Infiniti QX70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Met opzet of niet, Infiniti was een van de eerste autofabrikanten die introduceerde wat we tegenwoordig een coupé-crossover noemen. We hebben het natuurlijk over het goede oude FX-model, dat in 2003 op de markt kwam, toen niemand wist welk segment tegenwoordig steeds populairder wordt. Het model werd later omgedoopt tot de QX70 en was tot een paar jaar geleden in productie. Daarom worden de geruchten over zijn comeback steeds luider. De ambtenaren zwijgen hierover echter.

Op dit moment kunnen we alleen maar speculeren over dit model, maar een van de zeldzame dingen die vrij duidelijk lijkt, is dat wanneer de nieuwe Infiniti QX70 2022 arriveert, deze veel dingen gemeen zou hebben met de volgende generatie QX60. De middelgrote zevenzitter wordt binnenkort volledig opnieuw ontworpen en we zullen veel nieuwe dingen zien die uiteindelijk in dit specifieke model zullen worden verwerkt.

Hoewel het gerucht gaat dat dit model volgend jaar al op de markt zou kunnen komen, weten we niet zeker of het zo snel zou kunnen gaan.

Infiniti QX70 2022 herontwerp

Zoals we zojuist vermeldden, zou de Infiniti QX70 2022 veel dingen gemeen hebben met de volgende generatie QX60. Dit geldt met name voor de mechanica. Dit betekent in de eerste plaats dat het op een goed oud D-platform zou draaien dat bij die gelegenheid belangrijke updates zou ontvangen. De twee modellen zouden het chassis en de ophanging delen, evenals de aandrijflijn. Daarnaast verwachten we ook dezelfde wielbasis, dat zou neerkomen op zo’n 114 inch wielbasis.

Ook qua lay-out zou dit platform een ​​duidelijke afwijking van het vorige model betekenen. In de praktijk zou het nieuwe model een voorwielaangedreven voertuig zijn. Hoe de rit zal verlopen, is moeilijk te zeggen. Het feit is dat de meeste premium cross-overs van dit formaat, vooral die met schuine plafonds, een RWD-indeling gebruiken. Dat is misschien een soort handicap voor de Infiniti QX70 2022 , of toch niet?

styling

Hoewel we nog lang niet bezig zijn met het renderen van foto’s, lijken sommige belangrijke stijldingen gemakkelijk te voorspellen. Het eerste dat in je opkomt is natuurlijk de coupé-achtige styling. We gaan ervan uit dat de nieuwe Infiniti QX70 2022 veel inspiratie haalt uit de vorige generatie, die een vrij slanke en ronde vorm heeft. Iets soortgelijks zou gebeuren met het nieuwe model, dat dezelfde formule zou gebruiken door het schuine dak te combineren met een vrij lange motorkap.

Een ander ding dat in je opkomt is de voorkant. We vermoeden dat het lijkt op de huidige conceptversie van de QX60. De twee SUV’s zouden er van voren ongeveer hetzelfde uitzien, hoewel er altijd ruimte is voor unieke stylingoplossingen.

Innerlijk

We moeten nog eens naar de QX60 kijken. De nieuwe generatie SUV’s met drie rijen is op straat gespot en we kunnen zelfs spionagebeelden zien die de indeling van het interieur laten zien. De middenconsole is het meest zichtbare gebied en toont een groot horizontaal georiënteerd tabletachtig infotainmentscherm en veel fysieke knoppen, vooral voor airconditioning en soortgelijke dingen. We kunnen ook een nieuwe versnellingspook zien die de traditionele hendel vervangt. We verwachten ook een digitaal instrumentenscherm en algemene verbeteringen in materialen, bouwkwaliteit en dergelijke. We denken dat het interieur van de Infiniti QX70 2022 er in dit opzicht niet anders uit zou zien.

Aan de andere kant zouden we maar twee rijen zien in plaats van drie en een kleinere laadruimte door het schuine dak. Om dezelfde reden kan de hoofdruimte op de achterbank natuurlijk worden aangetast.

✓ U kunt ook controleren:

Infiniti QX70 2022-motor

Dit aspect mag geen grote verrassingen opleveren. We verwachten dat de Infiniti QX70 in 2022 dezelfde motor zal hebben als zijn tegenhanger met 7 zitplaatsen. Dat betekent een goede oude 3,5-liter V6 die zo’n 295 pk levert. Dat is een behoorlijk respectabele prestatie die zou moeten zorgen voor solide acceleratie en algehele prestaties. Aan de andere kant zal er een grote verandering komen op het gebied van transmissie. Terwijl de huidige QX60 een CVT-transmissie gebruikt, zal de nieuwe worden geleverd met ZF’s 9-traps automaat, wat een aanzienlijk verschil zal maken in termen van prestaties en rijkwaliteit. Dezelfde versnellingsbak zou in de QX70 worden geïnstalleerd.

Sommige bronnen suggereren ook de mogelijkheid om een ​​3,0-liter turbo V6 als optie te zien. De kans dat je die 400 pk sterke motor in de nieuwe coupé-crossover terugziet, is volgens ons echter niet zo groot.

Infiniti QX70 2022 releasedatum en prijs

De Infiniti QX70 2022 is voorlopig slechts een gerucht. Ambtenaren zwijgen nog steeds, terwijl geruchten wijzen op een aankomst in de nabije toekomst. We denken dat het niet zo snel kan komen. Als dat wel het geval is, gaan we ervan uit dat de basisprijs tussen de 55.000 en 60.000 euro zou liggen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos