Infiniti Q50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acht jaar productie lijkt tegenwoordig een lange tijd, vooral als het gaat om compacte luxe sedans die voorop moeten lopen om opgemerkt te worden. Toch haast de Japanse fabrikant zich niet om wijzigingen aan te brengen en de waarschijnlijke reden is dat deze voertuigen niet meer zo populair zijn als vroeger. We gaan er dan ook vanuit dat het bedrijf dit model nog een paar jaar in productie zal houden en daarna stopzet. Dit suggereert dat de Infiniti Q50 in 2022 zal aankomen zonder grote veranderingen, hoewel kleine updates altijd mogelijk zijn.

Infiniti Q50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We verwachten dus bekende ontwerpkenmerken van het model van volgend jaar te zien. Het zal een stijlvol exterieur, een ruime cabine en een paar krachtige motoren blijven bieden. Er zijn echter ook enkele nadelen die typisch lijken voor een voertuig van deze leeftijd. De cabine oogt minder luxe in vergelijking met de concurrentie, terwijl de bediening beter zou kunnen.

Omdat er geen grote veranderingen op stapel staan, verwachten we de Infiniti Q50 2022 pas in het laatste kwartaal van het jaar.

Infiniti Q50 2022 herontwerp

Zoals we net vermeldden, gaat de Infiniti Q50 in 2022 op dezelfde manier verder. We gebruiken dezelfde lay-out op basis van een goed oud FM-platform. Gezien de leeftijd van het model lijkt het logisch dat de rijervaring niet kan wedijveren met jongere concurrenten. Natuurlijk is het altijd leuk om in een RWD-auto te rijden (AWD ook beschikbaar), maar de bediening moet zeker nauwkeuriger.

De wegligging en rijervaring in het algemeen zijn discutabel, maar er is niets om over te klagen als het gaat om styling. Hoewel het een behoorlijk oud model is, ziet het er nog steeds fris en aantrekkelijk uit. De belangrijkste reden is natuurlijk de bekende ontwerptaal van Infiniti, die wordt gekenmerkt door strakke en vloeiende lijnen en vormen.

Voor het volgende jaar zien we misschien toevoegingen in termen van nieuwe kleuropties, maar al het andere zou een echte verrassing zijn.

Innerlijk

Hoewel de buitenkant er nog steeds geweldig uitziet, is de binnenkant van deze sedan een allegaartje. De grootste klacht betreft het interieur, dat niet slecht is, maar ver verwijderd is van de meeste van zijn concurrenten. Er zijn slechts een paar plastic-achtige oppervlakken rond de cabine terwijl het dashboard er oud uitziet. Dat verwacht je normaal gesproken niet van een premium sedan. We houden ook niet van de opstelling met twee schermen, die er hightech uitziet maar niet erg praktisch is.

Infiniti Q50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de andere kant is dit model erg ruim en biedt het een paar echt comfortabele rijen. De voorstoelen zijn bijzonder verbazingwekkend, enkele van de beste in de klasse. De tweede rij is ook comfortabel, hoewel lange passagiers wat hoofdruimte kunnen hebben.

Je kunt ongeveer 13,5 kubieke voet verwachten voor de kofferbak, wat vrij typerend is voor het segment.

✓ U kunt ook controleren:

kenmerken

Nogmaals, het is moeilijk om grote veranderingen te verwachten, hoewel er op dit gebied enkele updates mogelijk zijn. De meeste zouden hetzelfde moeten blijven als bij het huidige model, dat al een behoorlijke standaarduitrusting heeft. Alle versies hebben een infotainmentsysteem met twee schermen bestaande uit 7- en 8-inch touchscreens, Android Auto, Apple CarPlay, HD-radio, satellietradio, wifi-hotspot, spraakherkenning, Bluetooth, keyless entry, dual-zone airconditioning. Je kunt bijbetalen voor zaken als een schuifdak, navigatie, Bose premium 16-speaker stereo en sfeervolle interieurverlichting.

Hetzelfde verhaal is met beveiligingsfuncties. Het huidige model is uitgerust met frontaanrijdingswaarschuwing, automatische voorwaartse noodremming en een achteruitkijkcamera. Daarnaast krijg je zaken als dodehoekmonitoring, adaptieve cruisecontrol, Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Warning, automatische noodrem bij het achteruitrijden, een parkeercamerasysteem met rondom zicht, parkeersensoren achter, Lane Departure Warning, adaptief bochtenwerk lichten, enz.

Infiniti Q50 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Infiniti Q50 2022-motoren

De Infiniti Q50 2022 blijft aangeboden met twee bekende aandrijflijnopties. We hebben het natuurlijk over een bekende 3.0 liter turbo V6, waarvan de basisversie zo’n 300 pk heeft. Je kunt ook kiezen voor een krachtigere versie van de motor die zo’n 400 pk ontwikkelt. Beide varianten zijn gekoppeld aan een 7-traps automatische transmissie die het vermogen naar achteren of naar alle wielen stuurt.

De basismotor levert ongeveer 20 mpg op in de stad en 29 mpg op de snelweg, wat onder het gemiddelde is voor de klasse. De 400 pk-versie is nog dorstiger.

Infiniti Q50 2022 releasedatum en prijs

Aangezien er geen grote veranderingen zullen zijn, gaan we ervan uit dat de Infiniti Q50 ergens in 2022 aan het einde van het jaar op de markt zal komen. De basisprijs zou 37.000 euro moeten zijn.