Jaguar J-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het Jaguars-assortiment zal dit jaar rijker zijn voor een nieuwe SUV. Volgens de fabrikant zal het aankomende model de Jaguar J-Pace 2021 gaan heten en gebaseerd zijn op de populaire F-Pace SUV.

Dit model zal zeker verfrissingen brengen in het Jaguar-assortiment. Net als het F-Pace-model zal de nieuwe J-Pace SUV een middelgrote SUV zijn die naar verwachting later dit jaar zal worden gelanceerd.

Jaguar J-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ontwerptaal Jaguar J-Pace 2021

De aankomende Jaguar J-Pace 2021 is een gloednieuw model en een nieuw naamplaatje. Er is momenteel weinig bekend over het J-Pace-ontwerp. Na veel speculatie krijgt de SUV J-Pace, die concurreert met de Range Rover, een geheel nieuwe vorm, geïnspireerd op de nieuwste Jaguar-ontwerptaal.

Hetzelfde ontwerp is ook terug te vinden in de eerste elektrische auto van de Jaguar, die vorig jaar op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. Deze premium compacte crossover SUV is vergelijkbaar met andere Jaguar crossover SUV’s zoals de F-Pace en de E-Pace. Over het algemeen speelt de J-Pace zich af op het uitgebreide F-Pace-platform. Het wordt geleverd met een traditioneel ogende grille die er aantrekkelijk uitziet en een grote motorkapopening om de aerodynamische efficiëntie te ondersteunen. Grote inlaten bieden ook koude voorremmen. Daarnaast heeft hij een lagere ondergrens en standaard 18 inch wielen.

Het interieur biedt meer ruimte dan de F-Tempo

Zoals eerder vermeld, zit de nieuwe Jaguar J-Pace 2021 op het uitgebreide F-Pace-platform. Dat betekent dat er binnenin meer ruimte beschikbaar is. Van wat we hebben gehoord, biedt de aankomende J-Pace een zeer moderne cabine met hoogwaardige materialen.

✓ U kunt ook controleren:

Kopers kunnen verwachten dat een standaardmodel is uitgerust met Windsor lederen bekleding, echt hout en aluminium panelen. Met de grotere carrosserie hopen we op extra passagiersruimte. Dit model is verkrijgbaar in twee configuraties. Er moet een model zijn met twee rijen stoelen en optioneel drie. Het laadvermogen moet voldoende zijn om vele leveringen mogelijk te maken en op deze afdeling de Mercedes GLE en de BMW X5 bij te kunnen houden. Technisch gezien moet de nieuwe J-Pace standaard worden uitgerust met het nieuwste touchscreen, airconditioning, navigatie, SiriusXM-satellietradio, een Wi-Fi-hotspot en de integratie van Apple CarPlay / Android Auto.

Jaguar J-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Jaguar J-Pace 2021 aandrijflijnsysteem

Er is weinig bekend over de Jaguar J-Pace 2021-motor . Van wat we hebben gehoord, is de kans groot dat deze SUV enkele motoropties zal gebruiken. Het zal hoogstwaarschijnlijk de nieuwe inline zescilindermotor van het merk zijn. Deze motor past perfect onder de motorkap van een middelgrote luxe SUV. Een daarvan is ongetwijfeld een geëlektrificeerde versie. Na veel speculatie zou het nieuwe model een elektrisch systeem of zelfs een plug-in hybride aandrijflijn kunnen gebruiken.

Er wordt ook gezegd dat het dezelfde aandrijflijn gebruikt als de kleinere I-Pace SUV. We zijn ook van mening dat de aankomende J-Pace in een vrij grote batterij zou kunnen passen om een ​​behoorlijk volledig elektrisch bereik te bereiken. Zonder verdere details over de beschikbare aandrijflijnen, kunnen we het brandstofverbruik van dit model niet schatten.

Jaguar J-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

Het splinternieuwe model en het splinternieuwe Jaguar J-Pace 2021 naamplaatje zullen later dit jaar worden gelanceerd. De prijzen zijn beschikbaar en het basismodel kost 65.000 euro. Bovendien kondigde de fabrikant aan dat het premiummodel met 70.000 euro, prestige met 70.000 euro, R-Sport met ongeveer 80.000 euro en de meest robuuste SVR de grens van 100.000 euro zal overschrijden.