Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Jaguar viert dit jaar een grote vernieuwing van zijn line-up. De XE- en XF-sedans en de F-Pace-crossover zijn al geüpgraded. Het kwam allemaal neer op de kleinste SUV E-Pace. Het kreeg een aantal serieuze verbeteringen na de overstap naar het nieuwe PTA-platform en de aanschaf van een nieuwe reeks aandrijflijnen met een hybride component. Bestellingen voor vernieuwde cross-overs staan ​​al open voor acceptatie in Europa en auto’s zullen voor het einde van dit jaar bij lokale dealers verschijnen. Op de Britse markt zal de Jaguar E-Pace 2021 beginnen bij £ 32.575 (ongeveer 3,3 miljoen roebel).

Vier modificaties werden voor ons voorbereid: twee met een 2,0-liter benzinemotor (200 en 249 pk) en twee met een 2,0-liter dieselmotor (163 en 199 pk). Alle uitvoeringen zijn voorzien van een negentraps automatische transmissie en vierwielaandrijving. De configuratie en prijzen van de Russische versies van het model worden later bekendgemaakt.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Innovaties in design

Er waren geen significante veranderingen in uiterlijk. De ontwikkelaars hebben het uiterlijk, de grille en de bumper geoptimaliseerd. Ook de decoratieve inzetstukken op de voorspatborden kregen een iets ander ontwerp.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Volledig LED-koplampen met Double J-looplichten zijn standaard voor de nieuwe Jaguar E-Pace. In dure versies worden hightech pixel-LED-modules geïnstalleerd met een adaptieve chassisbalk die de lichtbundel corrigeert om te voorkomen dat bestuurders van tegemoetkomende voertuigen verblind worden en dat er geen verblinding is op verkeersborden. Dynamische knipperlichten achter maken deel uit van de standaarduitrusting, knipperlichten vooraan vanaf het middelste gedeelte.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De R-Dynamic en Black Exterior Packs zijn ontwikkeld om het nieuwe product een assertievere uitstraling te geven.

✓ U kunt ook controleren:

Binnen in Jaguar E-Pace 2021

De restyling bracht betere afwerkingsmaterialen en verbeterde connectiviteit met de crossover. De middenconsole is opnieuw ontworpen om het 11,4-inch display van het Pivi Pro-mediasysteem te integreren. Het scherm is gebogen en heeft twee coatings: de ene is antireflecterend, de andere is oleofoob. Het multimediacomplex heeft een geoptimaliseerde menustructuur, verbeterde graphics, ondersteuning voor software-updates “over the air” en twee LTE-modems.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een ander model uit 2021 kreeg een nieuw stuur, een aangepaste versnellingsschakelaar, een verbeterd 12,3-inch dashboard (verbeterde beeldkwaliteit), een digitale achteruitkijkspiegel en draadloos opladen van smartphones. De voorstoelen van de cross-over kregen ook nieuwe – met een aangepast profiel en een origineel reliëf op de hoofdsteunen. De materialen voelen comfortabeler aan op plaatsen waar de bestuurder en voorpassagier het vaakst in contact komen met de binnenoppervlakken.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens Jaguar E-Pace 2021

Het aanbod van de nieuwe Jaguar E-Pace bestaat voornamelijk uit motoren met 48 volt hybride systemen. De 2.0-liter Ingenium-dieselmotor biedt twee vermogensopties: 163 en 204 pk. Een minder krachtige versie wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak (voorwielaandrijving) of een automatische negenversnellingsbak (vierwielaandrijving). De 204 pk sterke motor werkt alleen in combinatie met de 9АКПП en de transmissie heeft hier geen alternatieve vierwielaandrijving.

Het gamma benzinesystemen wordt uitgebreid door een 1,5 liter turbomotor met 160 pk. Het wordt aangevuld met een automatische achtversnellingsbak en brengt de tractie uitsluitend over op de vooras. De volgende zijn de viercilinder-eenheden van 2,0 liter met een stuwkracht van 200, 249 en 300 vermogens. De bak hier is een automatische 9-bak, en de aandrijving is vol. Tegelijkertijd is de krachtigste modificatie van de P300 Sport uitgerust met het Active Driveline System, dat voor elk achterwiel een aparte elektronisch geregelde koppeling biedt. Met deze configuratie kan 100% van het koppel naar links of rechts worden overgedragen.

Jaguar E-Pace 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Die Jaguar E-Pace P300e Plug-In-Version bietet die beste Leistung. Es wird von zwei Motoren angetrieben. Vorne steht ein klassischer 1,5-Liter-Benziner (200 PS, 280 Nm), hinten ein Synchron-Elektromotor (109 PS, 260 Nm). Tandem mit einer Gesamtleistung von 309 PS Versorgt die Frequenzweiche mit einer Beschleunigung auf 100 km / h in 6,5 Sekunden und einem Kraftstoffverbrauch in der Größenordnung von zwei Litern pro „Hundert“. Der Akku in der PHEV-Version ist unter dem Kofferraumboden versteckt. Seine Leistung beträgt 15 kWh, was ausreicht, um 55 km im rein elektrischen Fahrmodus zurückzulegen. Sie können die Batterieenergie mit Schnellladeanschlüssen mit einer Leistung von 32 kW (der Vorgang dauert 30 Minuten) sowie mit Geräten mit 2,3 und 7 kW (Ladezeit 1 Stunde 24 Minuten bzw. 5 Stunden) auffüllen.