Infiniti QX60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti’s middelgrote SUV QX60 met drie rijen zou gloednieuw moeten zijn voor het modeljaar 2021, maar zoals de zaken er nu voor staan, zal de tweede generatie versie op de markt komen voor het seizoen 2022. Infiniti lanceerde de QX60 in 2014 en onthulde onlangs het QX60 Monograph Concept, wat aangeeft wat het merk in gedachten heeft voor de gloednieuwe versie. De prototypeversie die tijdens het testen werd ontdekt, suggereert ook dat het productiemodel sterk geïnspireerd zal zijn door de conceptauto, wat een goede zaak is. Uitgelekte foto’s geven ons ook een glimp van het ontwerp van de cabine, dat een grondige modernisering belooft. De Infiniti QX60 2022 zou ook moeten profiteren van aanzienlijke platformupgrades en nieuwe aandrijfopties.

De middelgrote Infiniti QX60 is de concurrent van het merk voor premiummodellen zoals Acura MDX, Volvo XC90, Lexus RX en Buick Enclave. De huidige versie kreeg hoge scores voor het soepele en hoogwaardige rijgedrag, gemakkelijke toegang tot de derde rij en goed uitgeruste stroomlijnkappen, terwijl het gedateerde interieur, de krappe beenruimte op de derde rij en het gebrek aan sportiviteit de zwakke punten waren. De nieuwe versie moet opvallen met een slanker exterieurdesign en een gemoderniseerde cabine. Het model zou ook profiteren van verbeterde handling en prestaties. Ook de hybride versie zou kunnen terugkeren.

Infiniti QX60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX60 2022: ontwerp

Afgaande op de spionagefoto’s, zou de nieuwe generatie Infiniti QX60 uit 2022 veel moeten lenen van het onlangs onthulde QX60-monografieconcept, hoewel de productieversie enkele opvallende kenmerken van het concept mist.

Wat betreft de styling van de voorkant, zou de opnieuw ontworpen QX60 een zeer vergelijkbaar ontwerp moeten hebben als de grille en koplampen die te zien zijn op het conceptvoertuig. De nieuwe grilleversie zal trapeziumvormig zijn, met het rasterpatroon tussen de smallere, modernere koplampen met de opnieuw ontworpen kenmerkende verlichting. De voorkant van het model krijgt ook gegoten mistlampen en een slanke voorbumper. Het lijkt er ook op dat de productieversie een soortgelijk beeld op de motorkap heeft als de conceptauto.

Het profiel van het model is meer rechtopstaand met een hogere karakterlijn dan de vorige versie. Ook de vorm van de spatborden komt overeen met die van het Monograph-concept. Het deurpaneel is slanker dan het huidige model en de productieversie heeft geen verzonken deurgrepen zoals het concept.

De achterkant van het model lijkt ook een soortgelijk beeld te hebben als de conceptversie, inclusief de achterlichten over de volledige breedte. De achterschort oogt wat zwakker in vergelijking met het conceptmodel.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De opnieuw ontworpen Infiniti QX60 2022 zal een fundamenteel gemoderniseerd interieurontwerp en meer standaarduitrusting hebben dan het huidige generatiemodel.

Spionagefoto’s tonen het opnieuw ontworpen dashboard met het vrijstaande touchscreen in plaats van het huidige dashboard-geïntegreerde ontwerp. Onder het brede, middelste scherm bevinden zich slanke ventilatiesleuven en verder naar beneden is er een extra display met aan elke kant draaiknoppen.

De nieuwe versie zal ook worden uitgerust met mooiere materialen en aantrekkelijke decoratieve elementen. Er wordt ook gezegd dat er meer standaarduitrusting is dan de huidige versie, inclusief een volledige reeks actieve veiligheidssystemen.

Infiniti QX60 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX60 2022: aandrijflijnen

De geheel nieuwe Infiniti QX60 2022 komt op het bijgewerkte platform en met een herziene ophanging die naar verluidt resulteert in een betere wegligging en een betere rijdynamiek. Gewichtsreductie en verbeterde efficiëntie zouden ook voordelen moeten opleveren.

Wat de voortstuwingsopties betreft, is het nog niet duidelijk wat Infiniti voor ogen heeft. Als primaire kandidaat zou het model de V-6-eenheid kunnen behouden, maar zou het moeten profiteren van verschillende upgrades. De huidige 3,5-liter V-6 power pack is goed voor 295 pk en 270 lb-ft koppel. Bronnen suggereren ook dat een 2,0-liter viercilindermotor met variabele compressie een oplossing zou kunnen zijn voor de nieuwe QX60. Deze motor levert 268 pk in de QX50. De high-spec versies kunnen een supercharged 3,0-liter V-6 van de QX50 gebruiken. Als optie wordt ook de nieuwe 3,8 liter V-6 motor uit de Frontier pick-up genoemd. De nieuwe generatie QX60 zou ook de hybride versie moeten retourneren, maar waarschijnlijk ergens na het modeljaar 2022.

Infiniti QX60 2022: release, prijs

De Infiniti QX60 2022 komt naar verwachting medio 2021 op de markt en wordt later in het jaar gelanceerd. De prijsklasse zou moeten beginnen bij ongeveer 45.000 euro.