Infiniti Q70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Sommigen denken dat luxe limousines dood zijn, anderen denken dat er nog genoeg ruimte op de markt is voor dergelijke voertuigen. Wij zijn van mening dat de eerste mening over Infiniti’s geest werd gehouden op het moment dat de Q70 een paar jaar geleden werd stopgezet. Dit was echter niet de belangrijkste reden voor het einde. De verkoop was erg laag en dit model slaagde er nooit in om de Duitse concurrenten te evenaren in termen van populariteit. Zelfs vandaag zijn Duitse luxe sedans nog steeds erg populair en bewijzen dat dergelijke voertuigen nog steeds een toekomst hebben in het tijdperk van cross-overs. Daarom gaan er veel geruchten over de Infiniti Q70 2022 en zijn comeback.

Infiniti Q70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Logischerwijs zijn de agenten rustig. Aan de andere kant suggereren verschillende onofficiële rapporten dat we deze sedan mogelijk terug op de markt zien. De nieuwe generatie zou verschillende verbeteringen en een overvloed aan nieuwe ontwerpoplossingen met zich meebrengen. Wij raden u aan terughoudend te zijn over alles wat u in de volgende paragrafen zult lezen.

Infiniti Q70 comeback 2022

Wanneer dit naamplaatje terugkomt, zal het waarschijnlijk veel verschillen met de vorige generatie. Dit komt omdat het vorige model een heel decennium in productie was, dus het is moeilijk om met ontwerpoplossingen te komen die niet verouderd lijken. Daarom gebruiken we een volledig nieuw ontwerp voor de Infiniti Q70 2022 .

Een van de eerste dingen die in je opkomt is het platform. Naar verluidt werkt Nissan aan een volledig nieuw platform dat alle toekomstige elektrische voertuigen zal onderdrukken. Het zou zowel hybride als volledig elektrische aandrijflijnen kunnen huisvesten.

De nieuwe Infiniti Q70 2022 zou in veel opzichten moeten verbeteren en een daarvan is de wegligging. De vorige generatie reageerde niet erg snel op het weggedrag en we verwachten dat ingenieurs deze problemen kunnen oplossen, aangezien wendbaar en sportief rijgedrag iets is dat moderne luxe sedan-rijders op hun prioriteitenlijstje hebben staan.

✓ U kunt ook controleren:

Buiten

Als het gaat om het exterieurontwerp, gaan we ervan uit dat de ontwerpers dezelfde basisbenadering zouden hanteren. Met andere woorden, we zouden een middelgrote luxe sedan zien concurreren met modellen zoals de Mercedes-Benz E-Klasse, Audi A6, enz. Houd er echter rekening mee dat de vorige generatie ook een uitgerekte versie had die tot het full-size segment behoorde.

Infiniti Q70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We vertrouwen in ieder geval op een slank en mooi design. Infiniti heeft de afgelopen jaren verschillende conceptauto’s onthuld, dus we twijfelen er niet aan dat de nieuwe Infiniti Q70 2022 op sommige van hen zal lijken. Infiniti-ontwerpers hebben gewoon de luxe om op veel plaatsen inspiratie op te doen.

Innerlijk

De vorige generatie had serieuze problemen en de grootste zat binnen. De algehele kwaliteit was gewoon niet op het niveau van de Duitse concurrenten. Veel oppervlakken waren bedekt met plastic, wat moeilijk voor te stellen is in een moderne luxe sedan. Daarom vertrouwen wij op een veel betere kwaliteit, of het nu gaat om materialen of Fit & Finish. Natuurlijk hebben we ook een hele reeks technische functies, waaronder de nieuwste infotainmenttechnologieën. Gecombineerd met supermooie materialen moeten ze de cabine er nog eleganter uit laten zien.

Naast een hoog niveau van luxe moet deze limousine veel ruimte bieden. We zouden een paar ruime en comfortabele rijen stoelen verwachten, terwijl de uitgerekte versie nog indrukwekkender zou zijn.

Infiniti Q70 2022 wordt elektrisch

Bij aankomst zal de nieuwe Infiniti Q70 in 2022 in het teken staan ​​van elektrificatie. Standaard benzineversies worden niet aangeboden. In plaats daarvan zouden basismodellen als hybriden komen. We gaan ervan uit dat Nissan dezelfde e-Power-technologie zou implementeren die we zagen in de nieuwe Qashqai. De nieuwe hybride gebruikt een benzinemotor als generator, terwijl de wielen worden aangedreven door een elektromotor. Deze setup biedt EV-achtige rijkwaliteit met onmiddellijke gasrespons bij alle snelheden.

Natuurlijk zouden we op een gegeven moment ook een volledig elektrische versie zien. Een dergelijke aandrijflijn zou echter waarschijnlijk niet klaar zijn voor zijn eerste lancering volgend jaar.

Infiniti Q70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti Q70 2022 releasedatum en prijs

De Infiniti Q70 2022 is nog steeds slechts een gerucht, maar dezelfde geruchten suggereren dat hij al volgend jaar op de markt zal komen. Qua prijs gaan we ervan uit dat de basisversies rond de 55.000 euro zouden kosten.