Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Met een uitgebalanceerde verhouding tussen prestaties, prestaties en stijl, streeft de nieuwe Jaguar XE 2021 ernaar om gevestigde spelers te destabiliseren onder kleine luxe sportsedans.

Nieuwe kenmerken van de nieuwe XE 2021 zijn onder meer een gebruiksvriendelijke bestuurdersinterface, een vergevingsgezinde rit, zuinige diesel- en bedwelmende V6-motoren, een speciaal platform en een lichte carrosserie. De releasedatum is vastgesteld voor de lente van dit jaar.

Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Jaguar heeft een overtuigende comeback gemaakt in het luxe spectrum onder de nieuwe eigenaar. Het heeft herhaaldelijk laten zien hoe het zijn traditionele aantrekkingskracht kan versterken zonder de moderne luxe en aantrekkelijkheid in gevaar te brengen. Dit werd bereikt door de introductie van de F-Type, die aantrekkelijke klassieke delicatessen combineert met moderne luxe en prestaties.

Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Terug naar de XE, met de nieuwe uitrusting en de technologische vooruitgang die het model belooft te bieden, wordt het gekatapulteerd naar de toppositie van de luxe sport sedan. Het segment biedt prestatie- en luxemodellen zoals de BMW 3 Serie 2021 en de Audi A4 2021.

Na de release zal de XE een roekeloos en gevestigd segment betreden dat modellen van supercar-kwaliteit biedt. Zo zetten de Mercedes-Benz C-Klasse 2021 en de BMW 3-serie 2021 de algemene standaard voor vakmanschap, dynamische prestaties en luxe in deze klasse. De Audi S4 en A4 bieden ook een even concurrerend servicepakket.

Stroomlijnkappen beschikbaar – Jaguar XE

De frisse Jaguar XE voor 2021 wordt gelanceerd in twee modellen: de 20d en 35t stroomlijnkappen.

Buitenkant veranderingen & interieurfoto’s – Jaguar XE 2021

De “Baby Jag” uit 2021 is een luxe sportsedan met vijf passagiers, aangedreven door een gloednieuwe viercilinder dieselmotor of een krachtige V6-motor. Jaguar zegt ook dat de XE op een gloednieuw chassis zal rijden.

Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

In het interieur moeten kopers een minimalistische, schone functie verwachten die momenteel te vinden is in de cabines van Mercedes-Benz en Audi. De cabine zal worden uitgerust met veel suède en leer om de panelen, toetsenborden en stoelen te bedekken met aluminium, houtfineer en glanzend zwarte accenten.

Verankerd in een 8-inch touchscreen-display, presenteert de middenconsole een onzin voor navigatie, entertainment, een alomtegenwoordige keuzehendel en Jags reeks conventionele knoppen voor klimaatregeling.

Het InControl-multimediasysteem van Jaguar belooft ook snellere responstijden en rijkere graphics. Beide zijn welkome verbeteringen aan de verfijning van Jaguar en het oude onverklaarbare gevoel en aantrekkingskracht.

Extra functies en technologische voorzieningen zijn onder meer WiFi-hotspot-connectiviteit, Bluetooth-telefoon- en audio-connectiviteit, een navigatiesysteem, een premium meridiaan audiosysteem, smartphone-app-integratie, een heads-up display, snelheidsregeling, adaptief xenon – Koplampen en automatisch dimmende buitenspiegels, airconditioning (tri-zone) en unieke interieuraccenten.

✓ U kunt ook controleren:

De XE biedt ook een reeks van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en chauffeursassistenten. Helaas heeft Jaguar besloten ons voorlopig in het duister te houden en niemand weet echt welke beveiligingsfuncties zijn geïnstalleerd voor de 2021 XE. Onze bronnen, die bekend zijn met de werking van Jaguar, hebben echter aangetoond dat we, naast andere verwachte veiligheidsvoorzieningen, moeten uitkijken naar in ieder geval autonoom noodremmen, een voorwaarts botsalarm, een achteruitrijalarm, halfautomatische parkeersensoren, een adaptieve cruisecontrol en een rijstrook, vertrekwaarschuwingssysteem, rijstrookwaarschuwingssysteem en een blinde vlekbewakingssysteem.

Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties – Jaguar XE 2021

Zoals reeds vermeld, wordt de “Baby Jag” geleverd met twee stroomlijnkappen, elk met een andere motor. De Jaguar XE 2021 35t is uitgerust met een 3,0-liter V6-turbomotor met 340 pk en 332 pond koppel.

Het komt met dezelfde combinatie als de F-Type: een achttraps automatische transmissie met schakelpeddels.

Jaguar zei dat de 35t in slechts 4,9 seconden van 0 naar 60 mph liep en een topsnelheid van 155 mph bereikte.

De volgende is de Jaguar XE 2021 20d-kuip, die een 2.0-liter turbodiesel viercilindermotor met 180 pk en 318 pond koppel gebruikt. Een achttraps transmissie is ook het standaard transmissiesysteem.

Jaguar XE 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een RWD is de standaard rijmodus voor beide stroomlijnkappen, hoewel kopers de optie hebben van een AWD.

Het is nog te vroeg om te speculeren over de EPA-beoordelingen voor beide modellen, maar experts beweren dat we een indrukwekkende beoordeling van ongeveer 37 mpg / gecombineerd mogen verwachten.

Prijs Jaguar XE 2021 releasedatum

We mogen de nieuwe Jaguar XE 2021 dit voorjaar in ieder geval verwachten voor Amerikaanse dealers. Verwacht dat de XE Diesel te koop zal zijn voor een adviesprijs van 36.400 euro en voor de XE sedan 34.900 euro.