Jaguar I-Pace 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Jaguar I-Pace 2022 staat op het punt belangrijke upgrades te ontvangen. Deze populaire cross-over SUV krijgt een facelift. Daarnaast zal de volledig elektrische versie ook de dealers bereiken. Dit model werd gelanceerd in 2018 en is sindsdien niet veranderd. Jaguar is nu van plan om meer upgrades te leveren. De 2021MY krijgt al een aantal grote veranderingen en de 2022MY zal daarop voortbouwen.

Sommige details zijn al beschikbaar. Dit omvat een snellere AC-oplading, extra rijhulpsystemen en een nieuw infotainmentsysteem. Jag zal ook een goedkopere versie van de I-Pace SUV presenteren. Dit goedkopere model heeft hetzelfde bereik maar produceert minder vermogen. De verkoop start later in 2021 en dit is wat we tot nu toe weten.

Jaguar I-Pace 2022: specificaties, prijs, releasedatum

I-Pace 2022 facelift

De Jaguar I-Pace 2022 krijgt een redesign. De verwachte wijzigingen voor MY 2021 worden toegepast op MY 2022. Zoals jullie weten heeft Jaguar vanwege de pandemie de I-Pace in 2021 niet uitgebracht. Nu klinkt de 2022 I-Pace nog spannender. We wachten nog op meer officiële informatie. We weten momenteel dat het I-Pace-model zal aankomen zonder horizontale lamellen op de bovenste grille.

In plaats daarvan voegt Jag twee mooie bladen toe en extra dunne accentstrips op de bumper. De koplampen zijn aangepast en nieuwe wielen zijn ook in de maak. Een nieuw dagrijlicht is dunner en de achterkant krijgt een gloednieuwe bumper. Naast nieuwe wielen zal het zijprofiel sterkere lijnen introduceren en zal er ook nieuw lakwerk aan de buitenkant worden aangeboden.

Jaguar I-Pace 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bijgewerkt infotainmentsysteem

Op dit moment hebben we nog geen interieurdetails, dus er is nog niets officieel. Natuurlijk zal de Jaguar I-Pace in 2022 zeker veel interieurupdates introduceren. Hoe dan ook, de fabrikant zal hoogstwaarschijnlijk kiezen voor hetzelfde type upgrades als de XF- en F-Pace-modellen. Het doel is om nog meer hoogwaardige materialen en meer kwaliteit in het algemeen te leveren.

✓ U kunt ook controleren:

Jaguar en Land Rover bieden nu al het nieuwste Pivi Pro-infotainmentsysteem aan en I-Pace zal zeker de nieuwste versie aanbieden. Jaguar zei dat dit het beste systeem tot nu toe is, functioneler en gebruiksvriendelijker. We kunnen ook een herontwerp van het dashboard en grotere displays verwachten, maar dat is nog niet bevestigd. Ten slotte biedt de I-Pace-variant ook nieuwe veiligheidshulpmiddelen.

Jaguar I-Pace 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Driving range, winkel

Dat is op dit moment de grootste puzzel. We weten dat de Jaguar I-Pace in 2022 op de markt zal komen met een volledig elektrische aandrijflijn. Aan de andere kant weten we niet waaruit de rest van de aandrijflijn bestaat. Bovendien zou deze volledig elektrische variant meer dan 234 mijl kunnen leveren op een enkele lading. In vergelijking met de Volkswagen ID4 biedt de Jag ongeveer 26 mijl minder.

Voor zo’n duur model zouden we een beter bereik verwachten. Jaguar zei dat AC-laden sneller zal zijn, wat een goede zaak is. De fabrikant zal ook een goedkopere versie van het I-Pace-model aanbieden. Hij biedt hetzelfde bereik, maar ook minder vermogen. In de duurste I-Pace wordt naast de dubbele motorconfiguratie een 90 kWh-batterij gebruikt met 394 pk en een koppel van meer dan 500 lb-ft.

Jaguar I-Pace 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Jaguar I-Pace 2022 releasedatum, prijs

De gloednieuwe Jaguar I-Pace 2022 gaat nu ruim 70.000 euro kosten. Dit is niet officieel en zelfs de startdatum is nog niet vastgesteld. Jaguar zal echter zeker tegen het einde van 2021 zijn nieuwe, volledig elektrische crossover-SUV lanceren.