Infiniti QX80 2020: specificaties, prijs, releasedatum

De Infiniti QX80 2020 zal naar verwachting eind 2019 op de markt komen. Deze full-size SUV is een luxe model met plaats voor zeven passagiers. Zelfs het model met acht zitplaatsen is beschikbaar. Het interieur is zeer luxe en comfortabel. Het exterieur biedt een premium uitstraling en een sportieve uitstraling. Dit is ongetwijfeld een van de meest luxueuze SUV’s die momenteel verkrijgbaar zijn. Het niveau van luxe is hoog, maar de prijs is nog steeds betaalbaar.

De Infiniti QX80 2020 zal geen noemenswaardige veranderingen ondergaan en blijft hetzelfde model als zijn voorganger. Zowel het exterieur als het interieur zijn licht verbeterd. In die zin is het exterieur licht verfijnd, terwijl het interieur een aantal technologische updates krijgt. Dankzij een krachtige V8-motor kan de Infiniti QX80 meer dan 8000 kilo trekken en zijn de prestaties geweldig. Niet alleen de prestaties, maar ook het rijgedrag is zeer sportief en uitstekend. Het brandstofverbruik is nog steeds laag en het is de grootste zwakte van de aankomende SUV.

Infiniti QX80 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Infiniti QX80 2020 herontwerp

Opvallend is de buitenkant van de splinternieuwe Infiniti QX80 2020 . Het trekt onmiddellijk de aandacht, waar het ook verschijnt. Het ontwerp is zeer modern en maakt een statement. De voorkant ziet er misschien vreemd uit, althans in het begin. De koplampen zijn aantrekkelijk en er is meer plaatwerk zichtbaar. De grille ziet er van hoge kwaliteit uit en de motorkap is iets langer. Ledkoplampen zijn standaard en de bumper oogt stoer en agressief.


De full-size SUV heeft een geweldig ontwerp en het zijprofiel is voorzien van een 20-inch aluminium wiel. 22 inch wielen zijn optioneel en nieuwe all season banden zijn standaard. Het assortiment omvat drie nieuwe koetswerkkleuren: champagnekwarts, maansteenwit en mineraalzwart. De Infiniti QX80 ziet geen dimensionele veranderingen. Wetende dat deze SUV 209 cm lang en 78 cm lang blijft.

Infiniti QX80 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Infiniti QX80 2020 interieurveranderingen

De Infiniti QX80 2020 biedt een van de hoogste kwaliteit interieurs in het full-size SUV-segment. Net als de Lincoln Aviator, trekt het QX80-model ook enkele ontwerp- en stylingtips uit het straalvliegtuig. Een deel van de informatie is op het eerste gezicht te zien. De hut is ruim en luxe. Alle materialen in de kajuit zijn luxe, ook de lederen bekleding. Er zijn drie leerkleuren beschikbaar waarmee u het interieur op uw eigen manier kunt aanpassen. De QX80 2020 is niet alleen aanpasbaar, maar ook praktisch en heeft zoveel te bieden.

✓ U kunt ook controleren:


Houten gevelbekleding ziet er schitterend uit en biedt een soort traditie. Houten materialen zijn meestal verkrijgbaar rond de middenconsole en het dashboard. De lederen stoelen zijn gemaakt van roestvrij staal omdat de Infiniti de bekende micro-coating gebruikt. De achterstoelen zijn net zo comfortabel als de voorstoelen. Het nieuwe infotainmentsysteem is beschikbaar samen met een nieuw display. Beenruimte is ook voldoende op de derde rij. Er is plaats voor zeven passagiers, maar er is een configuratie met acht zitplaatsen beschikbaar. U hoeft alleen maar de stoel op de tweede rij te kiezen.

Infiniti QX80 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX80 2020-motor

De full-size SUV is momenteel uitgerust met een eenmotorige optie. Het is een 5,6 liter V8 met standaard achterwielaandrijving en 7-traps automaat. Een opstelling met vierwielaandrijving is optioneel.

De V8 levert tot 400 pk en 415 lb-ft koppel. Je moet toegeven dat deze cijfers behoorlijk indrukwekkend zijn voor zo’n luxe SUV. De QX80 heeft nu een Hill Start Assist-systeem. Naast tal van rijmodi is er nu ook een sneeuwmodus beschikbaar. Beide systemen werken perfect, vooral met de configuratie met vierwielaandrijving.

Brandstofverbruik en trailerbelasting

We hebben al gezegd dat het brandstofverbruik niet de grootste kracht is van deze SUV. Dit is een groot probleem omdat feedback van klanten helemaal niet positief was. Infiniti QX80 wordt geleverd met slechts 14 mpg in de stad. Bovendien klinkt 20 mpg slecht op de snelweg. Om deze reden suggereren sommige speculaties al een dieselaandrijving. Op dit moment is dit echter zeer onwaarschijnlijk. We nemen die geruchten met een snufje zout. Dankzij de V8-motor kan de nieuwe 2020 Infiniti QX80 meer dan 8000 pond trekken.

Infiniti QX80 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX80 2020 RRP, releasedatum en concurrenten

De prijs van de gloednieuwe Infiniti QX80 2020 is gekoppeld aan een betaalbare prijs voor een luxe SUV. Het is tenminste betaalbaar als je het vergelijkt met de prijzen van andere concurrenten. De adviesprijs van deze SUV begint bij 62.000 euro.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 stimme, im mittleren: 5 von 5)