar zal zijn in Latijns-Amerika of dat het volgend jaar ook in de Verenigde Staten zal landen.

Naar verluidt zou Noord-Amerika een Grand Wagoneer met verlengde wielbasis kunnen krijgen, maar die informatie is nog niet officieel. De exacte prijzen en releasedatum van de Commander zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar meer nieuws wacht de komende maanden.