Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na de bijgewerkte Jaguar F-Pace-cross-over maakte de opnieuw ontworpen Jaguar XF zijn debuut in 2021 . De Britten presenteerden de auto op 6 oktober en overklastten de Sportbrake sedan en stationwagen. Die laatste wordt nu alleen in Europa verkocht, aangezien het vijfdeursmodel niet op de Amerikaanse markt is gekomen. Om de sedan aantrekkelijker te maken, moet deze een licht geretoucheerd uiterlijk hebben, een volledig nieuw interieur en een uitgebreide lijst met uitrustingen. Het motorengamma werd ook opnieuw ontworpen, maar omvatte geen volwaardige hybriden, hoewel dezelfde F-Pace een oplaadbare versie had.

Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De start van de verkoop van de nieuwe Jaguar XF 2021 in Groot-Brittannië staat gepland voor komend voorjaar. De prijs van de sedan zal minstens 32.585 pond (3,3 miljoen roebel) zijn, de Sportbrake stationwagen – 34.605 pond (3,5 miljoen roebel). Er zal slechts één vierdeurs op de Russische markt komen, en in plaats van de vijf vorige versies, krijgen kopers er maar twee aangeboden: een met een dieselmotor van 199 pk. en achterwielaandrijving, de ander met een 249 pk sterke benzinemotor. en vierwielaandrijving. Opties en prijzen worden aangekondigd dichter bij de lanceringsdatum van het nieuwe product op de markt, dus begin 2021.

Wat is er buiten veranderd?

Het uiterlijk van het model is slechts minimaal gecorrigeerd. De koplampen kregen een andere afbeelding met dubbele J-vormige delen van de looplichten, de grille en de luchtinlaten werden iets groter, de achterlichten werden verduisterd. In de basisconfiguratie is de frontoptiek LED; in de duurdere versies zijn pixel-LED-koplampen met geanimeerde richtingaanwijzers geïnstalleerd.

Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het R-Dynamic-sportpakket is ook beschikbaar en zet accenten in glanzend zwart en schaduwatlas. Nog meer zwarte decoratieve elementen zijn beschikbaar in het Black Exterior Pack. Het assortiment lichtmetalen velgen omvat 12 ontwerpen, waaronder vijf nieuwe ontwerpen. De wielmaten variëren van 18 tot 20 inch.

Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe salon

Het interieur van de Jaguar XF is na de cross-over van de F-Pace volledig opnieuw ontworpen. Een van de belangrijkste innovaties is het Pivi Pro Media Center met een gebogen 11,4-inch display, een vereenvoudigde menustructuur (de meeste taken worden met twee tikken opgelost), ondersteuning voor Apple CarPlay / Android Auto, twee simkaarten en draadloos te upgraden software . Het nieuwe model kreeg ook een aangepast 12,3-inch dashboard, een ClearSight digitale achteruitkijkspiegel, een actief ruisonderdrukkingssysteem, een luchtfilter in de cabine dat de kleinste deeltjes opvangt (+ ionisator), een polsbandje met activiteitssleutel voor vergrendelen / ontgrendelen Deuren en start de motor.

✓ U kunt ook controleren:

Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De centrale tunnel werd samen met de console herbouwd. Onderaan bevond zich een compartiment voor draadloos opladen en een joystick verving de wasmachine voor automatische transmissieregeling. De indeling en vorm van de overige schakelaars is geoptimaliseerd. De nieuwe Jaguar XF kreeg ook gemoderniseerde deurkaarten met de meest comfortabele handgrepen, comfortabele voorstoelen met verhoogde verwarmings- en koelzones en een verbeterd interieurverlichtingssysteem.

Jaguar XF 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens Jaguar XF 2021

Het aantal aanpassingen aan de Jaguar XF 2021 tijdens de restyling is aanzienlijk verminderd. Het model is nu alleen verkrijgbaar met de Ingenium-familie van viercilindermotoren en een 8-traps automaat. Diesel alleen is een 2,0-liter motor met 204 pk, die wordt aangevuld met een hybride MHEV-systeem met een startgenerator van 48 volt en een batterij onder de kofferbakvloer. Het assortiment benzinemotoren bestaat uit 2,0 liter turbo four met 250 en 300 pk. De diesel- en “senior” benzineversies hebben vierwielaandrijving, terwijl de 250 pk-versie alleen de achterwielen heeft.