Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De jaguar De F-Pace 2023 is een charmante, luxueuze en praktische compacte cross-over. Hij keert terug met slechts enkele wijzigingen, afgezien van een nieuwe speciale editie van de sportieve SVR-uitrusting. De F-Pace concurreert met populaire luxe modellen zoals de BMW X3 , de Genesis GV70 en de Mercedes-Benz GLC klasse.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw Jaguar F-Pace 2023

  • Nieuwe editie van de SVR 1988
  • Adaptieve cruisecontrol standaard op hogere uitrustingsniveaus
  • Zelfdichtende banden standaard op de meeste modellen

wat wij denken

De Jaguar F-Pace 2023 biedt een indrukwekkende combinatie van prestaties, functionaliteit en stijl. Het is het best verkochte model van Jaguar en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Een facelift in 2021 maakte de F-Pace stiller van binnen en bracht het interieur op een luxe niveau. Zelfs daarvoor was het een van de mooiste cross-overs op de weg. De rijdynamiek is de branding op de motorkap waardig, vooral in de R-Dynamic S- of SVR-versies.

Er blijven een paar ergernissen. Het infotainmentsysteem zou nog gebruiksvriendelijker kunnen zijn en de standaarduitrusting van de F-Pace is gierig voor de prijs. Over prijs gesproken, de F-Pace begint met duizenden ten opzichte van zijn naaste rivalen, die op zichzelf waardige luxe cruisers zijn.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

A Genesis GV70 is ongetwijfeld goedkoper, maar de F-Pace heeft zeker zijn charmes. Het is misschien niet de SUV van het jaar geworden, maar het is nog steeds een charmante en veelzijdige metgezel. Voor deze combinatie van sportiviteit en stijl is Jaguar nog steeds het meest geschikt.

prestaties en brandstofverbruik

Nu de P340 weg is, heeft de F-Pace slechts drie aandrijflijnconfiguraties. Ze zijn allemaal gekoppeld aan een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving.

De versies F-Pace en F-Pace S delen de motor met de kleinere E-Pace. De 2,0-liter turbo viercilinder levert 247 pk en 269 Newtonmeter, de acceleratie van 0 naar 60 seconden doet Jaguar met 6,9 seconden. De basisaandrijflijn is de meest efficiënte van de drie, met een EPA-schatting van 22/27 mpg (stad/snelweg).

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De volgende is de F-Pace R-Dynamic S, die een 3,0-liter lijnmotor met turbocompressor combineert met een mild-hybride systeem en 395 pk en 406 lb-ft produceert. De sprint van 0 naar 100 duurde in de test 5,9 seconden. Efficiëntie daalt tot 19/26 mpg.

Ten slotte biedt de F-Pace SVR maar liefst 542 pk en 516 lb-ft uit zijn 5,0-liter supercharged V8-motor. Jaguar schat dat de SVR in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 accelereert, maar het brandstofverbruik daalt dienovereenkomstig tot 15/21 mpg.

✓ U kunt ook controleren:

Wat is de speciale editie?

De SVR Edition 1988 is een esthetische upgrade van de sportieve SVR-uitrusting. Het is geïnspireerd op de kleurstelling van de XJR-9 die Jaguar 38 jaar geleden op Le Mans won. Dat betekent een donkerpaarse verfbeurt (“Midnight Amethyst”), prachtige gouden velgen en overal gouden accenten.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De editie van 1988 is beperkt tot slechts 394 voertuigen wereldwijd, je moet geluk hebben om er een te bemachtigen.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

Elke F-Pace is uitgerust met automatisch noodremmen, dodehoekbewaking, Lane Departure Warning en parkeersensoren. Vanaf 2023 is adaptieve cruisecontrol standaard op alle uitrustingsniveaus behalve de basisversie. In het hoogste uitrustingsniveau, de SVR, worden een surround-view camerasysteem en een aandachtsbewakingssysteem toegevoegd.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

F-Pace is nog niet getest door enige overheid of onafhankelijke instantie.

laadruimte en interieur

Een gebied waar de F-Pace uitblinkt, is praktisch. Vergeleken met een BMW X3 biedt de F-Pace meer beenruimte en meer ruimte voor bagage.

Bagageruimte (achter de eerste/tweede zitrij):

  • F-tempo: 70,4/32,1 kubieke voet
  • X3: 62,7/28,7 kubieke voet

Beenruimte (eerste/tweede zitrij):

  • F-Tempo: 40,3/37,2 inch
  • X3: 40,3/36,4 inch

technologie

De F-Pace heeft een 11,4-inch infotainment-touchscreen met Jaguars nieuwste Pivi Pro-systeem. Het wordt geleverd met Apple CarPlay en Android auto geleverd, maar voor wifi moet je upgraden naar de S-versie. Andere opties zijn draadloos opladen, een Meridian surround sound-systeem en een 12,3-inch digitale meter.

Jaguar F-Pace 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Aanbevolen trim

De F-Pace is verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus: Base, S, R-Dynamic S en SVR. Prijzen beginnen bij ruim boven de 50.000 euro, wat duur is voor een compacte cross-over.

Als we verstandig zijn, gaan we voor de F-Pace S. Hij heeft adaptieve cruisecontrol, enkele trimupgrades en een breder scala aan opties dan het basismodel.

Maar wie wil redelijk zijn? Het model dat we het meest willen is de SVR. Het is een goed afgeronde en gepolijste krachtpatser, en daarom voelt de F-Pace het meest aan als een Jaguar.