Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

was eens Oneindigheid de toonaangevende Japanse maker van luxe sedans, maar meer recentelijk heeft het bedrijf zich gericht op premium SUV’s, zoals de Infiniti QX60 uit 2023. In zekere zin blijft de QX60 trouw aan de originele formule van het merk, door een opvallend ontwerp te combineren met een luxueus interieur. prijs gecombineerd. Maar zijn wortels als een verbouwing Nissan Pathfinder kan niet over het hoofd worden gezien en zet de QX60 in een kwaad daglicht.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De basis van de twee SUV’s is grotendeels identiek, tot en met de 295 pk sterke V6-motor en negentraps automatische transmissie die standaard op beide modellen zit. Dynamisch gezien is de QX60 een softie – zolang je de verleiding van de optionele 20-inch wielen maar weerstaat – en we verwachten dat de meeste kopers in deze klasse geen last zullen hebben van het gebrek aan manoeuvreerbaarheid van de Infiniti.

De QX60 is immers uitgerust met dezelfde voorzieningen als belangrijke concurrenten zoals de BMW X5 , de Lincoln Vlieger en de Mercedes-Benz GLE klasse. Helaas heeft de Infiniti niet de full-size houding van die concurrenten en ziet hij er gewoon heel mooi uit Nissan .

Wat is er nieuw voor 2023?

De QX60 gaat daar met weinig veranderingen op in modeljaar 2023 , maar een draadloze oplader voor smartphones is nu standaard, evenals een frameloos achteruitkijkspiegelontwerp. De bumpers van de QX60 zijn nu afgewerkt in glanzend zwart op de Luxe-modellen en donkergrijs op de Sensory- en Autograph-versies.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De sensorische apparatuur is onze aanbeveling. Het wordt standaard geleverd met premiumfuncties zoals massagestoelen voorin, verwarmde stoelen op de tweede rij, luchtfilter, draadloos opladen van smartphones, een door beweging geactiveerde elektrische achterklep en een Bose-geluidssysteem met 17 luidsprekers. De standaard voorwielaandrijving zou voor de meeste kopers voldoende moeten zijn, vierwielaandrijving is optioneel leverbaar voor 2000 euro.

motor, transmissie en prestaties

De QX60 2023 is uitgerust met een 295 pk sterke V6-motor en een automatische transmissie met negen versnellingen. Vierwielaandrijving is optioneel, maar de nieuwe QX60 wordt standaard geleverd met voorwielaandrijving. De QX60 biedt een trekvermogen tot 6000 pond, een stijging van 1000 pond ten opzichte van de vorige generatie. Tijdens onze eerste testrit met de 2022 QX60 hielden we van de soepele schakelingen van de nieuwe automatische transmissie met negen versnellingen en de goed gecontroleerde carrosseriebewegingen door bochten.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De wegligging is stijver dan we hadden verwacht van zo’n comfortabele cruiser, vooral op de optionele 20-inch wielen. Op onze testbaan accelereerde de QX60 in een respectabele 6,2 seconden naar 100 km/u en was aanzienlijk stiller dan zijn landelijke neef, de Nissan Pathfinder. De V6-motor zou echter wat meer verfijning kunnen gebruiken. Vergeleken met de goed lopende aggregaten van luxemerken zoals BMW en Mercedes-Benz klinkt de 3,5-liter motor van de Infiniti een beetje hard, vooral als je hard gas geeft.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De EPA heeft de QX60 een brandstofverbruik van 21 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg gegeven voor modellen met voorwielaandrijving; Vierwielaandrijving verlaagt deze aantallen met elk 1 mpg. Op ons testtraject, bij een snelheid van 75 km/u op de Autobahn, hebben we een verbruik van 24 mpg in een QX60 Autograph vierwielaandrijving.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Elke QX60 heeft een interieur met drie rijen dat plaats biedt aan zeven passagiers; de eersteklas Autograph is uitgerust met kapiteinsstoelen op de tweede rij, waardoor de passagierscapaciteit wordt teruggebracht tot zes. Het luxe interieur imponeert met fijne materialen en extra geluidsisolatie, wat zorgt voor meer rust van de buitenwereld. Beide voorstoelen zijn in acht standen elektrisch verstelbaar en verwarmbaar. Infiniti biedt ook optionele geventileerde voorstoelen, een massagefunctie en verwarmde achterstoelen. Een automatische airconditioning met twee zones is ook standaard, in hogere uitrustingsniveaus is een automatische airconditioning met drie zones inclusief luchtfilter beschikbaar.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

De QX60 wordt standaard geleverd met een 12,3-inch touchscreen infotainmentsysteem met Android Auto en Apple CarPlay. Een tweede 12,3-inch display en een 10,8-inch head-updisplay zijn optioneel verkrijgbaar. Alle QX60 hebben ook ingebouwde Wi-Fi. Een eersteklas Bose-stereosysteem met 17 luidsprekers is ook als optie verkrijgbaar.

Infiniti QX60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Een verscheidenheid aan rijhulpsystemen is standaard aan boord, met andere hightech-functies die als optie verkrijgbaar zijn, waaronder adaptieve cruisecontrol, die gegevens van het ingebouwde navigatiesysteem van de QX60 gebruikt om de auto voor bochten te vertragen. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de QX60 naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard botsingswaarschuwing met automatische noodremfunctie
  • Lane Departure Warning met standaard Lane Departure Warning
  • Beschikbare adaptieve cruisecontrol

garantie en onderhoud

Alle Infiniti-modellen bieden langere aandrijflijngaranties dan de meeste concurrenten met zes jaar of 70.000 mijl, maar het merk biedt geen gratis gepland onderhoud zoals BMW doet voor de X5 of Volvo voor de XC90.

  • Beperkte garantie van 4 jaar of 60.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is geldig voor 6 jaar of 70.000 mijl
  • Gratis onderhoud is gedurende 3 jaar gedekt, ongeacht de kilometerstand van het voertuig.

De adviesprijs is Infiniti QX60 2023 – 52.395 euro.