Jaguar i-pace 2020 bev: prijzen, foto’s, specificaties, ontwerp, gangreserve

De Jaguar I-Pace 2020 BEV is een volledig elektrische crossover van het bekende Britse merk, die werd vervaardigd in de tijdgeest en waarin elke designlijn het progressieve karakter van de elektrische auto benadrukt.

qWmXLgLG- Nieuweautos → nieuwe autos 2022


➤ Meer geweldige releases in 2020!

Kenmerken van de elektrificatie Jaguar I-Pace 2020 BEV

De Jaguar I-Pace is uitgerust met de nieuwste batterij met een capaciteit van 90 kWh, die bestaat uit 432 cellen. Een batterij voor elektrische voertuigen biedt een bereik van 480 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Eigenaars van elektrische voertuigen kunnen 80% van de batterijcapaciteit opladen met een snelle DC-lading per 100 kW in slechts 40 minuten. Als normaal alternatief kunt u een thuislader gebruiken met een aansluitdoos met een vermogen van 7 kW, waarmee u de batterij in tien uur tot 80% kunt opladen.


Kenmerken van de transmissie-elektrische Jaguar I-Pace 2020 BEV

Jaguar I-Pace – combineert vierwielaandrijvingseigenschappen, krachtig koppel van 696 Nm en nul verontreinigende emissies. De Jaguar I-Pace brengt onmiddellijk al het koppel van elektrische voertuigen over en heeft uitstekende dynamische eigenschappen zodat de overgang in 4,8 seconden naar 100 kan worden versneld.


Twee nieuw ontwikkelde synchrone Jaguar-motoren met permanente magneet drijven de voor- en achteras aan. Elke motor werkt perfect met een eentrapsversnellingsbak en differentieel en zorgt voor een onmiddellijke en nauwkeurige koppelverdeling op alle vier de wielen.


De elektrische crossover I-Pace werd oorspronkelijk opgevat als een krachtig elektrisch voertuig dat dynamisch rijden, geschiktheid voor dagelijks gebruik, verfijning en veiligheid biedt. De ingenieurs plaatsten de batterij zo laag mogelijk tussen de assen, waardoor een gewichtsverdeling van 50/50 en een laag zwaartepunt werd gewaarborgd, wat voor elektrische stabiliteit zorgde en de stuurcommando’s zo goed mogelijk werden uitgevoerd.

De ophanging van het voertuig werkt perfect ondanks de zwaartekracht van de batterij en biedt rijcomfort, stabiliteit en stijfheid tijdens abrupte manoeuvres en scherpe bochten, uitstekende grip op de weg en handling. Het lichte en compacte chassisontwerp, gemaakt met een aanzienlijke hoeveelheid aluminium elementen, verminderde het gewicht van de elektrische auto en bood maximale binnenruimte.

De Jaguar I-Pace heeft een geavanceerd elektrisch remsysteem dat, in combinatie met conventioneel mechanisch en regeneratief remmen, een grotere pedaalgevoeligheid biedt. Het systeem stelt de bestuurder in staat om een ​​hoog en laag niveau van regeneratief remmen te kiezen om het rijden en de energie-efficiëntie te verbeteren. U kunt de auto dus intuïtief bedienen met een pedaal.

Operationele innovaties Jaguar I-Pace 2020 BEV

De Jaguar I-Pace is ontwikkeld voor gebruik in warme of extreem koude klimaten. De minimaal toegestane temperatuur voor het besturen van een elektrische auto is 40 graden, dat is 10 graden lager dan die van andere elektrische voertuigen.

Dit werd bereikt door betrouwbare accu-isolatie en een verbeterd verwarmingssysteem voor elektrische voertuigen. Als het koud is, zorgt de warmtepomp voor optimale werkomstandigheden, zowel in de cabine als in de batterij-eenheden. Tegelijkertijd wordt de warmtepomp van externe energie voorzien en verwarmt de cabine via omvormers en vermogenselektronica in plaats van uitsluitend op batterij-energie te vertrouwen. Zelfs in strenge winters heeft de Jaguar I-Pace een aanzienlijke vermogensreserve.

Jaguar I-Pace 2020 BEV buitenkant

Het uiterlijk van de Jaguar I-Pace komt bijna volledig overeen met het uiterlijk van de conceptkits van het model. Een soepel, coupéachtig silhouet, brede voorspatborden, een uitgesproken “taille” van de auto met enorme wielen zorgen voor een onvergetelijk beeld.

De I-Pace-sleepcoëfficiënt is slechts 0,29. Om de luchtweerstand te verminderen, werd het rooster een krachtig aerodynamisch element dat de luchtstroom door de kap en de voorruit in coupéstijl naar de daklijn leidt. De luchtstroom voor het koelen van de batterij en het airconditioningsysteem stroomt door de vinnen in de openingen in de voorbumper, die openen wanneer dat nodig is.

Deurknoppen aan de binnenkant, die de lijnen schoon houden en de aerodynamica verbeteren, worden ingedrukt door op een knop op de sleutelhanger te drukken of door de deur aan te raken.

De optiek is gebaseerd op de Matrix Jaguar Land Rover LED-achtergrondverlichtingstechnologie en onderstreept de elegante I-Pace-lijnen.

Jaguar I-Pace 2020 BEV-interieur

In het interieur maakt de Jaguar I-Pace indruk met aandacht voor detail en ruimte, die bedrieglijk is verborgen achter het compacte silhouet van een coupé. Heldere displays met hoge resolutie met aanraakbedieningen, draaiknoppen en drukschakelaars passen harmonieus in het interieur en zien er niet uit als een vreemd voorwerp.

Interieurmaterialen zijn zorgvuldig geselecteerd om de harmonie van de combinatie van natuurlijke oppervlakken en high-tech elementen te waarborgen. Onder hen overheersen zwart kunststof van hoge kwaliteit, satijnhout en aluminium in ideale verwerking. Het moderne kleurenpalet onderstreept het gevoel van ruimte en de lichtheid in het interieur, en de mogelijkheid om de bestuurdersstoel aan te passen doet denken aan het sportieve karakter van de elektrische auto I-Pace.