Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

De 2024 Infiniti QX80 biedt tot acht zitplaatsen, een luxueus interieur en een grote V8 motor. Dit maakt hem tot een goede keuze als een grote SUV van Ford, GM of Toyota niet bij je smaak past. Hier werpen we een korte maar gedetailleerde blik op de 2024 Infiniti QX80, inclusief specificaties, veiligheidsvoorzieningen, laadruimte en uitrustingsniveaus.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Wat is er nieuw?

Infiniti heeft de middenconsole van de QX80 voor het model 2022 opnieuw ontworpen en een 12,3-inch touchscreen met hoge resolutie toegevoegd. De QX80 van 2023 behoudt het grotere 12,3-inch touchscreen, maar voegt Amazon Alexa toe en haptische feedback op het stuurwiel voor Lane Keeping Assist. Het modeljaar 2024 is meer stijlgericht als Infiniti een Dark Chrome stylingpakket introduceert voor de Sensory-uitrusting.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Versnellingsbak

Onder de motorkap van elke QX80 ligt een 5,6-liter V8 DOHC-motor met 32 kleppen, die 400 pk en 413 Nm koppel levert. De motor is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met snelheidsregeling en sneeuwmodus.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Achterwielaandrijving is standaard, maar Infiniti’s All-Mode 4WD is ook leverbaar. Het systeem bestaat uit de standen Auto, 4-High en 4-Low, die de krachtverdeling tussen de voor- en achteras automatisch regelen. De optie All-Mode 4WD voegt iets meer dan € 3.000 toe aan de uiteindelijke prijs van de QX80 in 2024.


Aanhangwagenbelasting en brandstofverbruik

Met de juiste uitrusting kan de Infiniti QX80 2024 tot 8.500 pond trekken. Rolstabilisatie, een sleepmodus en een zevenpolige stekker voor de bedrading van de aanhanger zijn standaard.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Het nadeel van een grote SUV als de QX80 is misschien wel het brandstofverbruik. De 2024 QX80 met achterwielaandrijving heeft een EPA-gemiddelde van 14 in de stad, 20 op de snelweg en een gecombineerd brandstofverbruik van 16 mijl per gallon. De modellen met vierwielaandrijving halen consequent minder kilometers per gallon: 13/19 in de stad/op de snelweg en 15 gecombineerd. Infiniti adviseert het gebruik van premium brandstof voor de 26-gallon tank.


Chassis en ophanging

De 2024 QX80 is standaard uitgerust met dubbele wishbones op de voor- en achteras en automatische nivellering op de achteras. Infiniti’s Hydraulic Body Motion Control (HBMC) maakt deel uit van de standaarduitrusting van de Touch en is ontworpen om het rijcomfort te verbeteren.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Bij het nemen van bochten controleert HBMC de overhelling van de carrosserie en versterkt het de ophanging aan de ene of de andere kant van de QX80 om de auto in balans te brengen. HBMC werkt met hydraulische cilinders die zijn aangesloten op de schokdempers, hydraulische hogedrukleidingen en twee oliereservoirs om het gewenste effect te bereiken.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Het remsysteem bestaat uit geventileerde schijven met remklauwen met twee zuigers op de vooras en zwevende remklauwen met één zuiger op de achteras. De QX80 heeft stuurbekrachtiging met variabele besturing en een draaicirkel van 4,5 meter. De Infiniti QX80 2024 is ook uitgerust met een reservewiel.


Laadvolume

Achter de derde rij biedt de QX80 2024 een laadruimte van 16,6 kubieke meter, die in opgeklapte toestand tot bijna 50 kubieke meter toeneemt. Door de tweede en derde zitrij neer te klappen, komt er een volume van 95,1 kubieke meter vrij. Het totale passagiersvolume bedraagt 152,5 kubieke meter. Elke QX80 van modeljaar 2024 is uitgerust met een elektrische achterklep.

Infiniti QX80 2024: Interieur, motor en modificaties

Veiligheidsscore en kenmerken

De huidige QX80 heeft van de NHTSA een algemene veiligheidsbeoordeling van vier sterren gekregen.

De 2024 QX80 is standaard voorzien van een noodstop met voetgangersdetectie, Forward Collision Alert, Blind Spot Alert en Lane Keep Assist met voelbare feedback op het stuurwiel, Adaptive Cruise Control en een grootlichtcontrolesysteem.

De standaard Intelligent Rear View Mirror biedt een duidelijk zicht achter de QX80, zelfs wanneer lading of passagiers het zicht naar achteren blokkeren. Een Around View Monitor met Moving Object Detection en een sonarsysteem voor en achter vergemakkelijken het parkeren.


Apparatuurlijst

De Infiniti QX80 2024 is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Luxe, Premium en Sensory. Er zijn zowel zeven als achtpersoons zitplaatsen beschikbaar.

De standaarduitrusting van elk uitrustingsniveau omvat navigatie met SiriusXM Travel Link en Traffic, Apple CarPlay en Andriod Auto, Bluetooth streaming, vier USB-poorten, een draadloos oplaadstation en een Wi-Fi-hotspot. LED-dagrijverlichting, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, een verwarmd stuurwiel en een UV-beschermde voorruit behoren ook tot de standaarduitrusting van de serie.

Luxe

De Luxe heeft 20-inchwielen, een verchroomde grille, een Bose-audiosysteem met 13 luidsprekers en twee subwoofers, een draadloos oplaadstation, nappalederen stoelen met Charcoal Burl-bekleding en een automatisch airconditioningsysteem met drie zones en microfilter. Prijzen voor de Luxe beginnen bij 70.717 euro (achterwielaandrijving) en 73.724 euro (4WD).

Premium

Prijzen voor de Premium Select modellen beginnen bij 74.676 euro (achterwielaandrijving) en 77.453 euro (4WD). Opvallende kenmerken zijn de keuze uit drie verschillende interieurkleuren (Truffle Brown, Sahara Stone en Graphite), 22-inch wielen en een grille in donker chroom. De Premium Select QX80 deelt een aantal kenmerken met de Luxe, waaronder nappalederen stoelen en een automatisch klimaatregelsysteem met drie zones en microfilter.

Sensory

De Sensory is voorzien van geperforeerde, semi-aniline lederen stoelen, bestuurders- en voorpassagiersstoelen met airconditioning, verwarmbare stoelen op de tweede rij met een 120 volt stopcontact, een zwarte hemelbekleding en een verbeterd klimaatcontrolesysteem met automatische luchtrecirculatie, Plasmacluster-technologie en een druivenpolyfenolfilter. De Sensory heeft ook een verbeterd Bose-stereosysteem met 17 luidsprekers, inclusief twee subwoofers.

Andere kenmerken van de Sensory zijn het optionele Dark Chrome-pakket. Het pakket omvat zwarte spiegelbehuizingen en donker chroom op de randen van het radiatorrooster, de voorskirt, de luchtroosters op de spatschermen en de achterklep.

De prijzen voor de Touch-modellen beginnen bij 81.254 euro (achterwielaandrijving) en 84.071 euro (4WD).

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen