Infiniti QX60 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti zal de komende jaren voor veel opwinding zorgen in het crossover SUV-segment. We moeten speciale aandacht besteden aan de Infiniti QX60 2021 . Nadat de autofabrikant de elektrische sedan QS had geïntroduceerd, wordt dit concept toegepast op het crossover-assortiment van het bedrijf. De gloednieuwe QX60 2021 zal iets anders zijn.

Dit model zal de nieuwe ontwerptaal van Infiniti dragen en zal op het nieuwe platform draaien. De QX60 2021 krijgt echter een volledig elektrische aandrijflijn die in samenwerking met Nissan wordt vervaardigd. Naast het elektrische model krijgt het reguliere model nieuwe turbomotoren. Wat het interieur betreft, het comfort zal geweldig zijn. Het beste van de 2021 is het gloednieuwe infotainmentsysteem.

Infiniti QX60 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX60 2021 exterieur veranderingen

Dit jaar lanceerde Infiniti een nieuwe elektrische sedan, de QS Inspiration. Deze sedan was het allereerste voorbeeld van de toekomstplannen van Infiniti. We zagen de nieuwste ontwerptaal van het bedrijf. De tweede is het gloednieuwe platform dat plaats biedt aan elektrische aandrijflijnen. Het ontwerp ziet er geweldig uit en sommige aanwijzingen lijken op de ontwerptaal van Nissan.

Uiteraard speelde Nissan een belangrijke rol in de nieuwe ontwerprichting van Infiniti. Infiniti is tenslotte het premiumsegment van Nissan. Het ontwerp oogt luxueus en futuristisch. We wachten nog op de specifieke details over het ontwerp van de Infiniti QX60 2021 . We kunnen echter veel chromen afwerking, geweldige aerodynamica en zilveren accenten verwachten. Om nog maar te zwijgen van premiumfietsen en de nieuwste hightech-functies.

Infiniti QX60 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuw infotainmentsysteem

In tegenstelling tot het huidige model ziet de nieuwe Infiniti QX60 2021 er slanker uit. Dit omvat ook het ontwerp van de cabine. Het interieur is van zeer hoge kwaliteit en scherper dan voorheen. Deze middelgrote crossover zal veel innovaties introduceren. Dit omvat nieuwe interieurkenmerken, meer veiligheid en nieuwe bekleding. Dankzij het nieuwe platform is er binnen meer ruimte dan ooit tevoren.

✓ U kunt ook controleren:

De belangrijkste wijziging is echter het gloednieuwe infotainmentsysteem. Infiniti zal dit systeem in de nabije toekomst voor alle modellen lanceren. Het gloednieuwe multimediasysteem werkt snel en wordt vereenvoudigd. Infiniti belooft een geweldige gebruikerservaring en nog veel meer. Grotere schermen bieden volledige aanraakbediening. Infiniti biedt ook een opstelling met twee schermen.

Infiniti QX60 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Elektrische aandrijflijn

Volgens veel geruchten is het nu officieel. De Infiniti QX60 2021 krijgt zijn eerste elektrische aandrijflijn. En hoewel deze informatie veilig is, kennen we de exacte specificaties nog niet. Anderzijds zal er zeker een configuratie met twee motoren plaatsvinden.

Deze opstelling biedt ongeveer 300 mijl aan elektrisch bereik. De elektrische aandrijflijn krijgt echter een op de vloer gemonteerde lithium-ionbatterij van 85 kWh. Het totale vermogen wordt geschat op ongeveer 300 pk. Infiniti zal ook standaard een vierwielaandrijving aanbieden.

Nieuwe turbomotoren

Een elektrische aandrijflijn is niet de enige keuze. De Infiniti QX60 2021 van de tweede generatie blijft reguliere motortypes aanbieden. In het begin heeft deze middelgrote crossover minimaal één turbomotor. Een 3,0-liter twin turbo vervangt de huidige 3,5-liter V6. De nieuwe kracht levert 300 pk en een koppel van 295 lb-ft. Infiniti zal ook een krachtige versie aanbieden.

Deze versie zal rijden op de nieuwe twin-turbo setup die meer dan 400 pk en 350 lb-ft twist zal produceren. We kunnen ook rekenen op een nieuwe CVT-transmissie.

Infiniti QX60 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX60 2021 prijs en releasedatum

Het nieuwe geëlektrificeerde platform met vierwielaandrijving en het nieuwe infotainmentsysteem zullen de prijs verder verhogen. Daarnaast ontvangt de Infiniti QX60 2021 nieuwe turbomotoren.

Om deze reden kost de middelgrote crossover nu zo’n 47.000 euro. De hogere uitrustingsvarianten kosten ongeveer 55.000 euro en de nieuwe high-performance variant tot 65.000 euro. De QX60 2021 wordt in het najaar van 2020 gelanceerd.