Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het is niet gemakkelijk om verbluffend mooi te zijn Oneindigheid Q60 2023 om te bekritiseren, maar kritische kopers van een sportcoupé willen een communicatief exemplaar auto , niet alleen een die een schoonheidswedstrijd wint. Voor enthousiaste chauffeurs is de Infiniti coupé het auto-equivalent van een kiestoon.

Als je op zoek bent naar een gestroomlijnde tweedeurs met een krachtige twin-turbo V6 die goedkoper is dan vergelijkbaar uitgeruste concurrenten, dan klinkt de Q60 misschien aantrekkelijker. Om die waardepropositie te maximaliseren, moet men echter het instapmodel kiezen dat beter presteert dan de zescilinder-alternatieven met turbocompressor, zoals BMW M440i en Audi S5 met bijna 15.000 euro onderboden.

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel de besparingen ten koste gaan van de prestaties en echte luxe-elementen, is het beter dan te veel geld uit te geven aan de 400 pk sterke Red Sport 400, die lijkt te worden ingehaald door zowel Audi als Bimmer. De Q60 is meer een supermodel dan een supercar, maar hij doet zijn werk als het uiterlijk belangrijker is dan het rijgedrag.

Wat is er nieuw voor 2023?

Voor 2023 is de enige wijziging in de Q60-reeks de introductie van Apple CarPlay. Verder is de strakke sportcoupé mechanisch identiek en heeft hij dezelfde standaard- en optionele uitrusting als in het voorgaande modeljaar.

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

In tegenstelling tot andere instapcoupés wordt de Q60 standaard geleverd met een twin-turbo V6-motor. Hoewel zijn concurrenten ook verkrijgbaar zijn met zescilindermotoren, drijft deze upgrade hun prijzen op, waardoor de Infiniti een van de meest betaalbare in zijn klasse is. Om hiervan te profiteren, raden we het Pure-model aan. Wil je vierwielaandrijving, dan kun je die achteraf inbouwen voor 2000 euro.

motor, transmissie en prestaties

Elke Q60 wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 met dubbele turbocompressor die 300 pk produceert in de standaardversie en 400 pk in de Red Sport 400-versie. Het vermogen wordt gestuurd via een automatische transmissie met zeven versnellingen en standaard achterwielaandrijving of optionele vierwielaandrijving. We hebben alleen de 400 pk sterke Red Sport 400 getest, maar de belangrijkste verschillen met de reguliere Q60 zijn standaard adaptieve schokdempers en een optioneel stuursysteem dat Infiniti Direct Adaptive Steering noemt.

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Red Sport 400 heeft ook grotere wielen met banden met meer grip en krachtigere remmen. We hebben een model gereden zonder de verbeterde besturing en genoten van de precisie, maar hadden graag meer vermogen en een directere besturing gehad. Het stevige rempedaal gaf ons immers veel vertrouwen wanneer we moesten vertragen.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De verbruikswaarden van de Q60 lopen uiteen, aangezien de coupé leverbaar is met zowel achter- als vierwielaandrijving. De Q60 zou 19 mpg halen in de stad en 28 mpg op de snelweg. Het model met vierwielaandrijving krijgt 19 mpg in de stad en 27 mpg op de snelweg. De Red Sport 400 krijgt 19 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg. De laatste vierwielaangedreven Q60 die we met 120 km/u reden als onderdeel van ons uitgebreide testprogramma op de snelweg, versloeg de kilometerstand op de EPA-snelweg met 1 mpg (28 waargenomen).

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Binnenin biedt de Q60 aantrekkelijke en kwalitatieve materialen, maar het design voelt wat gedateerd aan. Ook mist de coupé de slaapruimte die veel andere auto’s in deze klasse bieden, wat bijdraagt ​​aan het benauwde gevoel van het interieur. De Q60 kan echter worden uitgerust met een aantal wenselijke functies, zoals een opgewaardeerd lederen interieur, verwarmde voorstoelen en stuurwiel en een stuurbekrachtiging. De opbergmogelijkheden in het interieur zijn in wezen beperkt tot de deurvakken en een vak aan de voorzijde van de middenconsole. In de kofferbak is plaats voor drie stuks handbagage, en zeven extra als de achterbank neergeklapt is.

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Helaas is het standaard infotainmentsysteem met twee schermen van de Q60 een beetje rommelig. De bovenste en onderste schermen zijn aanraakgevoelig, maar ook het bovenste scherm is te bedienen via een draaiknop in de middenconsole. De nieuwe draadloze systemen Apple CarPlay en Android Auto (USB-aansluiting nog steeds vereist) zijn standaard, een Bose-audiosysteem en een Wi-Fi-hotspot zijn optioneel verkrijgbaar.

Infiniti Q60 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

De sportcoupé wordt standaard geleverd met een reeks rijhulpsystemen. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Q60 naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Voorwaartse botsingswaarschuwing en automatische noodrem beschikbaar
  • Beschikbaar met Blind Spot Alert en Rear Cross Traffic Alert
  • Beschikbare adaptieve cruisecontrol

garantie en onderhoud

Infiniti biedt een bovengemiddelde beperkte garantie en een garantie op de aandrijflijn, maar dat omvat geen gratis gepland onderhoud zoals sommige andere luxe autofabrikanten.

  • Beperkte garantie van vier jaar of 60.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is zes jaar of 70.000 mijl geldig
  • Geen gratis gepland onderhoud

De adviesprijs is Infiniti Q60 2023 – 59.555 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com