Infiniti QX55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Na jaren wachten is de geheel nieuwe Infiniti QX55 2022 Fastback eindelijk onthuld met een sportievere look dan de QX50. Infiniti-ontwerpers gebruikten hetzelfde platform als de QX50 om de nieuwe QX55 te creëren.

Volgens Infiniti deelt het nieuwe model naast een vergelijkbaar ontwerp echter veel mechanica met zijn broer. Hij is verkrijgbaar met dezelfde viercilinder turbomotor met variabele compressie die 268 paarden produceert. Interessant is dat Infiniti onthult dat de QX55 naar verwachting in het voorjaar van 2021 op de Noord-Amerikaanse markten zal verschijnen. 

Infiniti QX55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti QX55 2022 exterieur

De ontwerpers van Infiniti hebben geweldig werk geleverd met de nieuwe Infiniti QX55 2022 . De aankomende Fastback ziet er uniek uit en gebruikt hetzelfde platform als de QX50. Het atletisch ogende FX-model van het merk diende echter als het substraat, en het bewijs hiervan is een gebogen daklijn en gespierde achterspatborden.

De gloednieuwe QX55 heeft een styling die hem onderscheidt van zijn broers en zussen. Er zijn veel verschillen zichtbaar, waaronder een grotere grille met een op origami geïnspireerde mesh-inleg, een lagere en dikkere voorbumper en dezelfde verlichtingselementen met pianotoetsen op de achterlichten. Hetzelfde ontwerp op de achterkant dat we onlangs zagen op de opnieuw ontworpen QX60-crossover van het merk.

Infiniti QX55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

QX55 biedt een luxere cabine dan de QX50

Wanneer u in de QX55 2022 stapt , zult u meer hoogwaardige materialen en technologieën opmerken dan zijn broer of zus. Over het algemeen zijn het dashboard en de middenconsole in wezen hetzelfde als de QX50, met een paar kleine aanpassingen. Door de aflopende daklijn heeft de Q55 echter een enorme impact op de hoofdruimte achterin en biedt hij een kleinere laadruimte dan zijn concurrenten. Achter de stoelen op de tweede rij vindt u een iets kleinere laadruimte van 26,9 kubieke voet, aanzienlijk minder dan 31,4 kubieke voet in de QX50. Infiniti kondigt aan dat de Base Luxe-modellen zullen worden aangeboden met synthetisch leer, terwijl echt leer en semi-anilineleer deel uitmaken van de Essential en Top-Spec Sensory-uitrusting.

Het infotainmentsysteem met twee schermen van Infiniti is geïnstalleerd en is overgenomen van de QX50. De QX55 is echter standaard uitgerust met draadloze Apple CarPlay en Android Auto functies.

✓ U kunt ook controleren:

Infiniti QX55 2022 aandrijflijnspecificaties

De nieuwe Infiniti QX55 2022 is de aanstaande Fastback, aangedreven door de viercilinder turbomotor met variabele compressie van het merk. Zoals u waarschijnlijk weet, drijft deze motor ook de QX50 aan en levert hij geweldige prestaties.

Dankzij een turbomotor doet de nieuwe Q55 268 paarden en maakt hij gebruik van vierwielaandrijving. Houd er ook rekening mee dat de Q55 dezelfde mechanica gebruikt als de Q50. We kunnen verwachten dat dit model in slechts 6,4 seconden van 0 naar 60 mph gaat.

Infiniti QX55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De nieuwe Infiniti Q55 2022 ziet er een stuk beter uit dan de Q55. Volgens Infiniti komt er in het voorjaar van 2021 een gloednieuwe fastback op de Noord-Amerikaanse markten.

Bovendien heeft de fabrikant nog geen informatie over de prijs vrijgegeven, maar we verwachten dat het iets meer dan QX50 zal kosten. Dat zou betekenen dat het ongeveer € 43.000 zou kunnen kosten voor het basismodel, terwijl de bovenste stroomlijnkappen € 50.000 kunnen kosten.