Infiniti QX80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX80, een van de grootste SUV’s op de markt, is bevestigd. Het nieuwe Infiniti QX80 2022- model wordt volgend jaar onthuld en er zullen meer updates worden geïntroduceerd. Interessant genoeg besloot het Japanse bedrijf deze keer om belangrijke wijzigingen aan het aankomende model toe te voegen.

Qua exterieurdesign behoudt de nieuwste Infiniti QX80 dezelfde vorm en afmetingen. Uiteraard komen er enkele visuele updates en zal deze SUV er aantrekkelijker uitzien. Als je het nog niet wist, de QX80 biedt de hoogste kwaliteit cabine in de SUV-ruimte van volledige grootte.

Infiniti QX80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX80 2022 wordt geleverd met een fascinerend ontwerp

Deze SUV onderscheidt zich in alle opzichten van de massa. Over het algemeen is er een klein aantal SUV’s die kunnen concurreren met de nieuwe Infiniti QX80 2022 . Dankzij zijn enorme proporties is dit model erg beroemd op straat. Het ziet er aantrekkelijk, fris en stilistisch uit met de rest van de Infiniti-familie.

Dimensionaal meet de QX80 bijna 209 inch, wat in lijn is met modellen als de BMX X7 en de Chevrolet Suburban. Zoals altijd domineert de voorkant van deze SUV met een opvallende radiatorgrille en LED-koplampen in dezelfde vorm als op het Q70-model. Bovendien onderscheidt de Infiniti QX80 2022 zich echt van de massa dankzij de ventilatieopeningen op de spatborden. Het herbergt ook zeer elegante 22-inch wielen op de bovenste stroomlijnkappen. Infiniti QX80 Monograph zal ook beschikbaar zijn en dit model zal meer luxe brengen en zeer bekende kleuren dragen.

Infiniti QX80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine-upgrades

Op het gebied van interieurontwerp zal de aanstaande 2022 Infiniti QX80 waarschijnlijk de hoogste kwaliteit cabine op de markt bieden. We kunnen duidelijk zeggen dat het een vergelijkbare lay-out heeft als de Lincoln Aviator. De QX80 heeft echter een mooi design en enkele vliegtuigeigenschappen.

Net als voorheen is de cabine zowel ruim als trendy. Deze grote SUV biedt drie rijen stoelen en voldoende ruimte voor alle inzittenden. De beenruimte op de achterbank is voldoende en biedt plaats aan zo’n zeven passagiers. Er kunnen echter acht stoelen worden verkregen in de bovenste panelen met een stoel op de tweede rij. Zoals je kunt zien is de cabine geweldig inclusief lederen meubels. Technisch gezien biedt de QX80 klimaatregeling met drie zones, een Bose-audiosysteem met 13 luidsprekers, Apple CarPlay en Android Auto en meer.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

Naast het geweldige ontwerp en een van de beste cabines op de markt, biedt de QX80 ook een breed scala aan standaard rijhulpsystemen. Deze wijzigingen omvatten onder meer automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, detectie van achterwaarts kruisend verkeer en een dodehoekmonitor.

Infiniti QX80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX80 2022 motorspecificaties en prestaties

Onder de motorkap van de Infiniti QX80 2022 bevindt zich de krachtige V8-aandrijflijn. De motor bestaat uit een 5,6 liter V8 met een indrukwekkend vermogen van 400 pk en een koppel van 413 lb-ft. Dit model maakt ook standaard gebruik van het RWD-systeem of optioneel AWD. Door voor het AWD-model te kiezen, krijgen kopers een voltijdse cursus met een 4LO-modus voor die ruige onverharde wegen.

Bovendien stuurt de motor vermogen via een nieuwe automatische transmissie met 7 versnellingen. Dankzij deze configuratie kan de QX80 tot 8500 pond trekken, wat best veel is voor een luxe SUV. Het brandstofverbruik wordt weergegeven en het model dat het RWD-systeem gebruikt, heeft een score van 14 mpg stad / 20 mpg snelweg / 16 mpg gecombineerd. Met het AWD-systeem daalt de EPA van de Infiniti QX80 echter tot 13 mpg stad / 19 mpg snelweg / 15 mpg gecombineerd.

Infiniti QX80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

Het Infiniti QX80 2022- debuut vindt volgend jaar plaats. Volgens Infiniti heeft het goedkoopste model een vanafprijs (RRP) van 69 050 euro. Maar als je meer luxe wilt en de prijs van het AWD-systeem stijgt naar 72 150 euro. De Infiniti QX80 Sensory-versie is voorzien van tal van opties en kost 90.000 euro.